Barzagli: "A Juve mentalitása döntő faktor lehet"

barza_dazn_commentary.jpgA Juventus egykori kiváló védője, a jelenleg a DAZN csatorna tévés futballszakértőjeként tevékenykedő Andrea Barzagli a minap röviden értékelte a Serie A legutóbbi fordulójának történéseit, melynek keretében kifejtett álláspontját a bajnokság legjobb csatárait illető kérdésekről, valamint szót ejtett a Bianconeri mentalitásáról, s a csapat Scudettóra vonatkozó, mostanság igen sokat hangoztatott esélyeiről is. 

A korábbi ikonikus játékos elsőként természetesen a játéknap rangadójának számító Milan-Napoli összecsapásról beszélt, leszögezve, hogy a Rossoneri minden tekintetben megérdemelte a győzelmet, ezzel a sikerrel pedig nem is lehet kérdés, hogy a bajnoki aranyérem egyik fő várományosaivá léptek elő, ám természetesen csak akkor, ha képesek lesznek kitartani jelenlegi formájuk mellett. 

"A Milan előtt jelen pillanatban még tíz bajnoki megmérettetés áll, s egy meccset leszámítva nem kell különféle kupasorozatokban szerepelniük, ami jelentősen megkönnyítheti dolgukat. Egyértelmű, hogy a Rossoneri most Olaszország legnagyobb csapatai közé tartozik, akik nagyszerű formának örvendenek, hiszen rengeteget futnak, jól körvonalazott személyiséggel rendelkeznek, s kispadjuk is kellő mélységűnek mondható, mely tényezők a Napoli elleni, kétségkívül megérdemelt győzelemben is hatalmas szerepet játszottak" – kezdte mondanivalóját Barzagli. 

"Úgy vélem, hogy a Serie A jelenleg három klasszis támadóval rendelkezik, akik azonos szinten állnak, s nagyjából ugyanakkora hatást gyakorolnak gárdáikra: ők Dušan Vlahović, Victor Osimhen, valamint Tammy Abraham lennének, míg az Inter és a Milan együttesei elsősorban több center variálgatásával érnek el hangzatosabb sikereket. 

Ha a Juventus legfőbb gyenge pontját keressük, mindenképpen a játékot emelném ki, ugyanis tagadhatatlan, hogy a Bianconeri a legkevésbé sem játszik szemet gyönyörködtető futballt, melynek ellenére viszont a csapat olyan szilárd mentalitással rendelkezik, ami döntő faktort képezhet az elkövetkezendő időszakban, s akár trófeákhoz is hozzásegítheti az Öreg Hölgyet. 

Ez a szellemiség egyértelműen képes lehet nyomást gyakorolni a Juve előtt álló alakulatokra, hiszen az Inter, a Milan, valamint a Napoli az elmúlt szezonokban rendkívül hasonlítottak a torinóiak jelenlegi együttesére, mivel folyton csak keresték a sikerekhez vezető utat, valamint az alapvető minőséget, miközben rengeteg nehézségen mentek keresztül, emiatt pedig egészen biztosan nem fogják félvállról venni a Bianconeri által mutatottakat. 

Massimiliano Allegri pontosan tudja, hogy miként lehet kihasználni a csapat ebből fakadó helyzeti előnyét, az a körülmény pedig, hogy a torinóiaknak még tíz meccs áll rendelkezésükre céljaink eléréséhez, mindenképpen megnyugtatónak számít, figyelembe véve közvetlen ellenfeleik menetrendjét. Ennek ellenére az, hogy a fekete-fehérek minden előttük álló összecsapást megnyernek, s 83 ponttal zárják az évadot, meglehetősen lehetetlennek tűnik, emiatt pedig úgy gondolom, hogy a többi alakulat innen már csak elveszíteni tudná a Scudettót, jelentős mértékben hozzásegítve ezzel a Zebrákat az aranyéremhez" – összegzett Barzagli.