Vlahović és Szczęsny a meccs után

vlahovic_vs_empoli.jpgA Juventus tegnapi, Empoli felett aratott 2-3-as sikerét követően a csapat mestere, Massimiliano Allegri mellett a Bianconeri két labdarúgója, a duplázó Dušan Vlahović, valamint a meccs előtt hangzatos kijelentéseket tevő, majd a találkozón egy leginkább saját hibájának tekinthető gólt is bekapó Wojciech Szczęsny is az olasz sportsajtó kamerái elé álltak, hogy értékeljék alakulatuk teljesítményét, valamint szót ejtsenek a napokban kirobbanó orosz-ukrán háborúról is. 

A két labdarúgó közül elsőként a szerb támadó szólalt meg a média előtt, leszögezve, hogy rendkívül örül az általa nyújtott tegnap esti teljesítménynek, emellett pedig nem feledkezett meg az Öreg Hölgy előtt álló következő kihívásról sem, melynek során a fekete-fehéreknek a center korábbi alakulatának számító Fiorentinával kell majd szembenézniük a Coppa Italia elődöntőjének első mérkőzésén.

"Rendkívül fontosnak számított, hogy ma este nyerni tudjunk, melyet szerencsére sikerült is kieszközölnünk, emiatt pedig hatalmas boldogságot érzünk, s jó érzésekkel tekintünk a jövőbe, elsőként a következő összecsapásra. Nem gondolnám, hogy mostanra én váltam volna a Juventus vezérévé, mivel egy csapat sikerességéhez minden egyes futballista tudása, elhivatottsága, valamint játéka szükséges, ennek fényében pedig a ma esti elismerések is az együttes egészét illetik" – fogalmazott a DAZN kérdésére. 

"Ha a továbbiakban is képesek leszünk ilyen kompaktak maradni, illetve egységet mutatva fellépni az ellenfelekkel szemben, minden bizonnyal nagyszerű eredményeket fogunk elérni. Természetesen nem voltam hozzászokva ahhoz, hogy már-már megváltóként kezeljenek, s hogy minden szem rám szegeződjön, azonban Allegri mester azt mondta, hogy próbáljam meg a körülményekhez képest higgadtan kezelni a helyzetet, elvégre a kellő nyugalom, a megfelelő elszántság és munkamorál, illetve az optimális koncentrációszint fennállása mellett még a legnehezebb feladatokat is képesek lehetünk véghez vinni. 

A Juventusnál mindenki nagyon sokat segít nekem, értve ezalatt tréneremet, csapattársaimat, valamint a klubnál tevékenykedő vezetőségi- és stábtagokat is, amit a nyilvánosság előtt is szeretnék megköszönni nekik. Remélem, hogy a továbbiakban még eredményesebben folytatjuk majd, ugyanis a magam részéről biztos vagyok benne, hogy az elkövetkezendő időszakban is képes leszek az eddigi úton lépdelve, meccsről-meccsre haladva folytatni a közös munkát, hogy megpróbáljunk minél jobb eredményeket, s idővel minél nagyobb célokat elérni. 

Jelen pillanatban nem igazán tudnék mit mondani a Fiorentina elleni, szerdai meccsel kapcsolatban, mivel egyelőre kissé vegyes érzések kavarognak bennem. A legfontosabb, hogy a győzelemért utazzunk Firenzébe, ahol megpróbálunk majd a lehető legjobban teljesíteni, azonban nem feledhetem, hogy milyen gyönyörű éveket töltöttem a Violák kötelékében, s hogy mennyi mindent köszönhetek nekik, ezért pedig nem vagyok képes többet mondani a szóban forgó összecsapásról. Ugyanez vonatkozik az engem mélységesen felzaklató ukrán konfliktusra is, azonban, mint ahogy azt a találkozó előtt is kifejeztem, teljes mértékben nemet mondok a háborúra, s mint minden normális értékrenddel bíró ember, én is békét szeretnék" – zárta gondolatait Vlahović. 

tek_after_empoli_juve.jpgAz Öreg Hölgy lengyel hálóőre, Wojciech Szczęsny hasonló szellemiségben nyilatkozott a mérkőzést követően, felelevenítve a találkozó előtt adott, nagy horderejű nyilatkozatát, melynek keretein belül kijelentette, hogy semmiképpen sem fog pályára lépni nemzeti együttese Oroszország elleni világbajnoki pótselejtezőjén, emellett pedig nyilvánvaló módon szót ejtett a Scudettóért folyó harcról, illetve fentebb megszólaló szerb csapattársáról is. 

