Helyzetjelentés – a Juventus többi csapata

barbara_bonansea.jpgHajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy imádott klubunk nem csak egy felnőtt férfiegyüttesből áll, hanem van egy tartalék, egy ifjúsági és egy hölgyek által alkotott gárda is, akikről általában igencsak keveset hallhatunk. Ezt a hiányt szeretnénk pótolni  sorozatunkkal, ami mindig az aktuális hét eseményeit fogja bemutatni.

Az elmúlt napokban a hölgyek két találkozót is letudtak, egy Hellas Verona ellenit a bajnokságban, és a kupa visszavágóját az Inter ellen. Mivel mindkét meccsen 1:0-ás Zebra győzelem született, kijelenthetjük, hogy a két kisiklásnak tekinthető döntetlen után, a csapat visszatért a stabil védekezésen alapuló győzelmek útjára.

A veronai kiruccanás során a csapat újra az újdonságnak számító 4-4-2-őt vette elő, és bár az első játékrészben gólt nem tudott elérni, azért 4 kaput eltaláló lövéssel jelentkezett. A 49. percben kis híján góllá érett a fölény, de ekkor a kapufa még megmentette a hazaiakat, ám pár perc elteltével Andrea Stašková kevergetett a tizenhatos bal oldalán belül, és lapos centerezését követően Irene Lotti olyan szerencsétlenül ért a labdába, hogy az saját kapujába perdült.

Szerencsés, de a látottak alapján teljesen megérdemelt gól volt. A találatot követően is támadásban maradt a csapat, de a játékrész közepén teljesen váratlanul a játékvezető leküldte második sárga lapja után Annahita Zamaniant, így emberhátrányba került a címvédő. Végül aztán a piros lap csupán arra lett elég, hogy mezőnyben kiegyenlítődjön a játék, de a győzelem nem került veszélybe. A fekete-fehérek vezetik a tabellát, előnyük 6 pont a második Sassuolo előtt, a Verona viszont 1 megszerzett ponttal az utolsó helyen áll. A következő fordulóban a kilencedik helyezett Empoli vendégei lesznek a lányok.

A kupa visszavágóját hazai pályán játszhatta a hölgykoszorú, az első találkozón elért 1:1 kellemes tudatában. A 14. percben a fenti képen látható Barbara Bonansea tett róla, hogy a csapatát újra 4-3-3-ban felállító Joe Monemurro mester arca még simább legyen, hiszen Martina Lenzini mélységi szabadrúgását kapásból zúdította a hálóba. A hátralévő időben aztán a kék-feketék több lövéssel jelezték, hogy a maguk részéről még nem zárták le a továbbjutás kérdését, de a szünetig nem változott az eredmény.

A második félidőben a játékán szigorító Juve már nem engedett helyzeteket a vendégeknek, ők viszont szorgalmasan dolgozták ki a lehetőségeket, így némileg meglepetés, hogy maradt az 1:0, de a továbbjutáshoz ez is elégséges volt. Rita Guarino visszatérése így nem járt sikerrel, de már az is dicséretes, hogy a két meccs alapján meg tudta szorongatni volt csapatát.

Az U23-as csapat egészen elképesztő ütemben játssza a meccseit, így ők három alkalommal is pályára léptek. Az első esetben a Giana Erminio vendégei voltak, és szenvedtek 2:0-ás vereséget, a 4-2-3-1-es felállást alkalmazva. Az első félidőben az Öreg Hölgy fiai domináltak, de a második játékrészből csupán 70 másodperc telt el, amikor egy jobb oldali szögletet követő kavarodás nyomán Andrea Tremolada a kapuba juttatta a játékszert. Aztán a 65. percben eldőlt a csata, hiszen egy mintaszerű kontra nyomán Michele D'Ausilio a kapus hasa alatt belőtte a második találatot.

Aztán a 71. percben Tomasso Barbieri műesés miatt megkapta a második sárgáját is, és innen kezdve végképp esélytelenné vált a pontszerzés. Mi több, a teljesen kinyíló fekete-mezesek ellen a hazai csapat kétszer is ajtó-ablak helyzetig jutott kontrából, és csak Franco Israel bravúrjain múlott, hogy nem lett kiütés a vége.

Aztán a következő két találkozón sikerült javítani, előbb a Mantova, majd a Piacenza nagy arányú legyőzésével, mindkétszer hazai környezetben. Az alapkoncepció maradt ezen a találkozón is a 4-2-3-1, az ék szerepében Andrea Brighentivel, aki a 19. percben meg is szerezte a vezetést, Emanuele Zuelli leheletfinom passzát követően. Az első félóra leteltét követően aztán Mattia Compagnon két perc alatt kétszer is betalált, rövidre zárva a vendégek pontszerzésről szőtt álmait. Az egész meccset figyelembe véve osztálykülönbség volt a két csapat között, úgyhogy a differencia mértéke a vendégekre nézve felettébb hízelgő.

