Helyzetjelentés – a Juventus többi csapata

juve_u23_a_l.jpgHajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy imádott klubunk nem csak egy felnőtt férfiegyüttesből áll, hanem van egy tartalék, egy ifjúsági és egy hölgyek által alkotott gárda is, akikről általában igencsak keveset hallhatunk. Ezt a hiányt szeretnénk pótolni  sorozatunkkal, ami mindig az aktuális hét eseményeit fogja bemutatni.

Megtörtént az elképzelhetetlen, a 4-3-3-ban szereplő női csapat az elmúlt hetek bukdácsolását követően most már nem csak pontokat hullajtott, hanem vereséget is szenvedett, mégpedig a 9. helyezett Empoli vendégeként, a saját nyakára engedve ezáltal a Roma és a Sassuolo csapatait. A 9. percben a csapatkapitány Sara Gama veszítette el a labdát, de ez önmagában még nem lett volna tragédia, viszont a csetlő-botló vendégjátékosok, a teljes védelem asszisztálása mellett eljutottak a tizenhatoson belülre, és az ordító ziccert Valeria Monterubbiano higgadtan váltotta gólra. Sok minden jellemző a fekete-fehérek hölgyek által alkotott csapatára, de az ilyesfajta védelmi hibák egészen biztosan nem.

Ennek ellenére az első negyedóra végén tovább folytatódott az össznépi mozizás, és az első gól előtti gólpasszt is jegyző Chanté-Mary Dompig most is észrevette az üresen érkező Cecilia Prugnát, és mesteri beívelését már nem volt nehéz a kapuba bólintani. Ezután egészen elképesztő tempóra kapcsolt a Juve, de a labda a legnagyobb helyzetek után sem akart bekerülni a hálóba, egészen a 77. percig, amikor is Lisa Boattin egy szemre is szép passzolgatást követően megfelezte a hátrányt. Alig 4 minutummal később az egyenlítésre is felcsillant az esély, de a Boattin buktatásáért megítélt büntetőt Cristiana Girelli nem helyezte eléggé, így a kapus hárítani tudott. Aztán a lefújás előtti pillanatokban még Arianna Caruso is ki tudott hagyni egy helyzetet üres kapura, mintegy öt méterről, fenékig ürítve ennek az elátkozott meccsnek a méregpoharát. A következő héten a második helyezett, három pont hátránnyal rendelkező Roma látogat Torinóba, ennek a találkozónak a végkimenetele a bajnokság végeredményét is meghatározhatja.

Az U23-as csapat továbbra is ipari tempóban játssza a mérkőzéseket, újra három találkozót tudtak le egy hét alatt. Viszont hiába a sok meccs, a veretlenségi sorozat immár öt randevú óta tart. Első ízben a Seregno vendégeként sikerült kiharcolni egy 2:2-es döntetlent az ezúttal a 4-2-3-1-es hadrendet választó Bianconerinek, úgy, hogy a hölgyekhez hasonlóan már volt 2:0 is hazaiak javára. Történt, hogy a harmadik percben a tizenhatos jobb oldali vonala mellől, de még a büntetőterületen kívülről Gaetano Vitale lövésre szánta el magát, és bár nagyon jól el is találta, azért Israel kapus vastagon benne van a találatban. Aztán az első fél óra letelte előtt kicsivel a kapus eladta a tizenhatos előtt a labdát, és a könnyen jött esélyt ezúttal José Gomes váltotta gólra. Aztán a 69. percben egy bal oldali szögletre Nicolò Cudrig érkezett a legjobban, és a fejese utat talált a hálóba. Aztán percekkel a lefújás előtt, egy kapu előtti kavarodást követően, a felső lécről felpörgő labdát Alassandro Pio Riccio szinte a gólvonalról bólintotta be. A Seregno a 18. helyet foglalja el a táblázaton.

