Zakaria: "Szeretnék olyan sikeres lenni, mint Pogba"

zakaria_sajtotajekoztaton.jpgMíg tegnap a Juventus sztárigazolása, Dušan Vlahović bemutatóját tartották meg, addig a mai napon, 14:00 órai kezdettel Denis Zakaria, a Borussia Mönchengladbachtól igazolt svájci középpályás tartott sajtótájékoztatót.

Mondandóját mi mással is kezdhette volna, mint köszönetet mondott, és Juventusszal való kapcsolatáról is beszélt.

„Először is szeretném megköszönni ezt a kedves fogadtatást. A Juventus egy olyan klub, amiről mindig is álmodtam, ezért is döntöttem úgy, hogy itt folytatom a pályafutásomat.”

„Édesapám kedvenc csapata volt a Juventus, és így nagyon sokat tudok a klub történelméről.”

Ezt követően új állomáshelyéről, Allegriről és az edzésekről faggatták:

„Az olasz futball? Nagyszerűek az első élményeim, a Juve rendkívüli minőségű klub, hatalmas előrelépés számomra a Németországban tapasztaltakhoz viszonyítva. Az edzővel és a játékosokkal is gördülékenyen ment minden, jól érezzük magunkat. Biztos vagyok abban, hogy a középpályán próbálnak alkalmazni majd.”

„Javulás gólszerzésben? Igen, ez lehet a következő lépés, hogy elérjünk a fejlődés egy újabb szintjére.”

„Fizikálisan rendben vagyok, már 2 edzésem is volt a Juventus szerelésében. Ha az edzőnek szüksége lesz rám, készen állok.”

„Beszéltem Allegrivel, és elmondta, hogy mi az elvárása velem szemben. A taktikai részletekben még nem merültünk el.”

Játékstílusát is összefoglalta pár szóban, szót ejtve példaképéről:

„Hogyan jellemezném magam? Szeretem az előre játékot, az agresszívabb játékstílust, a labdaszerzést, és úgy gondolom, meglehetősen sokrétű játékos vagyok.”

„Példakép? Ha valakit meg kell neveznem, akkor legyen az Patrick Vieira, mindig kedveltem. Zakariának hívnak, keresem a saját stílusom, nincs pontos modell előttem.”

„Karrierem csúcsa? Nem állok meg itt, ismerhetnek már, harcos vagyok, és fejlődni akarok. Ez egy nagy lépés, ahogy ezt már korábban is elmondtam, de mindig erősebbé szeretnék válni, fejlődni, itt megvan a lehetőségem arra, hogy ezt meg is csináljam a tőlem telhető legjobb módon. A jövő? Ez egy nagy lépés, de nem az utolsó.”

„Pogba? Szeretnék olyan sikeres lenni itt, mint ő volt annak idején.” 

Az átigazolása körülményeiről is szólt:

„Számítottam arra, hogy elhagyom a Borussia csapatát, de nem ilyen hirtelen, hanem inkább csak a szezon végén. Azonban egy ilyen megkeresés, mint a Juventusé, nem adatik meg minden nap, így éltem a lehetőséggel.”

„A döntést megelőzően nem volt lehetőségem beszélni Lichtsteinerrel, minden nagyon gyorsan történt. De egész biztosan hallani fogok felőle.” - fejezte be nyilatkozatát a kongói felmenőkkel rendelkező futballista.