A harmadszor is ugyanabban az alakzatban kezdő Bianconeri, a Piacenza ellen még könnyebb, és még fölényesebb diadalt aratott. Alessandro Pio Riccio már a 10. percben megadta az alaphangot, miután egy bal oldali szögletet követően laposan a hálóba lőtt. A 23. percben, jobb oldali szögletet követően alakult ki a 2:0. Ezúttal Fabrizio Pioli fejjel volt eredményes. Még mindig belül voltunk az első félórán, amikor Matias Soulé vezette, vezette a labdát, majd szinte flegmán Simone Iocolano elé tálalt, akinek már nem volt nehéz dolga a kapus mellett begurítani a harmadik gólt.

A 64. perceben eljött a mérkőzés pillanata. Már a saját tizenhatosa előtt letámadta ellenfelét a torinói csapat, és a megszerzett labdát 15 méterről Soulé tanári mozdulattal tekerte a kapuba. Igazán szépségdíjas gól volt. A hátralévő időben is inkább a Zebrák veszélyeztettek, de gól már nem esett, így maradt a 4:0. A csapatok a tabellán a következő helyeket foglalják el: Juventus 5., Giana Erminio 18., Mantova 10., Piacenza 9. A következő fordulóban a piemontiak a 17. helyezett Seregno vendégei lesznek.

A Primavera-gárda négy csatát vívott meg, teljesen felemás eredménnyel, hiszen két győzelem, egy vereség és egy döntetlen is színesítette a palettát.  Kezdődött minden a SPAL vendégeként elért 0:0-ás pontosztozkodással, amikor is Andrea Bonatti legényei a 4-3-3-as formációban kezdték az összecsapást. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a játék még a korosztály mércéjével mérve is alacsony színvonalú volt, ennek ellenére inkább a hazaiak elképzelései érvényesültek, de kilencven perc sem volt elég a két csapat számára, hogy legalább egy nagy helyzetet kialakítson. A látottak fényében teljesen reális a 0:0, mint ahogy a SPAL utolsó előtti pozíciója is a táblázaton, ez esetben inkább a fekete-fehérek 4. helye az, ami a meccs képe alapján túlzásnak mondható. 

Ezután következett a Fiorentina elleni rangadó, ami az előző meccset elnézve nem ígérkezett könnyű feladatnak, de a 4:0-ás végeredmény tükrében inkább gálaelőadásnak lett mondható. Ezúttal a 4-4-2 lett leporolva, és pár apróbb lehetőség után a 11. percben Riccardo Turicchia révén sikerült is megszerezni a vezetést. Dupla ennyi idő elteltével Gabriele Mulazzi duplázta meg az előnyt, egy szemre is tetszetős presszingen alapuló akció végén, ahol a gólpasszt Samuel Mbangula sarokkal adta.

A 27. perceben Angel Chibozot állították meg tizenegyest érően, és a büntetőpontra letett labdát Samuel Iling küldte magabiztosan a hálóba. Maradt még egy gól a második játékrészre is, aminek a derekán Samuel Mbangula talált be egy laza mozdulattal. Ezután helyzetek voltak még, de gól nem született, így maradt a teljesen megérdemelt kiütéses győzelem. A Fiorentina a vereség után a hetedik helyen áll a tabellán.

Ezután az 5. helyen álló  Atalanta torinói vendégjátéka és győzelme következett, 2:1 arányban. A kék-feketék a 29. percben Alessane Sidibe révén szereztek vezetést, amit meg is tartottak a szünetig. Ezt Angel Chibozo egalizálta a második félidő 16. percében, de a döntetlen sajnos nem tartott ki a végéig, hiszen alig tíz perccel később újra Sidibe zörgette meg Senkó Zsombor hálóját, kialakítva így az egy gólos különbséget. A 4-4-2 ezúttal nem hozta a kívánt sikert, de a csapat még így is ellenfele előtt maradt a tabellán, igaz a különbség egy pontra olvadt.

Andrea Bonatti fiai azonban hamar javították a bergamóiaktól elszenvedett fiaskót, elvégre tegnap délután nagyon sima, 0-5-ös vereséget mértek a Napoli ifjúsági gárdájára a Partenopei otthonában, mely találkozón a kissé szokatlan, 5-4-1-es hadrendben szereplő Bianconeri már a 7. minutumban vezetéshez jutott Leonardo Cerri révén, melyet a 26. percben Nicolò Savona duplázott meg. Ugyan az első félidőben ezen felül nem történt több említésre méltó esemény, a második játékrész annál érdekesebb eseményeket tartogatott, ugyanis a Cerri helyére becserélt Ange Chibizo a 62., majd a 70. percben is bevette a lengyel Hubert Idasiak kapuját, majd a Lazio ismert hátvédjének számító Elseid Hysaj unokatestvérének, Daniel Hysajnak kiállítását követően a 80. minutumban a kegyelemdöfést is bevitte a délieknek, megszerezve ezzel saját maga harmadik, illetve alakulata ötödik találatát.