Pár nap elteltével a 16. Aurora Pro Patria csapatát szólította a kötelesség az alábbi kezdővel kiálló Bianconeri otthonába, és Lamberto Zauli mester tanítványai, egy 1:0-ás sikerrel otthon is tartották a három pontot. Franco Israel valószínűleg még a múltkori hibáinak sokkját sem heverte ki, amikor a 8. percben egy haza gurított labdával telibe találta a rá támadó csatárt, és csak a vakszerencsén múlt, hogy a labda a kapufára pattant nem pedig a hálóba, mentségére legyen mondva, hogy a duplázást nagy bravúrral hárította. Ezután Zuelli percei következtek, aki előbb egyedül hagyott ki két helyzetet is, majd Akét hozta nagy helyzetbe, de a társ sem tudott betalálni. Aztán eljött a 71. minutum, és Nicolò Cudrig sietett a csapat segítségére, az ellene elkövetett szabálytalanságot követően tudott Andrea Brighenti büntetőből gólt szerezni. A hátralévő időben még mindkét csapat előtt adódott helyzet, de az eredmény már nem változott. A mérkőzés krónikájához tartozik az a sajnálatos hír, hogy a felnőtt csapat kötelékébe tartozó Kaio Jorge súlyos sérülést szenvedett, és hosszabb időre kidőlt a sorból.

A hét harmadik találkozóján aztán megint otthon játszhatott az utánpótlás gárda, ezúttal a AlbinoLeffe ellen, és lehet hiányérzet a szurkolókban, mivel csak 1:1-es pontosztozkodásra futotta az erejükből. A 7. helyezett hazaiak várhatták kedvezőbb helyzetből a 10. helyen állomásozó ellenfél elleni meccset, és a 17. percben tanárian játszottak gólig egy akciót, aminek a végén Mattia Compagnon lőtt a kapu közepébe. Aztán éppen a végére értünk az első órának, amikor kísértetiesen hasonló góllal tudott egyenlíteni az ellenfél, az ő találatukat Sasha Cori érte el. A maradék fél órában még felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de maradt az igazából senkinek sem jó döntetlen. A következő ellenfél a Pro Sesto lesz majd, akik fogadják majd a piemontiakat.

A legfiatalabbak a hét első meccsén a következő hadrend mellett határozó Primavera Cup keretein belül a Roma csapatával találkoztak, és az odavágón elért 2:2 után a rendes játékidőben szintén 2:2-t értek el, viszont a büntetőpárbajt követően búcsúztak a további küzdelmektől. A 27. percben Samuel Mbangula szerezte meg a hazaiaknak a vezetést, de Antonio Satriano még a szünet előtt egalizált. Aztán a 48. percben a csereként beállt Riccardo Pagano már a Farkasokat hozta kedvezőbb helyzetbe, de Angel Chibozo szűk negyedórával a lefújás előtt visszahozta a párharcba a csapatát. A hosszabbítás nem hozott gólt, így jöhetett a szerencsekerék, és mivel a Juventus csapatából Andrea Bonetti és Kristian Sekularac is hibázott, a Lupi gárdájából viszont csak Luigi Cherubini, így a vendégcsapat játékosai várhatják a következő kör sorsolását.

A kupaverséget követően még nagyobb feladat várt az ezúttal 4-4-2-es felállásban szereplő U19-es gárdára, ugyanis a bajnokság keretein belül az Inter alakulatát fogadták hazai környezetben, mely meccsen azonban sajnálatos módon nem tudtak élni az ismerős környezet által jelentett előnnyel, ugyanis a Nerazzurri utánpótláscsapata meglepően sima, 0-3-as győzelmet aratott ellenfelével szemben. A vendégek már az összecsapás 22. percében megkezdték a góltermelést Mattia Sangali révén, mely után a Bianconeri nem is tudott partiban maradni a milánóiakkal, ugyanis Leonardo Cerri az 55. minutumban a kiállítás sorsára jutott, ezt követően pedig a vendégek Oliver Jürgens (76. perc), illetve Fabio Abiuso (83. perc) góljainak köszönhetően el is döntötték a három pont sorsát, felkapaszkodva a tabella harmadik helyére, s egyúttal a negyedik pozícióba taszítva a Zebrákat.