Allegri a Fiorentina-Juventus mérkőzést követően

allegri_a_fior-juve_coppa_italia_elodonto_utan.jpgA tegnap este, a 21:00 órai kezdettel megrendezett Coppa Italia sorozat elődöntőjének odavágóján a Juventus az utolsó pillanatban verte meg idegenben a Fiorentinát egy szerencsétlen öngóllal, így alakítva ki a 0-1-es végeredményt. Mivel a versenysorozatban nem törölték el az idegenben lőtt gól szabályt, így a Juventus jó helyzetből várhatja a visszavágót.

A mérkőzést követően Massimiliano Allegri értékelte a látottakat, és adott interjút a Sport Mediaset újságíróinak.

„Gratulálunk a Fiorentinának a jó teljesítményükhöz. Két kontratámadást szenvedtünk el az első félidőben, majd a másodikban ismét egyet, azonban szerencsénk volt, mert a Fior elhibázta ezeket a lehetőségeket.”- kezdte mondandóját a Bianconeri trénere.

„A csapat masszív volt, jól tartotta magát, és nagyon keveset kockáztattunk. Volt néhány kedvező helyzetünk, és ha az utolsó passzra jobban figyelünk, akkor gólt szerezhettünk volna. Ilyen volt Cuadrado helyzete is, ahol beadás helyett ő kapura lőtt.”

„Firenzében nem egyszerű győzedelmeskedni, de érett csapatként viselkedtünk, mert ez egy nagyon nehéz meccs volt, rengeteg hiányzó játékossal. Marley Aké kemény munkát végzett.”

„Danilo megmutatta, hogy rendkívüli játékos, a legmagasabb szintet képviseli.”

Allegri szinte végig üvöltött a meccs alatt a játékosaival, a fentiek alapján kérdés, hogy akkor mégis mi bosszantotta ennyire?

„A védekezésben jól teljesítettünk, mert a kontratámadásokat leszámítva nem sok teret engedtünk a firenzeieknek. Az utolsó labdákkal rendre hibáztunk, Cuadrado ezt azzal tette jóvá, hogy a legvégén a tizenhatoson belülre rúgta a labdát, és ebből született meg a gól.”

„Mindenki jó teljesítményt pakolt le az asztalra, azonban a keretünk jelenleg egy csontvázhoz hasonlítható. Szerencsére Dybala, Bernardeschi és Rugani holnap már visszatér, és így lesz néhány friss láb a csapatban.”

Ezután Allegrit arról faggatták, hogy miképp változott a helyzete Arthur Melónak, aki télen közel állt ahhoz, hogy az Arsenal csapatához kerüljön.

„Arthur kihagyta a szezon első részét, ő egy minőségi játékos, de gyorsabban kellene továbbadnia a labdát. Jó viszonyt ápol a játékszerrel, talán egy kicsit túlságosan is megnyugtatja, ha nála van.”

„Tetszett a mai szervezettségünk, és csak az ellentámadások során kockáztattunk. Tudtuk, hogy a Fiorentina előszeretettel játssza át a széleket, és keresztlabdákkal operál, így a középső részen nem veszélyeztetnek. Többet kellett volna a térfelükön tartanunk a labdát, de látok fejlődést.”

Vlahović visszatért a Stadio Artemio Franchi gyepére, és úgy tűnt, nem hatja meg az ellenséges légkör, az öngólt leszámítva ő teremtette meg az egyetlen igazi gólszerzési lehetőséget.

„Vlahović kiválóan játszik össze a csapattal, most már több kapcsolat van a középpályánk és a csatársorunk között, ez is előrelépés. A legfontosabb a folyamatos mozgás, és az, hogy kiszámíthatatlanok legyünk, mivel a futballban a legegyszerűbb és a legnehezebb dolog az, hogy elkerüljük az emberfogást.”

Végül arra kérdeztek rá Allegrinél, hogy miután a Juve láthatóan jobban teljesít, és most már csupán hét pont a lemaradása van az éllovas Napoli-Milan duóhoz képest, valóban kiszálltak-e a Scudettóért folyó versenyből?

„Teljes meggyőződésem. A Scudetto megnyeréséhez bizonyítottan minimum 84-85 pont szükséges. Úgy gondolom, hogy a sorsolás alapján a három csapatból legalább egy elérheti a nyolcvannégy pontot. Tőlük kell megkérdezni, hogy hány pont szükséges a bajnoki címhez, nem tőlem.”- zárta gondolatait az edző.