Carnevali: "Nem tárgyalunk a Juvéval Raspadori kapcsán"

giacomo_raspadori.jpgA Sassuolo vezérigazgatója, Giovanni Carnevali a tegnapi nap folyamán rövid, ám meglehetősen érdekes nyilatkozatot adott az olasz médiának a Juventus egyik legfőbb nyári kiszemeltjével, Giacomo Raspadorival kapcsolatban, kijelentve, hogy a Neroverdi illetékesei egyelőre nem bocsátkoztak tárgyalásokba a Bianconerivel az olasz támadót illetően, ugyanakkor más alakulatokkal már megtörtént a kapcsolatfelvétel egy esetleges átigazolás tekintetében. 

Mint ismert, a napokban több megbízható olasz forrás, egyebek mellett Giovanni Albanese és Romeo Agresti is arról beszéltek, hogy az Öreg Hölgy rendkívül élénken érdeklődik a huszonkét esztendős labdarúgó iránt, akit a vezetőség ideális játékosnak tart a támadósor megújításának kivitelezésére, míg Fabiana Della Valle egyértelműen arról értekezett, hogy a torinóiak Raspadorival szeretnék pótolni a június végén távozó Paulo Dybalát, akinek játékjogáért 30 millió eurót szeretne kapni a Sassuolo gárdája. 

"Kijelenthetem, hogy egyelőre nem tárgyalunk a Juventusszal Giacomo Raspadorival kapcsolatban, azonban más klubokkal már felvettük a kapcsolatot a játékos lehetséges nyári átigazolását illetően. Ezen egyeztetésekből mindenesetre nem szabad érdemi következtetéseket levonni, hiszen áprilisban még csak a mercatóval összefüggő folyamatok elején járunk, emiatt pedig egyelőre semmilyen tekintetben nem beszélgettünk konkrétumokról a potenciális ügyletek kapcsán" – fogalmazott Carnevali a Tuttomercatoweb kamerái előtt. 

Az elmúlt időszakban Carnevali egyébként egy másik olasz lap, a La Gazzetta dello Sport kérdésére is szót ejtett a fekete-fehérek játékos iránti érdeklődéséről, leszögezve, hogy a Zebrák már az elmúlt nyáron is szerették volna leigazolni a támadót, emellett pedig arról is beszélt, hogy ha a Juventus ismét kísérletet tenne Raspadori megszerzésére, a Sassuolo tárt karokkal fogadná az Öreg Hölgy megkeresését. 

"A Juventus már a 2021-es mercato végén is szerette volna leigazolni Raspadorit, ám ekkor klubjainknak már nem állt rendelkezésére elegendő idő a tárgyalások befejezésére, ezért a Bianconeri végül Moise Keant igazolta le játékosunk helyet. Amennyiben az Öreg Hölgy idén is kísérletet tenne Giacomo megszerzésére, a magam részéről tárt karokkal fogadnám ajánlatukat, elvégre remek kapcsolatot ápolok mind a klubbal, mint pedig annak sportigazgatójával, Federico Cherubinivel. 

Ezzel együtt azonban meg kell állapítanom, hogy aki szerződtetni kívánja Raspadorit, annak igen sok pénzt kell majd letennie érte az asztalra, hiszen egy ilyen kaliberű futballistáért mindig meg kell fizetni a szükséges összeget. Természetesen hozzám is eljutottak a Juve érdeklődéséről szóló hírek, ennek nyomán pedig biztos vagyok benne, hogy ha a Bianconeri valóban megkeres bennünket, akkor mindez nem fogja felkészületlenül érni a Sassuolót" – jelentette ki a szakember.