Del Piero: "A Juve versenyben lehetett volna a Scudettóért"

adp_2022.jpgA Juventus történelmének alighanem legnagyobb legendája, Alessandro Del Piero a Sky Calcio Club vasárnap esti, a Serie A legutóbbi fordulójának történéseit értékelő adásában arról elmélkedett, hogy ha a Bianconeri április 3-án képes lett volna megverni az Inter együttesét hazai környezetben, akkor jelen pillanatban is versenyben lehetne a Scudettóért, a Nerazzurri győzelme ugyanakkor azt jelenti, hogy ismételten a milánói alakulatnak van a legnagyobb esélye az aranyérem elhódítására. 

Mint ismert, az Inter az elmúlt két játéknapon először nyert zsinórban két összecsapást a 2022-es naptári évben, a Milan Torino elleni döntetlenje, valamint a Napoli Fiorentina veresége pedig ugyancsak a címvédő esélyeit növelheti meg az olasz liga véghajrájában, kiváltképp annak fényében, hogy ha a fekete-kékek sikert aratnak a Bolognával szembeni elmaradt meccsükön, akkor újra ők állhatnak majd a tabella élére. 

"Annak ellenére, hogy az Inter rendkívüli hullámvölgyeken ment keresztül a mostani idényben, jelen pillanatban még mindig ők tekinthetők a Scudetto legfőbb várományosainak. Nem gondolnám, hogy a Nerazzurri szezonja jelen állás szerint kudarcosnak tekinthető, hiszen a hazai versenysorozatokban továbbra is talpon vannak, a Bajnokok Ligájában pedig egy igencsak kiélezett párharcban maradtak alul a Liverpoollal szemben, akiket az Anfield gyepén sikerült is legyőzniük" – kezdte mondanivalóját az egykori klasszis támadó. 

"A milánóiak meggyőző teljesítményt, s attraktív támadójátékot nyújtanak idén, ebben pedig nagy szerepe van a nyáron szerződtetett Edin Džekónak is, aki semmivel sem mutat kevesebbet, mint a tavaly távozó Romelu Lukaku, hiszen hozzávetőlegesen ugyanannyi gólban játszik szerepet, mint a belga támadó az előző évadban.

Az egyes statisztikai adatok egyértelműen alátámasztják, hogy az Inter messze a Serie A többi együttese fölé kerekedik, emellett pedig ők rendelkeznek a mezőny legkiegyensúlyozottabb teljesítményével előrukkoló, s egyben legmélyebb keretével is. Mivel gárdájuk az előző szezonban megnyerte a Scudettót, játékosaik legjava e téren is gazdag tapasztalatokkal bír, ezen labdarúgók pedig pontosan ismerik saját jellemzőiket, valamint tudják, hogy miként kell bebiztosítani egy bajnoki címet. Ez egyértelműen a Nerazzurri legnagyobb előnyének számít az utolsó fordulókra nézve. 

Amennyiben a Juventus képes lett volna legyőzni az Inter a legutóbbi válogatott szünetet követően, most a torinóiak is részt vehetnének a bajnokság meglehetősen izgalmasnak ígérkező véghajrájában, ebben egészen biztos vagyok. A Bianconeri mellett természetesen meg kell említenünk a Napoli gárdáját is, akik immár hagyományosnak mondható módon idén is megérezték a tabellán elfoglalt helyükből fakadó nyomást, ez pedig a jelek szerint elvezethet összeomlásukhoz is. 

Úgy gondolom, hogy személyiség és karakteresség tekintetében a Partenopei még nem rendelkezik azon jellemvonásokkal, melyek szükségesek lennének egy kiugró eredményhez, ehelyett inkább hullámvölgyek és hullámhegyek váltakoznak teljesítményükben, ez pedig meggátolja őket abban, hogy feljussanak a csúcsra. 

Ez persze bizonyos mértékig érthető, hiszen favoritnak lenni nyilvánvalóan hatalmas nyomással és feszültséggel jár, továbbá nagy felelősséget jelent, a Napoli pedig nem igazán érzi magáénak ezt a szerepkört. A déli alakulat az elmúlt évekhez hasonlóan idén is közel volt a Scudettóhoz, hiszen elképesztő meccseket nyertek, azonban a korábbi idényeket követően végül idén is összeomlottak a legfontosabb pillanatban, ami megítélésem szerint egészen hihetetlennek számít" – összegezte helyzetértékelését Del Piero.