Allegri: "Vlahović nem kezdett túl jól"

maxi_pre_juve_vorona.jpgA Juventus-Verona 2:0-ás végeredménnyel záruló mérkőzést követően Massimiliano Allegri a DAZN újságírói előtt értékelte a mérkőzésen látottakat.

Mindenekelőtt a meccsen tapasztaltakról beszélt General Max.

„Az új érkezők nagy lelkesedést váltottak ki. A Juve három új játékost kapott, és mindannyian betaláltak, beleértve Gattit is (a Frosinone színeiben a Vicenza elleni 2:0 alkalmával – a szerkesztő). Azt gondolom, gratulálnunk kell a klubnak. Kemény meccs volt, a Verona játékosai rengeteget futnak. Hosszú út áll előttünk, azonban ma jól közelítettük meg a játékot, elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel, és nyugodtak maradhatunk. Ma megvolt a lelkesedés, kár lett volna nem nyerni. A Verona jó meccset játszott, nem adták könnyen magukat."

Allegri nem kis meglepetést okozott azzal, hogy két új szerzeménye mellett Dyabala, valamint Morata is helyet kapott a mérkőzésen.

„Hagytam őket együtt játszani, ma este kellett a kiváló technikájuk, nagyszerűek voltak támadásban és védekezésben egyaránt. Paulo jól játszott, gólpasszt adott Vlahovićnak. Álvaro ugyanígy tett Zakariával. Arthur szintén hasznosan játszott, főként védekezés terén fejlődött sokat."

Allegri beszélt a további célokról hiszen a bajnokságon kívül a csapat érdekelt még a Bajnokok Ligájában , valamint az Olasz Kupában is.

„Tovább kell dolgoznunk, csütörtökön jön az Olasz Kupa következő fordulója, ahol szeretnénk kiharcolni az elődöntőt, aztán jön az Atalanta elleni mérkőzés."

A csapat a mérkőzésen kiharcolt győzelmével feljött a bajnokság negyedik helyére, ami a jövő évi BL szereplést jelentené. Mivel a tabella első helyezettje, az Inter botlott, némileg csökkent az Öreg Hölgy hátránya az éllovashoz képest. Ez felvetette a kérdést a bajnoki címet illetően.

„Jelenleg ez a kérdéskör az Intert, Milant és a Napolit érinti. Egyszerre csak egy lépés…Az Atalanta egy meccsel kevesebbet játszott, vasárnap pedig egymással játszunk. Mennünk kell előre. Elvesztettük azt a négy pontot, amire szükségünk lett volna ahhoz, hogy végig harcban lehessünk a scudettóért."

A csapat eddigi mérkőzésein rendre jól szereplő Cuadrado kimaradt a kezdőből, így az ő helyzete is kiértékelésre került.

„Csütörtökön meccsünk van, vasárnap pedig még egy…A Bajnokok Ligájában, valamint az Olasz Kupában is tovább kell jussunk, sok meccs van, és mindenki játszani fog.  Cuadrado sokat játszott, a nemzeti csapatban is szerepelt, és vannak pillanatok, amikor mentálisan is regenerálódnod kell."

A mérkőzés két főszereplője a két új igazolás volt, hiszen az ő góljaik által sikerült a győzelmet kiharcolni. A Juventus trénere így jellemezte a két játékos produkcióját:

„Vlahović nem kezdett túl jól, javulnia kell a tisztább játék érdekében. Párharcokban nagyon odateszi magát, de fejlesztenie kell a jobb lábát. Huszonkét évesen még nincs akkora tapasztalata a magas szintű játék tekintetében, de ami az erőnlétét illeti, kiváló állapotban van. Zakaria Matuidi szerepkörben? A francia agresszívebb volt. Zakaria a hosszú lábaival remek a labdaszerzésekben, okos srác, jól szerepelt ma este. Ez fontos dolog ahhoz, hogy minden rendben legyen."-zárta szavait Max.