Arrivabene: "Meglátjuk mit lép Dybala a szerződéshosszabbítás kapcsán"

arriva2.JPGCorriere dello Sport mai hasábjain az olvasók egy viszonylag hosszabb interjút olvashattak a Juventus jelenlegi ügyvezető igazgatójától, Maurizio Arrivabenétől. A tekintélyes sportlapnak adott nyilatkozatában a nyáron érkezett vezető beszélt a Villarreal elleni BL-kudarcról, Paulo Dybala hosszabbításának ügyéről, Dušan Vlahović leigazolásának körülményeiről, illetve a klub jövőbeli terveiről is. 

Corriere dello Sport: Jól aludt tegnap este (a Villareal elleni mérkőzés után - a szerk.)?

Maurizio Arrivabene: Jól. Máris hivatalos keretek között vagyunk itt?

CdS: Pontosan.

MA: Aludni aludtam, noha olyan személy vagyok, aki csupán néhány órát alszik éjszakánként. Hogy sikerült-e megemésztenem a vereséget? Egy nagyon gazdasági szemléletű és prgamatikus bresciai ember vagyok, nem szoktam hazudni. A célunk az idei évben a csoportkörből való továbbjutás volt, majd a BL-helyek elérése a bajnokságban. Az elsőt sikerült elérni, mérkőzésről mérkőzésre fejlődtünk. A kiesés módja mindenképpen kellemetlen, de ez egy jottányit sem változtat az eredeti terveinken. Egy fejezet véget ér, egy másik kezdődik, a klub hároméves tervekben gondolkodik, melyben a pénzügyi céloknak összhangban kell lenniük a sportszakmaiakkal, a könyvelésnek a pályán elért eredményekkel. Ennek sosem állítottuk az ellenkezőjét az elmúlt nyár óta.

 CdS: Ekkor még Ronaldo is itt volt.

MA: Az első néhány napban motiváltnak láttam őt az edzéseken, meg voltam győződve arról, hogy maradni fog. Később más célokat vázolt elénk, és mindannyian tudjuk, mi lett a történet vége.

CdS: A mai nap, kedves Arrivabene, a pofonok napja.

MA: Elsősorban én Juventus-szurkoló vagyok, tudom mit jelent a keserűség, milyenek azok az érzések, amikor a másik oldalon vagy és a saját bőrödön tapasztalod meg ezeket. Jelenlegi pozícióm és felelősségem tudatában azonban máshogy reagálok. Még akkor is, amikor kinn vagyok a mérkőzéseken, próbálok mindent benn tartani, és be kell vallanom nagy erőfeszítésre van szükségem, hogy féken tartsam a saját természetem.

CdS: Ellentétben Nedvěddel. 

MA: Pavel sokkal inkább az ösztönei által vezérelt személy, ő nem fogja vissza magát. Nézze, a Juventus struktúrája megváltozott, de építeni vagyunk itt, nem újjáépíteni. Én, Nedvěd, Cherubini és Agnelli: minden döntés, program és választás négyünk közös meglátásain alapul, így mind az úton és az eredményeken is közösen osztozunk. Természetesen, ez mind Andrea Agnelli felügyelete alatt történik, aki együtt lélegzik a Juventusszal, 7:30-kor szokott a főhadiszállásra érkezni - általában ekkor csak mi ketten vagyunk ott -, majd sötétedés után megy haza.

CdS: A Szuperliga óta úgy tűnik problémák sorozatát tapasztalhatjuk.

MA: Nem hinném, ezek a mindennapok részét képezik. A Szuperliga egy olyan téma, melyet nem lehet elvetni, az elnök minden lépésről informál minket.

CdS: A szurkolók tudni szeretnék, hogy a Juve merre fog tartani júniustól.

MA: Futballal foglalkozunk, a pénzügyi szempontok nem történhetnek a sportszempontok kárára. Vlahović és Zakaria leigazolása ebben a szezonban történt, de mindenek előtt a következő szezonra vonatkozólag. Egyértelmű céllal léptünk a gázpedálra januárban. Több csapat is mozgolódott Dušan körül, különösen külföldi együttesek. Úgy ítéltük meg, ha kivárunk júniusig, nem tudjuk őt leigazolni, mivel licitháborúba bocsájtkoztunk volna angol, illetve spanyol klubokkal. Megvizsgáltuk az azonnali szerződtetés lehetőségét, megállapítottuk, hogy a bevételek képesek fedezni a befektetést. Ezt követően megszerveztünk egy találkozót Joe Baronéval (a Fiorentina ügyvezető igazgatója - a szerk.), majd ezt követően a játékos ügynökeivel. Az nem igaz, miszerint már korábban megegyeztünk volna Dušannal, ez teljes mértékben hamis állítás. Ha ez valóban megtörtént volna, megkockáztattuk volna, hogy a Fiorentina megzsaroljon minket, ezzel is emelve az árat. Természetesen a másik fontos kérdés Dybala jövője a Juventusnál.

CdS: Mi a helyzet Dybala szerződésével?

MA: Sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudok semmit. Az Önök által ismert kondíciók helyesek.

CdS: Mi az, ami megváltozott?

MA: Ősszel valóban megtörtént a megállapodás, azonban azóta a körülmények lényegesen megváltoztak. Télen történt egy 400 milliós tőkeemelés, melynek elsődleges célja a könyvelés helyreállítása volt, ezen okból kifolyólag pedig újra kellett értékelnünk a dolgokat négy fő paraméter mentén.

CdS: Melyek voltak azok?

MA: Technikai szempont, pályára lépések aktuális száma, a kontraktus időtartama, illetve a játékos értéke. Ezek olyan szempontok, melyeket tiszteletben kell tartani.

CdS: Mikor találkoztak legutóbb?

MA: Nem emlékszem pontosan mikor találkoztunk az ügynökkel, talán december közepén. Ekkor ő megkérdezte "Szabadon mehetünk?", melyre én azt válaszoltam igen, de csak azért, mert nem zártam le a folyamatot. Elég őszinte megnyilvánulás volt részemről.

CdS: Legutolsó ajánlat?

MA: Nem ajánlottunk kevesebb összeget. Azért halasztottuk el a találkozót, mert az edző többet szeretett volna a csapattal foglalkozni, nekünk pedig más fontos teendőink adódtak.

CdS: Jól érzem, hogy egy alacsonyabb összegű ajánlat van készülőben?

MA: Meglátjuk Paulo milyen ajánlattal áll elő, semmi sincs még eldöntve. Minden kiderül.