Beharangozó – a Salernitana elleni meccs

salernitana_cimer.pngHárom napunk volt emésztgetni a szégyenletes BL-kudarcot, immáron negyedik éve tart a sorozat, hogy papíron gyengébb ellenfelek ellen ér véget számunkra a szereplés. A bajnokságban az Inter gyengélkedése reális céllá tette az év végi dobogót, de ehhez a Serie A utolsó helyezettje ellen nem fér bele a botlás. Azért is kínos a korai búcsú az elit sorozattól, mert így megint komoly összeget húzott ki a saját zsebéből a klub. Az Allianz Stadium gyepén ma délután 15 órakor kerülhet közelebb a csapat a jövő évi szerepléshez, hogy tovább üldözhesse azt a trófeát, amit majdnem 30 éve nem tud a vitrinjébe pakolni.  A tévében ezúttal a SPORT 1 fogja közvetíteni, a sportszerű játékért pedig Giovanni Ayroldi lesz a felelős. 

 A 30 éves spori 1991. október 25-én született Molfettán, és jelenleg is a település lakója. Első Serie A-s összecsapását 2020. január 29-én vezette, egy Bologna-Hellas Verona párosítás alkalmával, és az 1:1-et hozó meccsen 7 sárga és egy piros kártyát osztott ki. Ezen kívül még 15 esetben osztották be a legmagasabb osztályba vezetőbírónak, ebből két esetben fújt a Zebráknak, mindkétszer hazai pályán, egyszer a Sampdoria 3:2-es legyőzésekor, másodszor az idei Atalanta elleni 1:0-ás vereség alkalmával. a Salernitana eddig egyszer találkozott vele, a Bologna ellen értek el alig 3 hete  1:1-et. Nagy zsugás, mert 16 mérkőzésen 82 sárga és 7 piros lapot osztott ki, ezen felül megítélt 5 büntetőrúgást is.

Az ellenfél csapatának értéke pontosan a tized része az olasz rekordbajnokénak, 55 millió euró. Hat válogatott játékost tudhatnak a soraikban, átlagéletkoruk pedig 27,5 év. Legértékesebb labdarúgójuk a 26 éves francia Lys Mousset, akinek piaci értéke 8 millió euró. Ez a két csapat eddig összesen ötször mérkőzött meg egymással, a mérleg 3 torinói győzelem, egy döntetlen, s egy Salernitana-siker, még 1999-ben, 1:0 arányban. A párharc legeredményesebb játékosa Filippo Inzaghi 3 góllal, akinek a mesterhármasával nyertek a fekete-fehérek 3:0-ra még 1998-ban. A kiscsapat a legutóbbi 5 mérkőzésen gyűjtött be 7 döntetlenjéből négyet, ezen kívül van még 3 győzelmük a bajnoki szezonban. 2:2-t játszottak a Milan és a Sassuolo ellen is, bár az Inter 5:0-ra kiütötte őket. A két csapat őszi meccsét a Bianconeri nyerte 2:0 arányban, a gólokat Morata és Dybala szerezték.

A salernóiak mestere, Davide Nicola 1973. március 5-én született Luserna San Giovanniban, edzői pályafutása 2010-ben a Lumezzane csapatánál indult, azóta megfordult a Livorno, a Bari, a Crotone, az Udinese, a Genoa és a Torino kispadján is, mielőtt idén február 15-én átvette volna jelenlegi csapata irányítását. Sehol nem tudott huzamosabb ideig gyökeret verni, érdemes a pályafutását egyben mérlegre tenni, semmint együttesenként. A mai lesz a 316. találkozója klubedzőként, az eddigi 315 összecsapásból 105-öt nyert meg, 81-et adott döntetlenre, és 128-at veszített el. A gránátvörös-feketék padján ötödik alkalommal foglal helyet, ebből 4 döntetlen és 1 vereség, amit ki tudott hozni.

A Juventus ellen eddig 7 alkalommal küldte pályára az övéit,  hatszor vereség, egyszer döntetlen lett a vége, és általában több gólos zakókba szokott belefutni, 2019 márciusában az Udinese trénereként kapta a legnagyobb verést, akkor egy 4:1-es vereséggel mentek haza az Allianz Stadiumból. A legtöbbször használt felállása a 3-5-2, kontraktusa pedig 2022 nyaráig érvényes. Allegri mester ellen eddig öt csatát tudott le, egy döntetlen mellett 4 vereség lett a vége. A 2:2-es döntetlen még a legelső összecsapásukon, egy Livorno-Milan mérkőzésen jött össze, 2013-ban, azóta Maxi mindig a Juve padján ült ezeken az alkalmakon.

És ha már Massimiliano Allegri, ő három esetben ült csapatai padján a Salernitana ellen, és még a Sassuolo mestereként szenvedett 1:0-ás vereséget, azóta viszont két diadal részese volt, legutóbb a bajnokság első felében.

A sérültek listája folyamatosan változik, de a hossza sajnos nem, jelen pillanatban is hat játékos nem bevethető, Bonucci, Chiesa, Kaio Jorge, Zakaria, McKennie és Locatelli, míg a túloldalon a Schiavone, Strandberg, Veseli hármast kell nélkülözni.

A Sky Sport Italia az alábbi kezdőcsapatot várja holnapra: