Beharangozó – az Inter elleni meccs

inter.pngA véghajrájára fordult az olasz pontvadászat, és a Milan 7 ponttal vezet nyolc fordulóval a vége előtt, ami szinte behozhatatlan előnynek tűnik, de a ma esti, Nerazzurri elleni összecsapás tétje mégis jelentős. Győzelme esetén a Bianconeri egy pontra csökkenthetné hátrányát a rivális mögött, ezzel látótávolságba kerülne a dobogó legalsó foka, de egyúttal majdnem lehetetlen helyzetbe hozná a milánóiakat a címvédés eléréséhez. és ha már nem kerülhet Torinóba a bajnoki cím, akkor legalább ne az örök ellenfél vitrinjébe vándoroljon az idény végén. Ma éjjel sokkal okosabbak leszünk ebben a tekintetben, hiszen az Allianz Stadiumban rendezendő mérkőzés 20:45-től lesz, a tévében a SPORT 2 sugározza, a játékvezető pedig ezúttal Massimiliano Irrati lesz.

A jelenlegi olasz játékvezetők egyik ismert tagja Irrati, aki 1979. június 27-én született Firenzében, és 2012 óta az első osztályú bírói kar tagja. Ezen időszak alatt 139 Serie A mérkőzésen működött közre, s 678 alkalommal mutatta fel a sárga lapot, ami 4,83-as átlagnak felel meg. Ezen felül villantott még 38 piros kártyát és megítélt 42 büntetőrúgást is. 2012 március 18-án egy Bologna-Chievo 2:2-es mérkőzésen debütált, és az átlagnak megfelelő 5 sárga kiosztásával tette ezt mindenki számára emlékezetessé.

A két csapat az ő dirigálása mellett 15, illetve 17 meccset tudott le, a hazaiak mérlege 11-2-2, míg a kék-feketéké 10-2-5. Ezt a párosítást eddig egyszer fújta, még 2018-ban, és akkor ebben a stadionban a Zebrák Mario Mandžukić góljával 1:0-ra nyertek. Legnagyobb sikerük a sporttárs asszisztálásával egy 4:0 2015-ből, míg a két vereség 2:1 volt, sajnos a legutóbbi, Napoli elleni is, ahol Irrati osztotta a lapokat. Az Inter legnagyobb győzelme vele 7:1 az Atalanta ellen, de legutóbbi találkozásukkor az Il Biscione is zakót kapott, 3:1-re a Laziotól.

A vendég csapat ebben a bajnokságban 60 pontot gyűjtött, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint a riválisai, ellenben az elmúlt 5 fordulóban csupán egy győzelmet gyűjtött, a Salernitana elleni 4:0 alkalmával, a többi összecsapáson nyeretlen maradt. Keretük értéke 529 millió euró, legértékesebbnek tartott játékosuk Lautaro Martínez, aki 70 milliót ér. 16 válogatott játékosuk van, átlagéletkoruk pedig 30,5 év. Torinóban a 89. randevújukra készülnek, a hazaiak szempontjából az arány 61-16-11 ami felettébb meggyőző különbség, de ez csak bajnoki találkozókra vetítve, a 113 meccs, 74-22-17 az összes sorozatot figyelembe véve sem akármi. Legutóbb vendég győzelem 2012-ben született, akkor 1:3 lett a végeredmény, de az 1996-os 0:3 volt a vendégek legnagyobb sikere itt. Ezzel szemben volt már 1961-ben 9:1-es mészárlás is. A párharc gólkirálya Omar Sívori, aki hétszer talált be.

Massimiliano Allegri eddig 26 esetben készülhetett a mai ellenfél ellen, és mindössze 10-7-9-es összevetést tudott összehozni. A Cagliarival, a Milannal és a Juventussal is legyőzte már őket, de mindhárom csapattal kapott is ki tőlük, a Juvéval legutóbb a Supercoppa-döntőben, nem is olyan régen. Legnagyobb győzelme 3:0 volt, veresége pedig 4:2.

Simone Inzaghi Piacenzában látta meg a napvilágot, mikor is 1976. április 5-én megszületett, játékoskarrierje szülővárosában indult, és több kis csapat, illetve kölcsönszerződés után a Lazio klubjánál teljesedett ki. Részese volt a kékek eddigi utolsó, 2000-ben megnyert bajnoki címének, és 2010-ben szintén a római csapatból vonult vissza. Az első osztályban 187 mérkőzésen 43 alkalommal talált be, a Lazio mezében 196 összecsapáson 55 gólt termelt. Edzőként egészen az idei idényig csak és kizárólag az Biancocelestit szolgálta, az egyesület ifjúsági, és korosztályos csapatainál kezdett, majd 2016-ban először hét meccs erejéig csak megbízott edzőként, majd aztán véglegesített menedzserként dolgozott a klubnál. Idén nyáron vette át a távozó Conte helyét a milánói kispadon.

Az élvonalban eddig 224 alkalommal ült a padon, 123-szor győztes csapatot irányított, 44 alkalommal osztozott a pontokon és 57 mérkőzés után kellett gratulálnia az ellenfél trénerének. Mai ellenfele ellen összesen tizenhatszor meccselt ezeken pedig 5 győzelem, 2 döntetlen és 9 vereség a mérlege. Nagy diadalként a Lazio edzőjeként elért kétszeri 3:1-et tekinthetjük, legnagyobb arányú veresége egy 3:0. Az edzők csatája eddig eléggé egyértelműnek tűnik Max javára, aki hét alkalommal győzte le a Simone Inzaghi vezette Laziót, míg a korábbi csatár háromszor tudta megtréfálni az edzőfejedelmet. Döntetlen egyetlen alkalommal lett, az őszi 1:1 alkalmával.

Ezúttal a sérültek listája úgy áll, hogy Weston McKennie, Kaio Jorge és Federico Chiesa nem tud részt venni sérülés végett, Luca Pellegrini pedig eltiltott sárga lapok miatt, a másik oldalon mindenki bevethető.

A Sky Sport Italia  várakozása a ma esti kezdőcsapatot illetően: