Gravenberch lehet a Juve fő kiszemeltje?

ryan_gravenberch.jpgA tegnapi nap folyamán több, érdekesebb hír is napvilágot látott a Juventus lehetséges átigazolási célpontjaival, valamint egyes labdarúgóinak helyzetével kapcsolatban, melynek során a különféle (elsősorban olasz) források igyekeztek górcső alá venni az Adrien Rabiot és a Juan Cuadrado körüli aktuális szituációt, melyen túl szót ejtettek az Ajax rendkívül nagy reménységnek tartott holland középpályásáról, Ryan Gravenberchről is. 

A francia sportsajtó egyik jelentősebb zászlóshajójának tekinthető Foot Mercato mindenekelőtt a Bianconeri francia játékosának helyzetét elemezte ki, leszögezve, hogy az olasz rekordbajnok Rodrgio Bentancur értékesítését, valamint Aaron Ramsey (egyelőre ideiglenes) kölcsönadását követően Adrien Rabiot-tól is meg szeretne szabadulni, akit a vezetőség szintén a csapatrész egyik kevésbé hasznos futballistájaként, azaz gyakorlatilag kerékkötőjeként tart számon az elmúlt idények alapján. 

A lap szerint a fekete-fehérek akár már egy 10-15 millió eurós összegért cserébe is megválnának a futballistától, akinek szerződése 2023 nyarán fog lejárni a Zebráknál, ugyanakkor az illetékesek semmiképpen sem szeretnék meg egy szezonon át a klub kötelékében tudni a középpályást. Ennek fényében jó hírnek számít, hogy a Rabiot iránt már korábban is érdeklődő Newcastle United alakulata állítólag jelen pillanatban is rajta tartja a szemét a helyzeten, ekképp pedig könnyen lehet, hogy a gall valóban búcsút int a torinóiaknak a következő mercato során.

Az eladások mellett az Öreg Hölgy természetesen erősítéseket is szeretne eszközölni a középpálya tekintetében, melyet illetően az általában biztos értesülésekkel rendelkező Alfredo Pedullà már hónapokkal ezelőtt beszámolt a Juve Ryan Gravenberch iránti élénk érdeklődéséről. Giovanni Albanese friss híreinek értelmében a Bianconeri egyáltalán nem adta fel a holland megszerzésére vonatkozó terveket, akiért immár párbeszédet is kezdeményeztek az amszterdami együttessel, egyelőre természetesen konkrétumok nélkül. Az újságíró úgy tudja, hogy a fekete-fehérek nagy valószínűséggel a nyár egyik legfőbb kiszemeltjeként tartják számon az ifjú reménységet, akinek leigazolásáért emiatt minden követ meg fognak mozgatni az elkövetkezendőkben, dacára a labdarúgó iránti hatalmas érdeklődésnek. 

Romeo Agresti mindezzel együtt Juan Cuadrado szerződéshosszabbítási ügyéről adott felvilágosítást, ismételten megerősítve a korábbi információkat, melyeknek értelmében a kolumbiai labdarúgó kétségtelenül az Öreg Hölgy kötelékében fog maradni aktuális kontraktusának megtoldása által. Az olasz transzferguru szerint a felek immár minden lényegi feltételben megegyeztek egymással, s csupán egyedül a harminchárom esztendős játékos szerződésének pontos időtartamát nem sikerült meghatározniuk, ugyanakkor a jelek e tekintetben is pozitívnak bizonyulnak.