Buffon: "Tudom, hogy nem leszek ott Katarban"

gigi_buffon_about_national_team_and_world_cup_return.jpgA Juventus egykori legendás kapusa, Gianluigi Buffon a minap rövid, ám annál fontosabb szavakat tartalmazó interjút adott az olasz médiának, melynek keretein belül kijelentette, hogy korábbi álmaival és reményeivel ellentétben pontosan tudja, hogy nem lehet majd ott az idén ősszel megrendezésre kerülő katari világbajnokságon, melyet sokan nemrég kieszközölt szerződéshosszabbítása legfőbb indokának véltek. 

Mint ismert, a Serie B jelenlegi idényében csak bukdácsoló Parma legjobb játékosainak egyike statisztikai mutatói alapján továbbra is az immár negyvennégy esztendős hálóőr, aki néhány héttel ezelőtt további egy esztendővel toldotta meg a Sonkásokkal fennálló kontraktusát, melynek köszönhetően adott esetben akár 2024-ig is aktív futballista maradhat. 

"Fogalmam sincs, hogy pontosan mikor fogok visszavonulni, nem mintha jelen pillanatban rendelkeznék egy konkrét határidővel vagy akár szezonnal ezt illetően. Ahogy korábban is említettem, amíg jól érzem magam, amíg úgy gondolom, hogy csapatom segítségére tudok lenni, s amíg rendelkezem célokkal és lelkesedéssel, mindenképpen a pályán fogok maradni, ám ha ezen tényezők közül akár csak az egyik is hiányozni fog, azonnal szögre akasztom majd kesztyűimet" – fogalmazott a Goal Italia kamerái előtt. 

"Hogy elképzelhetőnek tartom-e, hogy az olasz válogatott kerettagja lehetek majd a katari világbajnokságon? Nem, egyáltalán nem. Tisztában vagyok vele, hogy a szövetség nem gondolkodik behívásomban, amit helyénvalónak is tartok, elvégre négy éve nem szerepeltem az Azzurri szerelésében. Roberto Mancini megítélésem szerint felelős és jó döntést hozott, mikor kizárta visszatérésem lehetőségét, határozatát pedig minden tekintetben tiszteletben fogom tartani. 

Nagyon tisztelem Robertót, s hatalmas elismeréssel gondolok a munkára, melyet kapitányunk elvégzett az olasz nemzeti együttes irányítójaként, hiszen tevékenységével végső soron egy egész nemzetet tett boldoggá, ami miatt senki sincs olyan pozícióban pusztán múltjából kifolyólag, hogy megkérdőjelezze véleményét" – szögezte le Gigi Buffon. 

Érdekesség, hogy a Superman becenévre hallgató veterán portás együttese csalódást keltő produkciójának ellenére személyes tekintetben remek szezont produkál, ugyanis az idény eddigi részében közel 79%-os hatékonysággal hárította az ellenfelek próbálkozásait, melynek keretében 105 kísérletből 86 alkalommal is védeni tudott, miközben a Parma ellen megítélt hat büntetőből hármat is képes volt hatástalanítani, mely teljesítményt a Sofascore 7.18-as értékeléssel jutalmazta az évad egészét nézve.