Helyzetjelentés – az ifjúsági és az utánpótlás csapat

juve_logo.jpgA Serie C-ben vitézkedő utánpótlás csapat két meccset tudott le a mögöttünk lévő héten, és hosszú idő után először begyűjtötte a három pontot, az ellenfél a Torinóba érkező Renate csapata volt, az eredmény pedig 2:1 lett. A szakvezetés erre az alkalomra a 4-3-1-2-t választotta, és ez az elképzelés ezúttal bejött, pedig a vendégek sokkal előkelőbb pozíciót foglalnak el a tabellán mint vendéglátóik, a Bianconeri a 8. míg ellenfele a 4. helyen állomásozik. A 36. percben ennek ellenére Andrea Brighenti góljával a Zebrák jutottak előnyhöz, és meg is tudták tartani a félidő végéig. Ekkor kezdődött el Simone Rossetti története, aki a szünetben állt be, két perccel később pedig kiegyenlített, hogy aztán a 78. percben a kiállítás sorsára jusson, igaz, hogy addigra már Emanuele Zuelli csodálatos szólógóljával már újra a csíkos mezeseknél volt az előny.

A találat az 53. percben született, mégpedig úgy, hogy a balszélső a jobb oldali oldalvonal mellett lépett ki, még a saját térfeléről indulva, végig robogott az ellenfél területén, betört a tizenhatoson belülre, és bár ketten kísérték középen az akciót, ő nem passzolt, hanem elemi erővel a hosszú felsőbe vágta a labdát. A maradék fél órában, főleg emberhátrányban a Renate már nem tudott kiegyenlíteni, így otthon maradt a 3 pont.

A következő fordulóban a Trento ellenfele volt a csapat, és idegenből 1:1-es döntetlennel távozott. Erre a meccsre is maradt a 4-3-1-2-es felállás, de hiába kapott a 40. és a 42. percben is egy-egy sárgát, így pirosat is az ellenféltől Leonardo Raggio, és szerezte meg a vezetést Matías Soulé még a szünet előtt, az egy gólos előny nem tartott ki végig. A második félidőben folyamatosan cserélgető hazai szakvezető az utolsó negyedórára megtalálta a megfelelő összeállítást, és így hiába a gól és emberhátrány, a 78. percben Nicolas Izillo egyenlíteni tudott. A hátralévő időben már nem tudta újra magához ragadni az előnyt az Öreg Hölgy, így maradt a döntetlenállás. A Trento a 15., a Juventus a 8. a tabellán. Legközelebb az utolsó helyezett Legnago Salus látogat majd Torinóba.

 

Az U19 három mérkőzést is maga mögött tudott, és minden végkifejletetből jutott egy az együttesnek. A liga első Roma vendégeként pl. sima 3:0-ás vereség lett az eredmény, de a fővárosiak toronymagasan kiemelkednek idén a korosztályból. Ennek ellenére az első félidőben sikerült tartani a 0:0-s eredményt, de aztán a második játékrészben 20 perc alatt átgázoltak a zebracsordán a Farkasok. Corentin Louakima az 52. és az 57. percben is betalált, a középpálya közepéről érkezett jókor, majd a kegyelemdöfést a 65. percben Luigi Cherubini vitte be, az ezúttal 4-4-2-t alkalmazó csíkos mezeseknek.

A 18. azaz utolsó pozícióban álló Pescara ellen nyílt esély a javításra, és a csapat fényesen élt is a lehetőséggel, hiszen 5:1-re legyőzte ellenfelét. Andrea Bonatti nem változtatott az alakzaton az előző találkozóhoz képest, és csapata ezt az első félidőben három rúgott góllal hálálta meg. A 16. minutumban RiccardoTuricchia kezdte meg az előny kiépítését, hogy aztán 5 perccel később Angel Chibozo duplázza azt meg, és a 38.-ban aztán duplázzon is. A fordulás után aztán a fekete-fehérek ott folytatták ahol néhány perccel korábban abbahagyták, és az 52. és 53. időpillanatban két további találatot helyeztek el az ellenfél hálójában, Luis Hasa és Samuel Illing révén. A 82. percben aztán folt esett Senkó Zsombor hibátlan mérlegén, amikor Kais Sayari a háta mögé juttatta a játékszert, ez a lényegi dolgokon már nem változtatott.

A harmadik találkozó Leccébe szólította a fiatal legényeket, és sajnos csak az egyik pontot tudták onnan elhozni. Pedig a 4-4-2 továbbra is változatlan volt, és az előnyt is sikerült kiharcolni Alessandro Citi 36. percben esett találatával, de az előny kérészéletűnek bizonyult, mert a második játékrészben Giulio Carrozzo egalizálni tudott. Ezután már hiába igyekezett a mester cserékkel felrázni a csapatot, a hazai védelem útját állta a kínálkozó esélyeknek. A Benfica elleni BL mérkőzést megelőzően így nem sikerült győzelemmel hangolni, de remélhetőleg a portugálok ellen majd lesz ok az örömre. Ne felejtsük el, a cél már a sorozat döntője, és ez nem akármekkora dicsőség lenne ennek a korosztályos gárdának. A bajnokságban aztán majd a Cagliari lesz a következő leküzdendő akadály, idegenben. Most pedig lássuk, hogy az említettek közül ki milyen pozícióban áll. A Roma továbbra is az élen áll, a Juve a 6. és őrzi az esélyt a rájátszásba jutásra. Előnye 3 pont a már lemaradó Sampdoria előtt. A Pescara továbbra is sereghajtó, a Lecce 15., a Cagliari pedig a táblázat 2. helyezettje, így újabb rangadó vár a legényekre.