Sissoko: "A januári igazolások meggyőztek arról, hogy jobban higgyek a Scudettóban"

mohamed_sissoko.jpgMohamed Sissoko, a Juventusa egykori középpályása, aki 2007 és 2011 között szolgálta az Öreg Hölgyet, a Tuttojuve.com riportereinek adott exkluzív interjút, kifejtve véleményét a Juventust érintő változásokról. Szavait változtatás nélkül az alábbiakban közöljük:

„A Juventus Vlahović és Zakaria leigazolásával kristálytiszta üzenetet küldött ellenfeleinek. A Bianconeri tőle szokatlan módon hatalmas erőfeszítéseket tett ezen játékosok szerződtetése érdekében a januári átigazolási piacon. Nagyon boldog vagyok, úgy érzem ez sok örömet okoz majd.”

Számított rá, hogy Vlahović máris ennyire meghatározó lesz a Juventusban?

„Igen, mert erre hivatott. Vlahović nagy dolgokat fog véghez vinni a Juve szerelésében.”

Helyes Ön szerint az, hogy őt tekintik Cristiano Ronaldo örökösének?

„Nem egyszerű megítélni, mivel egy olyan bajnokról beszélünk, mint CR7, de azt gondolom, hogy a hetes mez kiválasztása nagy bátorságra vall Vlahović részéről. Fiatal még, bőven van ideje arra, hogy beírja magát a Juventus történelmébe.”

Látva őt a pályán, van olyan korábbi kiváló csatár, akire emlékezteti Önt?

„Nem hasonlítható olyan támadóhoz, aki ellen játszottam a pályafutásom során, ő már teljes játékos. Rendelkezik olyan képességekkel, mint Trezeguet gólérzékenysége, Torres támadósebessége, és kiváló, bombaerős fejesei vannak. Ezek keveréke, a tehetsége teljességgel lenyűgöz.”

És mi a véleménye a másik új játékosról, Zakariáról?

„Ő egy polip, reményeim szerint az örökösöm lehet. Egy fiú, aki már a 'Gladbachban is kiválóan teljesített, és nem szenvedte meg az Öreg Hölgy mezének viselésével rá nehezülő nyomást, amikor a Verona ellen először léphetett a Zebrák színeiben pályára. A debütálása során lőtt első gólja önbizalomnövelő hatású lesz, nem mindennapi dolog az új szurkolók előtti gólszerzés. A minősége alapján számomra box-to-box típusú középpályás benyomását kelti, Allegri pedig majd kihozza belőle a legjobbat a posztján.”

Rabiot, akit jól ismer, a Verona elleni találkozó főhőse volt.

„Egyetértek, megmutatta, mire képes. Zakaria érkezése ösztönzőleg hat Adrienre, mert ilyen játékosra van szüksége maga mellé.”

Locatelli eltiltott volt a Verona elleni találkozón, de minden bizonnyal visszakerül a helyére, Zakaria pedig mozdíthatatlannak tűnik. Hogy látja, Arthur és Rabiot meg kell küzdjön majd a csapatba kerülésért?

„Sok minőségi játékos van, de ez nem is lehet másként egy olyan nagyszerű klubban, mint a Juventus. Szeretném Adrient Locatelli és Zakaria mellett látni.”

Beszéljünk a trióról: Hogy tetszik a Dybala-Vlahović-Morata hármas? Milyennek látta őket vasárnap este?

„Nagyon tetszik. Úgy értékelem, hogy tulajdonságaik tökéletesen passzolnak egymáshoz: Dybala fantáziája és technikája, Vlahović mindent elsöprő ereje és céltudatossága, Morata sebessége és beadásai.”

Beszéltünk az igazolásokról, de volt néhány kiváló eladás is a Zebrák részéről. Melyik játékost sajnálja a leginkább?

„Néhány minőségi  játékos távozott a Bianconeri soraiból, de nem szabad a múlton rágódnunk. Most az érkezőkre kell koncentrálni, és a célokra, amiket el szeretnénk érni a szezon lezárásáig.”

Hisz még a Scudettóban?

„A Juve ismét félelmetes, de arra kell gondoljunk, hogy meccsről-meccsre nyernünk kell.”

Amennyiben sikerül meccsről-meccsre nyerni, úgy megvan az esély arra, hogy a bajnoki címért harcoljanak. Vagy nem?

„Természetesen igen, én nagyon szeretném. A januári igazolások meggyőztek arról, hogy még inkább hihetek ebben.”-zárta szavait Sissoko.