D'Amico: "Fagioli nem kerülhet még egy évre kölcsönbe"

nicolo_fagioli_cremonese_2021_22_1400x840.jpgA Juventus ifjú labdarúgójának, a jelen pillanatban kölcsönben a Cremonese alakulatánál szereplő Nicolò Fagioli ügynöke, Andrea D'Amico a minap rövidebb nyilatkozatot adott a fiatal olasz középpályás helyzetét, valamint a folytatással kapcsolatos kérdéseket illetően, leszögezve, hogy a Bianconeri saját nevelésének számító tehetség sorsáról egyértelműen közös álláspontot fogalmaznak majd meg a felek. 

"Nicolò nagyszerű ütemben fejlődött az elmúlt időszakban, ami nagy szónak számít ahhoz képest, hogy egy mindössze huszonegy esztendős, 2001-es labdarúgóról beszélünk, aki előtt minden tekintetben nagy jövő áll véleményem szerint" – fogalmazott a Calciomercato.it munkatársának kérdésére. 

"Fagioli továbbra is a Juventus kötelékéhez tartozik, annak ellenére, hogy a jelenlegi idényben a Cremonese szerelésében futballozik, mégpedig meglehetősen kiválóan. A problémát véleményem szerint leginkább az jelenti, hogy Olaszországban, ezen belül is főleg a Serie A-ban a fiatalok igencsak kevés játéklehetőséghez jutnak, ez pedig magától értetődő módon az én képviseltem helyzetére is hatással van, s jövőjére nézve is nagyobb befolyással bírhat. 

Az utóbbi témával kapcsolatos kérdéseket természetesen részletekbe menően meg kell majd vitatnunk az Öreg Hölggyel a jelenlegi szezon végeztével. Egyelőre abban vagyunk teljesen biztosak, hogy Nicolò nem kerülhet kölcsönbe még egy szezonra, mivel ez végzetes hatással bírhatna karrierjére nézve, amivel azt hiszem, hogy a Bianconeri illetékesei, valamint szakemberei is tisztában vannak. 

Terveink között kiemelt helyen szerepel a Juventus képviselőivel való párbeszéd évad végi megkezdése, ennek nyomán pedig kitűzött dátummal rendelkezünk a klubbal való találkozó időpontját illetően, ami így is van rendjén. Ezen megbeszélés keretein belül minden bizonnyal értékeljük majd az egyes, Fagioli előtt álló lehetőségeket, ugyanis tiszta sor, hogy a fekete-fehérekkel való kommunikáció nélkül semmiről sem dönthetünk, s nem is fogunk dönteni" – összegzett D"Amico.