Helyzetjelentés – az utánpótlás és a női csapat

senko_zsombor_in_juve_v_az_alkmaar.jpgHajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy imádott klubunk nem csak egy felnőtt férfiegyüttesből áll, hanem van egy tartalék, egy ifjúsági és egy hölgyek által alkotott gárda is, akikről általában igencsak keveset hallhatunk. Ezt a hiányt szeretnénk pótolni  sorozatunkkal, ami mindig az aktuális hét eseményeit fogja bemutatni.

A hölgyek a bajnokságban a bajnoki végeredmény szempontjából sorsdöntő összecsapást játszottak a legnagyobb riválisnak számító Roma csapatával. A győzelem a nyugalmat jelentő hat pontos különbséget adhatta volna, de mivel a csata 1:1-es döntetlennel ért véget, így nyílt maradt a versenyfutás a Scudettóért. A gárda a 4-3-3-as felállás mellett döntött, és a Zebrák álomszerűen kezdték az összecsapást, hiszen a 11. percben, Lisa Boattin bal oldali beadása után Angelica Soffia juttatta a saját kapujába a játékszert. A félidő derekán turbó fokozatba kapcsolt a hátrányban lévő vendégcsapat, és futószalagon alakította ki a helyzeteket.

A második félidő első negyedórája újra csendesen telt, de ekkor a semmiből gólt ajándékoztak a lányok az ellenfélnek. Történt ugyanis, hogy gyors kontra vezetésére nyílt lehetőség, de a félpályánál egy rossz passz elég volt, hogy a Farkasok lendületből vigyék a védelemre a labdát, és egy jó ütemű átadást követően Paloma Lázaro higgadtan lőtt a hosszú alsóba. A meccs további része inkább a fővárosiakról szólt, de az eredmény már nem változott, így maradt a senkinek sem jó döntetlen. A Napoli vendégeként őrizheti majd az előnyét a következő fordulóban a csapat.

Ezt követően az Olasz Kupa elődöntőjében is fellépés várt a lányokra, és itt végre kijött a valós tudásuk, aminek következtében a Milan otthonából távoztak 6:1-es győzelemmel, ezúttal is a jól bevált 4-3-3-at alkalmazva. A meccsen Cristiana Girelli és Agnese Bonfantini is duplázni tudott, a maradék gólokon Amanda Nildén és Martina Rosucci osztoztak, a szépítő találatot a 93. percben érte el Lindsey Thomas.  A mérkőzés krónikájához hozzátartozik még, hogy 0:1-nél és 0:3-nál is ziccert rontottak az Ördögök, és, hogy a 84. és a 90. perc között rúgott 3 gólt a Bianconeri.

Az U23-as csapat a Pro Sesto vendégeként lépett fel, és úgy értek el 1:0-ás győzelmet, hogy még 0:0-ás állásnál a 82. percben emberhátrányba kerültek Alessandro Sersanti második sárga lapja miatt. Ezúttal az utánpótlás csapat a meglepő 4-2-4-es felállás mellett döntött, de az eredmény ismeretében jól. Az első fél órában felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de a bíró két gyanús esetben is továbbengedte a játékot Juve tizenhatosán belül. A 89. percben egy jobb oldali szögletet követően a csereként beállt Koni De Winter maradt üresen, és a kapuba lőtt, kialakítva a végeredményt. A Juventus a 8., a Pro Sesto a 16. a tabellán.

Az U23-as csapat ezután, a Südtirolt látta vendégül, és sajnos ez esetben is 1:0-ás vendéggyőzelem alakult ki. Az első félidő tükörképe volt az előző találkozónak, hiszen itt is hol itt, hol ott alakultak ki helyzetek, de a 35. percben egy kipattanó labdát követően Daniele Casiraghi megszerezte a vezetést a vendégeknek. Lamberto Zauli csapata ezek után már képtelen volt megújulni, így nem is lehetett a végeredmény más, csak vereség. A Juventus továbbra is a 8., a Südtirol pedig hatalmas előnnyel vezeti a táblázatot. A fekete-fehérek a következő körben a Lecco vendégei lesznek.

A Primavera-gárda két fronton, három meccset abszolvált, mindenekelőtt a fiatalok az UEFA Youth League-ben  kerültek szembe az AZ Alkmaar hasonló korú fiaival, és a 0:0-ás eredményt követően a tizenegyest hárító Senkó Zsombor vezetésével ki is vívták a továbbjutást, ráadásul idegenben. A 24. minutumban egy akción belül kétszer is a kapu torkából hagyták ki a helyzetet a csíkos mezesek, majd a 66.-ban a piros-fehérek ha lehet még nagyobb ziccert hibáztak. A büntetőpárbajban aztán hiába érezte négyszer is jól az irányt a hollandok kapusa, védenie csak a magyar hálóőrnek sikerült, aki az utolsó párban középen hagyta a lábát, és a középre rúgott lapos lövés így elakadt benne. Ebben a sorozatban még sosem jutott idáig ez a korosztály, így hatalmas gratuláció nekik.

Ezek után a bajnokságban várt két randevú a fiúkra, először a Sampdoria ellen idegenben, de akárcsak a nagyok, a 3-4-3-as hadrendben szereplő U19-esek is győzni tudtak, ők 4:1 arányban. Az első negyedóra végén Angel Chibozo lőtte ki messziről a bal alsót, hogy aztán 3 perccel később a védők hozzák teljesen kiszolgáltatott helyzetbe a kapust, és így Marco Bontempi egyenlíteni tudott. A félidő aztán nem hozott újabb gólt, így a második játékrészre maradt a döntés. Itt aztán a 71. és a 76. perc között háromszor is betalált a csapat, hamar eldöntve a találkozót. Először Gabriele Mulazzi lőtt be egy kapusról kipattanó labdát, majd Riccardo Turicchia lőtt gólt a gólvonalról, végül pedig megint ő következett, ezúttal egy kiugratást követően lőtt a hosszú alsóba. Ezután már lepörögtek a hátralévő percek, az eredmény maradt, és a Juventus a hatodik, a Samp ugyanannyi ponttal az ötödik helyen áll.

A következő fordulóban Bolognába látogattak a voksukat ezúttal a 4-4-2-es formáció mellett letevő fiatalok, és szenvedtek 1:0-ás vereséget. Már a második percben megszületett a mindent eldöntő gól, amikor is Kasper Paananen vezetéshez juttatta csapatát. Az 5. percben aztán adódott esély az egyenlítésre, de Iling büntetőjét Bagnolini hárítani tudta. Ervin Omic egy esetben szabadrúgásból a keresztlécet találta el, és ezen kívül több ziccer is kimaradt. Chibozo, Tarik Muharemović és Tomasso Galante révén. A lefújás után Andrea Bonatti mester azt emelte ki, hogy nem szabad ennyire a meccs elején gólt kapni, illetve a tizenegyes rúgásnál sokkal pontosabbnak kell lenni a következőkben. A Bologna a 12. a Juve a hatodik a táblázaton, utóbbi legközelebb a Genoa vendége lesz a bajnokságban, de előtte még a Liverpoolt fogadja a Bajnokok Ligájában.