Allegri: "Szükségünk van Dybalára"

max_allegri_pre_samp_juve.jpgA szezonhoz hasonlóan a Serie A is a végéhez közeledik, emiatt pedig minden, Juventus előtt álló összecsapás jóval nagyobb súllyal esik a latba, mint az idény eddigi megmérettetései. Nincs ez másképp az Öreg Hölgy soron következő találkozójával sem, melyet a Sampdoria ellen készül megvívni az olasz rekordbajnok. A meccset megelőzően természetesen a csapat mestere, Massimiliano Allegri is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát, aki szavaiban egyebek mellett szót ejtett az együttes rendelkezésére álló fiatalokról, a várható játékról, valamint Paulo Dybala szerződéshosszabbításáról is. 

"A szezon vége felé, s egyben döntő pillanatában járunk, bár gyakorlatilag még két nagyon nehéz hónap van hátra a jelenlegi idényből. Hamarosan kisebb szünet következik majd, ezt megelőzően viszont egy rendkívül nehéz hét áll előttünk, mely remélhetőleg szórakoztató és izgalmas meccseket tartogat számunkra. Holnapi ellenfelünk a Sampdoria alakulata lesz, mely együttes eddig kettőből kettő hazai találkozót megnyert a visszatérő Marco Giampaolo irányítása alatt, hat gól szerzése mellett pedig egyetlen találatot sem kapott. 

A Samp meglehetősen sok gólt szerez meccseinek első tizenöt percében, emiatt pedig közel sem vehetjük félvállról az előttünk álló kihívást, s egyértelműen fel kell készülnünk az összecsapásra, mivel egy olyan csapattal fogunk szembenézni, mely megpróbál majd folyamatos nyomást gyakorolni ránk, így pedig mindenképpen megfelelő szellemiség nyomán kell kifutnunk a gyepre. Ellenfelünk a bennmaradásért harcol, mi pedig a legjobb négy közé való bekerülésért küzdünk, ebből kifolyólag pedig nagy csatára számítok holnap este" – fogalmazott mondanivalójának kezdeteként. 

Alapvető célunkat továbbra is a Bajnokok Ligája indulást érő helyek valamelyikének elérése jelenti, s minden tekintetben ennek kivitelezésén dolgozunk, azonban a szezon rendkívül hosszú, s az elkövetkezendő időszakban is kemény meccsek várnak ránk, melyeken fontos pontokat kell majd megszereznünk. Változatlanul úgy gondolom, hogy egyszerre csak egy összecsapáson szabad gondolkodnunk, ekképp egyelőre minden szempontból a Sampdoria elleni fellépésre koncentrálunk, ahol szintén pozitív eredményt kell elérnünk annak érdekében, hogy megszilárdítsuk jelenlegi pozíciónkat. 

Genovában mindig is nehéz feladatot jelentett nyerni, mivel a Genoa és a Sampdoria mindig teljesen más együttesként futballoznak a Marassi gyepén, mint idegenben, mivel a stadion atmoszférája, illetve a szurkolók jelenléte is nagy erős sugároz számukra. Ezt a két csapat utóbbi időben elért eredményei is tökéletesen alátámasztják, ennek révén pedig mindenképpen nehéz megmérettetéssel kell számolnunk, ahol kénytelenek leszünk karakterességet, vágyat, valamint büszkeséget mutatni.

Még nem döntöttem a kezdőcsapat összeállításáról, mivel kénytelenek leszünk pihentetni egyes labdarúgókat, ugyanakkor erre szerencsére lehetőségünk is nyílik majd, hiszen Mattia De Sciglio és Alex Sandro is visszatérhettek a kerethez, Juan Cuadrado pedig szintén jól érzi magát. Giorgio Chiellini vasárnap ismét a csapattal edzhet majd, s reméljük, hogy szerdán is rendelkezésünkre fog állni, azonban Federico Bernardeschi eltiltása okozhat némi nehézséget az alakulatnak. 