"Tartom magam korábbi szavaimhoz, melyek alapján úgy döntöttem, hogy nem fogok pályára lépni az Oroszország elleni világbajnoki pótselejtezőn, s boldog vagyok amiatt, hogy csapattársaim is hasonló kijelentéseket tettek, ekképp pedig válogatottunk nem fog kiállni a szóban forgó találkozón. Ha ez azt jelenti, hogy az UEFA vereségként könyveli el lépésünket, emelt fővel maradunk le a világtornáról, mivel tisztában vagyunk vele, hogy erkölcsi szempontból az egyetlen helyes utat választottuk, azonban reménykedünk benne, hogy a döntéshozók felelős határozatokat fognak alkotni, melynek alapján diszkvalifikálják az orosz válogatottat, ám az ezzel kapcsolatos események már nem rajtunk múlnak, hiszen mi minden tőlünk telhetőt megtettünk az eddigiekben" – fogalmazott a DAZN munkatársának.  

"A családom Ukrajnában élő tagjai néhány hete már elhagyták az országot, tehát teljes mértékben biztonságban vannak, azonban rengeteg ukrán ember jelen pillanatban is menekülni és bujkálni kényszerül az orosz csapatok elől, ezért pedig nem viselkedhetünk önző módon, s a számunkra ismeretlen személyekkel is szolidaritást kell vállalnunk az ehhez hasonló lépések által.

Az egyértelműség kedvéért szeretném leszögezni, hogy természetesen nem az orosz nép ellen vagyok, hiszen tudom, hogy rendkívül sok orosz ellenzi az országuk vezetői által kirobbantott háborút, mely konfliktus értelmetlen és kegyetlen mivoltára mindenképpen fel kell hívnunk a figyelmet a közösségi média révén, ugyanis meggyőződésem, hogy a különféle internetes felületeket nem csak arra kell használnunk, hogy egy győztes meccs után képeket posztolgassunk magunkról, hanem arra is, hogy egy fontos helyzet esetén kifejtsük álláspontunkat az aktuális témában.

Én magam pontosan ezért cselekedtem úgy, ahogy, s örülök, hogy az érintettek minden szempontból mellém álltak, sőt, nem egy esetben követték példámat. Remélem, hogy azon válogatottak, melyeknek a közeljövőben játszaniuk kellene az oroszokkal, hasonlóképpen tesznek majd, mint a lengyel szövetség, ezt követően pedig meglátjuk, hogy a FIFA-nak lesz-e bátorsága kizárni Oroszországot a közelgő világbajnokságról, ám őszintén szólva erre nem látok sok esélyt személy szerint. 

Alakultunk továbbra is fontos célokkal rendelkezik, miközben elkerülhetetlenül figyeljük a fölöttünk elhelyezkedő három másik csapatot is. Nem tudom, hogy a Juventus képes lehet-e megszerezni a Scudettót, ugyanakkor meggyőződésem, hogy lehetőségeink szerint továbbra is erre kell törekednünk, bízva abban, hogy az Inter, a Milan, valamint a Napoli minél több pontot hullajtanak el az előttünk álló tizenegy fordulóban.

A Bianconeri ezt követően is meccsről meccsre szeretne haladni, s még egy olyan, meglehetősen sok szenvedéssel járó találkozón is begyűjteni a három pontot, mint amilyennek a mai bizonyult. Mindenképpen el szeretnénk érni a 83 pontot az idény végén, ám akkor sem szabad sajnálkozunk, ha ezt a feladatot nem sikerül majd végrehajtanunk, ellenben csak és kizárólag akkor lehetünk elégedettek önmagunkkal, ha mindent meg fogunk tenni a további győzelmekért. 

Egyértelmű, hogy ha csapatunkhoz egy olyan labdarúgó érkezik, mint Dušan Vlahović, akkor mentalitásunk sokkal jobbá válik, lelkesedésünk szintje pedig jóval nagyobbra nő a megszokotthoz képest, ez pedig véleményem szerint immár a pályán zajló eseményeket illetően is szembeötlő lehet, hiszen a szerb állandó jelenlétet biztosít számunkra az ellenfél kapujának előterében, megfelelően tartja a labdát, s szinte sosem hibázik a gólszerzési esélyeknél. Biztos vagyok benne, hogy egy hallatlan lehetőségekkel rendelkező játékost tisztelhetünk személyében, aki rendkívül fontos alkotóeleme lesz az Öreg Hölgy keretének" – összegzett a hálóőr.