Helyzetjelentés – a Juventus többi csapata

lisa_boattin.jpgHajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy imádott klubunk nem csak egy felnőtt férfiegyüttesből áll, hanem van egy tartalék, egy ifjúsági és egy hölgyek által alkotott gárda is, akikről általában igencsak keveset hallhatunk. Ezt a hiányt szeretnénk pótolni  sorozatunkkal, ami mindig az aktuális hét eseményeit fogja bemutatni.

A múlt heti Fiorentina elleni döntetlen után most a hazai kupában volt érdekelt a torinói hölgykoszorú, és nagyon kicsin múlott, hogy a milánói odavágón nem lett vereség a vége. Az 1:1-es döntetlent érő találatot ugyanis csak a 90+3. percben lőtte be Lisa Boattin. De ne rohanjunk ennyire előre, hiszen a kezdés után ugyan a hazaiaké volt az első jelentős helyzet, de a hátralévő időben a fekete-fehérek uralták a meccset.

A tavalyi évben még a piemontiak padján bajnoki címet nyerő Rita Guarino természetesen bizonyítani akart, hogy le tudja győzni volt csapatát, és a második félidő harmadik percében közel is került a vezetés megszerzéséhez a Nerazzurri, viszont ezt a lövést a felső léc hárította. Nem úgy a 72. momentumban, amikor a kameruni Ajara Nchout Njoya lapos lövése utat talált a hálóba. A következő 20 percben mindent megtett a bajnokcsapat az egyenlítésért, de így a 92. percben a kinyíló védelemmel szemben ajtó-ablak helyzet alakulhatott ki, ám szerencsére a labda fölé szállt, amelynek folyományaként az ellenakcióból megszülethetett Boattin gólja, a csapat védjegyének számító pontrúgás utáni fejesből.

Ez a pontrúgás ezúttal egy jobb oldali szöglet volt, és a rövid saroknál érkező középpályás a hosszú oldali kapufához csúsztatott, kialakítva a végeredményt, és kedvező helyzetbe hozva csapatát a visszavágóra. Montemurro mester a megszokott 4-3-3-as felállás helyett most a 4-4-2-nek szavazott bizalmat, hát a jelek szerint ezen még van mit csiszolni. A lányok a bajnokságban majd a Hellas Verona vendégei lesznek.

Az U23-as legények három napon belül két mérkőzést is letudtak, az elsőn mindjárt a Feralpisalò vendégeként arattak 1:0-ás győzelmet, egy kevés helyzetet hozó találkozón. A mindent eldöntő gólt a 33. percben Marley Aké érte el, akit egy fantasztikus szóló után szinte a gólvonalon hozott kihagyhatatlan helyzetbe Fabio Miretti. Aztán sokáig nem történt semmi, azért, hogy a 81. percben előbb a vendégek cserejátékosa, Davide Luppi rúgjon kapufát, majd a kipattanó labdából induljon el egy kontra, aminek a végén csupán a kapuson kellett volna átjuttatni a labdát, de elhalt a kísérlet, így maradt a szűk győzelem. A tartalékok 4-2-3-1-es felállásban érték el ezt a sikert.

A következő fellépés a Triestina vendégeként érte a következő kezdővel szereplő Zebrákat, és sajnálatos módon elmaradt a győzelem, pedig ezt a találkozót is sikerült lehozni kapott gól nélkül. Az 50. percig csak a piros mezes hazaiak helyzeteit jegyezhettük fel, de ekkor egy oldalvonal melletti kakaskodásnál villant előbb Walter López könyöke, majd ezért a mozdulatért a piros lap is. Innen kezdve sokkal kiegyenlítettebb lett a találka, de a gól mindkét oldalon hiánycikk maradt. A Giana Erminio vendégeként lehet majd javítani a következő körben, akik a tabellán a 19. helyet foglalják el. a Juventus a hatodik, a Triestina a az ötödik, míg a Feralpisalò a 4. ugyanezen a táblázaton.

A hosszúra nyúlt Covid-szünetet követően az U19 is megkezdte a 2022-es szereplést, és rögtön két meccset játszottak ők is. Az első összecsapáson a városi rivális Torino vendégeként arattak 4:3-as győzelmet, ezúttal a 4-4-2-es felállásra szavazva. A tavalyi évhez képest állandóságot jelentett, hogy ezúttal is Senkó Zsombor védte a kaput. Az 5. percben Samuel Iling szerezte meg a Bianconeri számára a vezetést, de a hazaiak 26. és a 41. percben megfordították a találkozót, és így ők vonulhattak vezetéssel a szünetre. Ezt az előnyt a 68. percig sikerült is megtartani, de ekkor egy fantasztikus 10 percet húzott elő a vendégcsapat, és a 79. időegységben már 2:4 állt az eredményjelzőn. A gólokat sorrendben Andrea Bonetti, Iling és a testvériesség jegyében újra Bonetti szerezte. A 89. percben a brazil Stênio Zanetti is megszerezte második találatát, ezzel kozmetikázva az eredményt, és maradt még egy kiállítás is a végére, a bikáktól küldték le Ange N'Guessan-t, a 90+4.-ben, de a végeredmény már megmaradt, és ezzel a Zebra-győzelem is.

Ezt követően a Sassuolót fogadta Andrea Bonatti csapata, és verte meg 2:0 arányban. A 4-3-3-ban pályára lépő hazaiak rengeteg helyzetet alakítottak ki az első fél órában, de a vezetést csak a 33. percben tudták megszerezni, Iling révén, egy megpattanó lövést követően. A 45+2. percben Angel Chibozo duplázta meg az előnyt, egy tanári passzolgatás nyomán. A kék mezben játszó vendégek mindent megtettek a szépítés érdekében, de a jó napot kifogó magyar kapus eszén nem tudtak túljárni. A Juve a 4-ik a tabellán, egy pontra a 2-ik helytől, a Toro a 10-ik, a Sassuolo a 17-ik, míg a következő ellenfél a SPAL pedig a 16-ik, akiknek a vendégeként tovább folytatódhat a pontgyártás.