Danilo egészen biztosan kezdeni fog holnap este, s azt hiszem, éppen ez a meccs lesz századik fellépése a Juventus mezében, míg a támadósorban pedig Cuadrado mellett Moise Kean, illetve Marley Aké is lehetőséget kaphat. Ezeken felül jó hírnek számít, hogy Paulo Dybala szintén jobban érzi magát, s bízunk benne, hogy a Villarreal ellen már ismét a pályán tudhatjuk majd őt, ami igaz Leonardo Bonuccira is. 

Dušan Vlahović teljesítménye változatlanul nagy elégedettséggel tölt el, mivel egyáltalán nem volt könnyű számára az Öreg Hölgyhöz szerződni, s háromnaponta meccset játszani, hiszen az alapvető fizikai és mentális leterheltség mellett a Bianconeri kötelékében mindig a győzelem megszerzéséért kell pályára lépni, melynek folytán minden egyes labdaérintés döntő jelentőséggel bír, s nagyobb nyomás neheződik a futballistákra is. 

Dušan jó munkát végez, azonban neki is nagy fejlődésen kell keresztülmennie, ahogy mindenki másnak is. Minden nap beszélek vele, így tegnap este is szóba elegyedtünk, melynek során elmondtam neki, hogy a technikai növekedés érdekében sokkal tisztábban kellene játszania, mivel csak ennek révén mérsékelheti energiafelhasználását, ezáltal is emelve egyébként is rendkívül magas szinten álló játékának minőségét. Vlahović nagy szívvel és kiváló mentalitással bír, s megfelelő szellemiséget tudhat magáénak, emiatt pedig biztos vagyok benne, hogy kisvártatva minden tekintetben fantasztikus játékos válik belőle. 

Csapatunk jó hangulattal rendelkezik, azonban sportágunk egyensúlya rendkívül törékeny, ami egyéb példák mellett a szerdai Real Madrid-PSG összecsapáson is megmutatkozott, ahol a franciák egy ponton biztos továbbjutóknak tűntek, végül azonban mégis a Blancók kvalifikálták magukat a negyeddöntőbe. Együttesünknek meg kell tanulnia megfelelő módon kezelni a váratlan helyzeteket, hiszen egy pillanat alatt elcsúszhatunk azon a bizonyos jégrétegen. Tisztában vagyunk vele, hogy idén még egyetlen trófeát sem szereztünk, s végső soron csak május 28-án leszünk majd képesek felmérni, hogy mit értünk el a mostani szezonban, addig pedig mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy az idény utolsó napjaiban büszkén tekinthessünk vissza a mögöttünk álló hónapokra. 

A Paulo Dybala szerződéshosszabbításával kapcsolatos kérdések továbbra sem tartoznak hatáskörömbe, azonban annyit mindenképpen elmondhatok, hogy La Joya egy profi hozzáállással bíró labdarúgó, aki immár lassan huszonkilenc esztendős lesz, ennek megfelelően pedig nincs szüksége tanácsokra ahhoz, hogy felmérje helyzetét, s meghozza a számára legjobb döntést, a kontraktusát illető helyzet megoldásáig pedig folyamatosan a pályán kell tartózkodnia, s mindent meg kell tennie a Juventus sikerének érdekében. 

Személy szerint higgadtnak és nyugodtnak látom Paulót, s nem gondolnám, hogy szüksége lenne bármilyen nemű segítségre is. Dybala tudja, hogy jó formába kell lendülnie, emiatt pedig meglehetősen keményen dolgozik azért, hogy ezt a célt elérje, kiváltképp annak érdekében, hogy ismét a Bianconeri rendelkezésére álljon. Tiszta sor, hogy szükségünk van Paulóra, emiatt pedig reméljük, hogy a Villarreal ellen bevethető lesz majd, mivel egy igencsak technikás futballistáról beszélünk, aki minősége miatt rendkívül sokat jelent az Öreg Hölgy számára" – összegzett General Max.