Nedvěd: "Nem tartunk ott idén, hogy a Scudettóról álmodozzunk"

nedved_2.jpgA tegnapi Fiorentina-Juventus Coppa Italia mérkőzés előtt a Juventus alelnöke Pavel Nedvěd is megosztotta gondolatait a Sport Mediaset újságíróival. A korábbi kiváló középpályás beszélt a csapat jelenlegi helyzetéről, valamint a fiatal, utánpótláscsapatból érkező, és tegnapi mérkőzésre kerettaggá váló fiatalokról. Na, és persze Dušan Vlahivicról sem feledkezett meg.

 „Semmi sem egyszerű a futballban. Mindenekelőtt kijelenthetem, hogy sok gólt kapunk a szezonban. Az elődöntőben vagyunk, közelebb kerültünk a végső célunk eléréséhez.” -kezdte mondandóját Nedvěd.

Lejáró szerződésű játékosok folyamatos beszédtémát jelentenek az efféle interjúk során, mivel olyan alapembereknek is lejár többek között a szerződése, mint például Paulo Dybala, vagy éppen Juan Cuadrado, és látszólag nem születnek meg könnyedén ezen új kontraktusok.

„Problémáink volnának? Nem gondolom. Az érintett játékosokkal egyértelmű a kommunikáció, és egyetértés van. Sportcélokat tűztünk ki magunk elé, a játékosok pedig profiként viselkednek. Nincs problémánk sem nekünk, sem pedig nekik.”  

    

Az Öreg Hölgy csapata korántsem tekinthető teljes létszámúnak, mivel számos sérültet kénytelenek nélkülözni. A firenzei csapat ellen amúgy is nehéz meccs volt várható, hiszen a két klub között hosszú ideje feszült a hangulat.

„Tudjuk, milyen nehéz a Franchiban játszani. Kicsit sajnálom, hogy nem áll rendelkezésre a legerősebb keretünk, van kilenc sérültünk, akik persze felépülnek majd, de bízunk a többi játékosunkban. Ma fiatal csapattal állunk ki, de célunk a győzelem.”

Jelenleg a Juventus hét ponttal van lemaradva az első helytől, mindezt úgy, hogy  a szezont pocsékul kezdték a zebramezesek, ugyanakkor immáron tizenhárom mérkőzés óta nem találtak legyőzőre a hazai bajnokságban. Emiatt folyamatosan szóba kerül a Bianconeri, mint a Scudetto egyik esetleges várományosa.

„A Torino vagy Atalanta után azt válaszoltam volna, hogy ez lehetetlen, most a többiek leeresztettek kissé, mi pedig közelebb kerültünk. A cél a legjobb négyben maradás, a szezonkezdetünket figyelembe véve még nem tartunk ott idén, hogy a Scudettóról álmodozzunk.”

Manapság egyre többször találkozhatunk a fiatalabb, utánpótláscsapatban szereplő játékosok neveivel a felnőttek között, amihez persze a már feljebb említett rengeteg sérülés is hozzájárul.

„Hiszünk ebben a projektben, és csodálkozom, hogy más csapatok nem követik példánkat. Nehéz az átállás a Pimaverából az első csapatba. A C sorozatból érkezők felkészültebbek már, mint az elmúlt években. Ez a lépés fontos a srácoknak.”

A Juventus jelenlegi sikereihez láthatóan hozzájárul Vlahović játéka. A fiatal szerb csatár sokakat meglepett azzal, hogy milyen gyorsan alkalmazkodott új együtteséhez, és milyen formában játszik.

„Meglepő volt számomra, a nagy európai játékosok szintjén van, mint amilyen Cristiano Ronaldo is. Tudtam, hogy nagyon erős. Ha így halad, nagy dolgokat vihet véghez, előtte a jövő. Adtam-e tanácsot neki valaha? Nem, van egy képzett edzőnk, aki megteszi ezt. Okos srác Dušan, tudja, hogyan készítse fel magát, nagyon csendes, és alázatos. Az alázat fontos dolog egy játékos számára.” -zárta szavait az alelnök.