Allegri: "Mindenki tudja, hogy a negyedik hely a cél"

general_max_vs_empoli.jpgA Juventus a Serie A ma esti játéknapján, Moise Kean találatának, valamint Dušan Vlahović nagyszerű duplájának köszönhetően 2-3-as győzelmet aratott az Empoli otthonában, mellyel hat pontra növelte előnyét a két meccsel kevesebbet játszó Atalanta gárdájával szemben, megkapaszkodva a bajnoki tabella negyedik helyén. A mérkőzést követően természetesen Massimiliano Allegri is értékelte a látottakat, aki nyilatkozatában leginkább a szerb futballista kvalitásaira, további labdarúgóinak teljesítményére, illetve a csapat utóbbi időszakban mutatott játékára fektette a hangsúlyt. 

"Dušan Vlahović egy rendkívül fontos játékos számunkra, aki egyszerre mutat nagyfokú karakterességet, valamint lehengerlő technikai képzettséget. Személye által olyan tulajdonságok érkeztek a Juventushoz, mellyel együttesünk a korábbiakban nem rendelkezett. Mindez azonban nem fedheti el a tényt, hogy csapatkánt ma este egyáltalán nem teljesítettünk jól, még akkor sem, ha néhány pillanatban az Öreg Hölgy mezéhez méltó módon futballozunk. Természetesen tudtuk, hogy igen nehéz dolgunk lesz az Empoli ellen, elvégre a toszkánok remek cselekkel operálnak, ha pedig hagyjuk, hogy saját elképzeléseik szerint játsszanak, képesek minden tekintetben megtörni alakulatunkat, azonban ezzel együtt is jelentős kockázatokat vállaltunk az elmúlt másfél órában, melyet az is alátámaszt, hogy 3-1-es állás után ellenfelünk akár még az egyenlítő gólt is megszerezhette volna" – jelentette ki a mester a DAZN kamerái előtt. 

"Fiaim ma este kellő alázatot mutattak, s feláldozták magukat a csapat sikerének érdekében, ami egyértelmű pozitívumnak számít. Mivel számos sérülttel rendelkezünk, nem sok variációs lehetőségem volt a kezdőt illetően, azonban Moise Keant ezzel együtt is pályára tudtam küldeni, aki meg is hálálta a belé fektetett bizalmat, hiszen nagyszerű gólt szerzett, azonban egyéni szinten alapvetően mindenki jó produkcióval és megfelelő mentalitással rukkolt elő, ami korántsem könnyű egy ilyen stadionban, egy ilyen széles gyepen, valamint ilyen szeles időjárás mellett. 

Mikor Dušan megérkezett gárdánkhoz, azonnal éreztük, hogy egy igencsak sikeréhes játékossal van dolgunk, aki mindenáron győzni, fejlődni, harcolni, valamint tanulni akar, ez pedig rögvest elnyerte stábunk tetszését. Egyértelmű, hogy támadónk előtt még mindig hatalmas fejlődési lehetőségek állnak, ám az, hogy ilyen sokat mozog az ellenfél büntetőterületén belül, kivéve részét a csapatjátékból, rendkívül fontos jellemvonásnak számít egy center esetében, s ma is igen sokat jelentett sikerünk szempontjából. 

Nem gondolnám, hogy össze kellene hasonlítani Vlahovićot Cristiano Ronaldóval, mivel előző hetesünk öt Aranylabda, s négy Bajnokok Ligája megszerzését követően érkezett Torinóba, míg a szerb még csak karrierje legelején tart, s bár minden lehetőség adott számára ahhoz, hogy visszavonulásakor nagyszerű pályafutásra tekinthessen majd vissza, egyelőre óvatosan kell fogalmaznunk vele kapcsolatban. Egy jó meccs nem elegendő ahhoz, hogy máris ilyen hangzatos jelzőket aggassunk rá, mivel ahhoz, hogy klasszissá érjen, rendkívül sok mérkőzést kell játszania a Juventus szerelésében, s különbséget kell tudnia jelenteni a BL egyenes kieséses szakaszában is, amitől még igen messze jár, hiszen még csak ezen a héten mutatkozott be a sorozatban, igaz, egyből kiváló játékkal. 

Úgy vélem, hogy Dušan leigazolása Keanre is jótékony hatást gyakorolt, mivel egymás mellett mindketten azon a poszton szerepelhetnek, ami a legmegfelelőbb számukra. Moise nem számít kifejezetten hatékonynak közvetlenül a kapu előterében, azonban a szélről indulva eredményesen érkezik a büntetőterület közepére, ebből a szempontól pedig igen hasonlít Álvaro Moratára, aki a Juve harmadik találatát megelőzően éppen ilyen helyzetből osztott ki gólpasszt Vlahovićnak. A futball egy csodálatos sportág, melyben, ha a számukra leginkább testhezálló szerepkörben helyezzük el az egyes futballistákat, máris nagyszerű sikereket érhetünk el, ami ránk nézve is kedvező lehet, hiszen csapatunk alkalmazkodási időszaka mostanra véget ért, a hátralévő tizenegy bajnoki fordulóban pedig csak és kizárólag a negyedik hely bebiztosítására szabad összpontosítanunk. 

Tegnap délután szót ejtettem a Scudettóra vonatkozó esélyekről is, s továbbra is meggyőződésem, hogy a Juventusnak ebben az idényben nem lehet reális célkitűzés az aranyérem elhódítása, ugyanis ehhez egy alakulatnak legalább 84-85 pontot kell gyűjtenie, mely szinte a lehetetlennel ér fel a Bianconeri számára jelen állás szerint. Ezt a srácok is pontosan tudják, ezért pedig mindannyian a negyedik hely megszerzéséért küzdünk, ehhez pedig elképesztően nagy szükségünk van a folytonosságra, hiszen a Lazio, az Atalanta, illetve a Fiorentina ugyancsak hasonló ambíciókkal rendelkezik, s ezen gárdák ráadásul egy-két meccsel kevesebbet is játszottak, mint mi. 

Hogy mit gondolok Wojciech Szczęsny arra vonatkozó kijelentéseiről, hogy ő maga akkor sem fog pályára lépni az Oroszország elleni világbajnoki selejtezőn, ha az UEFA mégis erre kötelezi a lengyel válogatottat? Természetesen mindannyian sajnálattal gondolunk arra a rengeteg családra, s arra a hihetetlenül sok gyermekre, akiknek most menekülniük kell otthonaikból. A háború egy rendkívül rossz dolog, melynek sosem szabadna, s most sem szabadott volna kirobbannia, ezek pedig nem csupán üres szavak, hanem a valódi véleményem, ugyanis egy efféle konfliktus árát mindig a legvédtelenebb, legelesettebb emberek fizetik meg leginkább" – összegzett General Max. 

A találkozó összefoglalója: