Tardelli: "Vlahović és Dybala is többet tud ennél"

marco-tardelli-scaled-e1635003419216.jpgA Juventus egykori ikonikus labdarúgója, Marco Tardelli a minap ismételten nyilatkozatot adott az olasz médiának, melynek keretein belül átfogóbban értékelte a Bianconeri új januári igazolásait, azaz Dušan Vlahovićot és Denis Zakariát, szót ejtve a két futballista kvalitásairól, valamint az általuk biztosított lehetőségekről, emellett pedig kifejtette véleményét Paulo Dybalával, illetve a Scudettóért folyó versenyfutással kapcsolatban is, mely véleménye szerint nem lehet teljesen reménytelen küzdelem az Öreg Hölgy számára. Az alábbiakban ezen szavak magyar fordítását tesszük közzé. 

"Nem kérdés, hogy Vlahović remekül, nagyszerű teljesítményt nyújtva debütált a Juve szerelésében, ahogy az sem képezheti vita tárgyát, hogy Massimiliano Allegri alakulatából éppen egy ilyen jellegű, elöl is támpontot képező labdarúgó hiányzott. A szerb kiváló igazolásnak bizonyult, hiszen jelenléte által Álvaro Morata is sokkal szabadabban és hatékonyabban futballozhat, ám ennél többet egyelőre nem mondhatunk el Dušanról, akinek még számos bizonyítanivalója akad Torinóban" – fogalmazott az Il Corriere dello Sport kérdésére felelvén. 

"Vlahović kissé Christian Vierire emlékeztet engem, azonban az efféle összehasonlítások természetesen mindig hagynak némi kivetnivalót maguk után. Egy biztos, Dušannak még rendkívül sokat kell fejlődnie ahhoz, hogy valóban klasszis játékossá váljon, ennek keretein belül pedig le kell redukálnia hibáinak számát, valamint összességében véve is nagyobb minőségre kell szert tennie. Úgy vélem, hogy a csapatjáték tekintetében már most megállja a helyét, ugyanis kellő harmónia áll fenn közte, valamint társai között, a fent említett két jellemvonást illetően azonban egyértelműen többre lehet képes a jelenleg mutatottaknál. 

Paulo Dybala egy kiváló futballista, akinek azonban sokkal többet kellene tennie a pályán, továbbá azon kívül is, amennyiben ténylegesen a csapat első számú vezéregyéniségévé szeretne válni. Ez magától értetődő módon Denis Zakariára is vonatkozik, aki a középpályán lehet alkalmas hasonló szerepkör betöltésére, ám kizárólag csak akkor, ha képes lesz emelni futballja színvonalán.

A svájci jó meccset hozott le a Veronával szemben, mindazonáltal nem nyújtott túlzottan kiemelkedő produkciót, melynek ellenére gólt szerzett, s alapvetően is kivette a részt a csapatjátékból, értékes labdákat szerezve együttesének. Szemmel láthatónak bizonyult, hogy Denis eredményesen kapcsolódott be az egyes játékhelyzetekbe és szituációkba, annak alapján pedig, amennyire ismerem őt, jelenlegi formája alapján igen hasznos tagját képezheti majd a Zebrák középpályájának, dacára annak, hogy egyelőre nem sokat láthattunk azon tulajdonságokból, melyeknek alapján ezt biztonsággal kijelenthetnénk. 

Max Allegri a negyedik hely elérésének fontosságát hangsúlyozta ki a meccs előtt, valamint a találkozót követően is, elviekben pedig nyilvánvalóan egyetértek e helyezés megszerzésének jelentőségében, ugyanis a Juventus csak ennek révén kvalifikálhatja magát a Bajnokok Ligája következő kiírásába. A kérdést nem is ez, hanem sokkal inkább az jelenti, hogy az Öreg Hölgynek lehetősége lesz-e nagyobb léptékben gondolkodni az elkövetkezendőkben, mely felvetésre véleményem szerint egyértelműen igen a válasz, ám csak akkor, ha ezt a csapat közvetlen riválisainak teljesítménye is elősegíti. 

Az Inter AC Milannal szemben elszenvedett kudarca megítélésem szerint ismételten nyílttá tette a bajnoki küzdelmeket, a Nerazzurrinak pedig ezt követően sem lesz könnyebb dolga, ugyanis szombaton a Napolihoz látogatnak. Az ellenlábasok egymás elleni összecsapásainak képlékeny kimenetele miatt az Öreg Hölgynek minden esélye megvan egy jobb pozíció kiharcolására, vagy akár a Scudetto elérésére, azonban ehhez mindhárom előttük lévő alakulatot le kell győzniük a versenyfutásban. Allegrinek egy ízben sikerült egy ehhez hasonló visszatérést produkálnia, ám akkor jóval szervezetlenebb ellenfelekkel kellett felvennie a kesztyűt, emiatt pedig azt mondanám, hogy a Scudetto legfőbb esélyesének továbbra is az Inter számít" – összegzett Tardelli.