Zaniolo a Juventushoz készül?

zaniolo.jpgAhogy arról már korábban többször is beszámoltunk, az Öreg Hölgy radarján évek óta ott szerepel Zaniolo neve, mint potenciális Juve-játékos. Luca Bianchin, a La Gazzetta dello Sport újságírója a mai nap a Bianconero-szurkolók jelentős részének szolgált bíztató hírekkel a középpályás kapcsán.

Értesülései szerint ugyanis Zaniolo nem kívánja meghosszabbítani szerződését az AS Roma együttesével. A játékos gyermekkora óta Juventino, és jelenleg a Zebrák első számú célpontja a nyári átigazolási szezonban. A futballista jelenlegi szerződése 2024. június 30-án jár le a fővárosi csapatnál, piaci értéke jelenleg a mértékadó Transfermarkt oldal szerint harminchárom millió eurót tesz ki.  

A Farkasok huszonkét esztendős játékosának karrierjét az Öreg Hölgy már jó ideje figyelemmel kíséri. Az nagy bizonyossággal kijelenthető, hogy a Paulo Dybala körüli szerződéshosszabbítási mizéria, valamint gyakori sérülései okán az olasz válogatott játékos megfelelő opciót jelenthetne akár az argentin játékos helyére is, ugyanakkor nem szabad elfelejteni azt a tényt, hogy Zaniolo már mindkét lábában szenvedett el keresztszalag-szakadást, - legutóbb 2020 szeptemberében - és ezenkívül is több mérkőzést volt kénytelen sérülések miatt kihagyni. Az idei szezonban 8 alkalommal kényszerült nélkülözni őt José Mourinho, olyan kisebb egészségügyi problémák miatt, mint amilyen az izomfáradtság, zúzódás, kisebb térdsérülés és izomsérülés. 

A játékos jelenlegi szezonjáról elmondható, hogy huszonegy Serie A-mérkőzés áll a háta mögött, ahol kiosztott három gólpasszt, illetve szerzett két gólt is, míg az Olasz Kupában két mérkőzésen egy assziszt a mérlege. A nemzetközi porondon az UEFA Európa Konferencia Liga mérkőzésein 4 pályára lépés mellett ért el egy találatot, valamint két gólpasszt, míg ugyanezen sorozat selejtezőiben két pályára lépés és ebből egy találat fűződik a nevéhez.