Allegri: "Nem tudom, hogy Dybala velünk lesz-e jövőre"

max_allegri_salernitana.jpgA Juventus a Serie A 30. fordulójában a bajnokság sereghajtójának számító Salernitana alakulatát fogadta az Allianz Stadium gyepén, s izgalmasan induló, majd idővel a szokásos mederben folytatódó összecsapáson Paulo Dybala és Dušan Vlahović góljainak köszönhetően 2-0-ás sikert aratott a dél-olaszországi együttessel szemben, mely találkozót követően természetesen az alakulat mestere, Massimiliano Allegri is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát az itáliai média kamerái előtt, egyebek mellett értékelve fiai teljesítményét, valamint kitérve a klubot körülvevő alapvető helyzetre is. 

"Ma délután egy igencsak kellemes meccsnek lehettünk szemtanúi, melyet egyértelműen jó felfogásban kezdtünk el, ami őszintén szólva kissé meglepett engem, mivel egy súlyos vereséget követően kellett pályára lépnünk, én magam pedig emiatt nem számítottam arra, hogy a srácok ilyen jól fognak reagálni az elmúlt napok történéseire. A második félidőben természetesen ezzel együtt is fellépett az ilyenkor oly jellemző fáradtság, ugyanakkor tisztában voltunk vele, hogy mindenképpen nyernünk kell, ez a tudat pedig hozzásegített bennünket a győzelem kiharcolásához is" – fogalmazott a szakvezető a DAZN munkatársának. 

"Hogy miért öleltem meg Paulo Dybalát lecserlését követően? Inkább az a kérdés, hogy miért ne tettem volna. Paulo kiváló kapcsolatot ápol velem, valamint csapattársaival, még ha néha fel is merülnek közöttünk kisebb-nagyobb ellentétek, én magam pedig mindig is elég közvetlen voltam játékosaimmal. La Joya gyerekként, fiatal tehetségként érkezett Torinóba hét évvel ezelőtt, azóta pedig egy fantasztikus labdarúgó lett belőle, ennek nyomán pedig nem hinném, hogy problémák lennének akár vele, akár viszonyunkkal. 

Mindig is tiszteltem futballistáimat, emiatt pedig képesek voltunk áthidalni az egymás közötti nézeteltéréseket, melyek néha elengedhetetlenül is felmerülnek sportágunkban. Természetesen továbbra sincsenek információim arról, hogy Dybala a következő szezonban is a Juve játékosa lesz-e majd, mivel az ezt illető kérdések változatlanul a klub hatáskörébe tartoznak.

Egy edző ugyanolyan alkalmazottnak számít egy adott együttesnél, mint a keze alatt munkálkodó játékosok, ebből kifolyólag pedig nincs ráhatásom az efféle dolgokra. Mindehhez hozzátenném, hogy a keret tagjai közül nem csak Paulo rendelkezik lejáró szerződéssel, mivel Bernardeschi, Cuadrado, Perin, illetve De Sciglio is hasonló szituációban vannak, a sajtó azonban csak az ő helyzetén szeret csámcsogni valamilyen ok miatt, számomra ugyanakkor az a legfontosabb, hogy fiaim a maximumot nyújtsák az egyes mérkőzéseken, nem pedig az, hogy a bulvármédia éppen miről szeretne hallani. 

A szezon során most először vagyunk mindössze négy pontnyi távolságra a tabella második helyezettjétől, ami egyértelműen pozitívumnak számít, a válogatott szünet után pedig az egy meccsel kevesebbet játszó Interrel mérhetjük majd össze erőnket, akiket ezáltal képesek lehetünk egy pontra megközelíteni egy győzelem esetén. Mindez egy rendkívül jó célt adhat számunkra, s nem csak a két fél közötti történelmi rivalizálás, hanem a Serie A pillanatnyi állása miatt is, s úgy vélem, hogy az elkövetkezendő hetekben visszatérő labdarúgók miatt joggal reménykedhetünk egy számunkra kedvező eredmény elérésében. 

Dušan Vlahović jó mérkőzést tudhat maga mögött, ugyanis gólt szerzett, s ismét képes volt támpontként funkcionálni a többiek számára, ami centerként alapvető feladata lenne, s ami nagyon fontos szempont volt leigazolását megelőzően is. Úgy vélem, hogy a csapat szintén eredményesen támogatta csatárunkat, aki ezt követően még nagyobb fejlődésre lesz képes, hiszen a többiek mellett vele is rendkívül sokat beszélgetek, melynek alapján kijelenthetem, hogy ő maga is javítani szeretne teljesítményén, s minden nap sokat dolgozik ennek kivitelezéséért. 

Danilo ma délután kellemes meglepetést jelentett számomra, mivel egy tőle idegen poszton is kiválóan szerepelt, ez pedig alátámasztja, hogy milyen nagyszerű profival, s milyen sokoldalú labdarúgóval van dolgunk személyében. Védőnk pontosan tudja, hogy miként kell és lehet futballozni, állandóan figyel és tanul, emellett pedig kifejezetten jól olvassa a játékot is, ami alkalmassá teszi őt arra, hogy a védelem előtt szerepeljen, elvégre hosszú lábai és labdabiztossága mellett intelligenciája miatt is bevethetőnek számít ezen a poszton. 

A szezon elején egyből nehéz helyzetben találtuk magunkat, ugyanis Cristiano Ronaldo távozása igen váratlanul érintette a csapatot, én pedig csak akkor vettem át egy olyan alakulat irányítását, mely rendkívül sokat változott az elmúlt két idényben, s melyből sok futballistát nem volt alkalmam közelebbről ismerni az addigiakban. Ennek nyomán elkezdtünk egy bizonyos narratíva mentén tevékenykedni, idővel azonban változtattunk módszereinken, s emeltük az intenzitásunkat annak érdekében, hogy egyszer majd valódi csapattá válhassunk. A srácok összességében véve nagyon jól reagáltak erre, ugyanis március végén elmondhatjuk, hogy az évad legfontosabb része előtt állunk, s a bajnoki hajrá mellett a Coppa Italiában is versenyben vagyunk a végső győzelemért" – összegzett General Max.

A mérkőzés összefoglalója: