Játékosok a transzferek után

zakarias_orul_mint_majom_a_kokusfasznak.jpgMint ismert, a tegnapi nap folyamán lezárult a Juventus rendkívül eseménydúsra sikeredő januári mercatója, melynek utolsó napján a középpálya tekintetében is jelentősebb változások történtek, ugyanis a csapat eddigi oszlopos tagja, Rodrigo Bentancur a Tottenham Hotspur együtteséhez igazolt, míg helyére a Borussia Mönchengladbach labdarúgója, Denis Zakaria érkezett, akik az ügyleteket követően egyaránt megszólaltak a transzferekkel kapcsolatban, üdvözölve, valamint elbúcsúztatva az Öreg Hölgyet. 

A svájci középpályás a klub hivatalos csatornájának adott hosszabb interjút, melyben szót ejtett érzéseiről, céljairól, valamint arról is, hogy miért esett választása a 28-as mezszámra, melyet Torinóban visel majd az elkövetkezendő időszakban. 

"A Juventushoz való igazolás egy hihetetlen dolog számomra, melynek megtörténtét még mindig nem dolgoztam fel teljesen magamban. A Bianconeri egy nagyszerű klub, s hatalmas megtiszteltetéssel, valamint büszkeséggel tölt el, hogy a mai naptól fogva kötelékében tudhatom magam. Biztosíthatok mindenkit, hogy az elkövetkezendő idényekben mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy kivegyem a részem a csapat közös sikereiből" – fogalmazott a Juventus TV munkatársának. 

"Úgy vélem, hogy a jövőben képes leszek segíteni együttesemnek a labdák visszaszerzésében, ugyanis az erre irányuló készség egyik legfontosabb tulajdonságomnak számít. Emellett alapvető energiámmal, dinamizmusommal is hozzájárulhatok a Juventus játékához, s ekkor még nem beszéltem mentalitásomról, melynek alapján arra törekszem, hogy minden mérkőzésen az én alakulatom jöjjön le győztes félként a futballpályáról, ám tudom, hogy a Juve szellemisége miatt e jellemvonás nem számít újdonságnak a klubnál. 

Szeretném minden tekintetben a csapat rendelkezésére bocsátani a bennem lakozó energiákat, hogy ezt kihasználva fontos eredményeket érhessünk el együtt. Egyértelmű célomnak számít, hogy trófeákat szerezzek a Juventusszal, ugyanis egy nagyszerű klubhoz érkeztem, melynek minden egyes szezonban nyernie kell egy serleget. Fontosnak tartom, hogy a tőlem telhető legjobbat nyújtsam a pályán, annak érdekében, hogy ezáltal örömet szerezzek a szurkolóknak, valamint, hogy minél több kupát emelhessünk a magasba közösen. 

Azért választottam a 28-as mezszámot, mert pályafutásom kezdetén e jelöléssel a hátamon játszottam a Servette együttesében is, majd ezt követően a Young Boysnál is ezt a számot választottam. A Gladbach kötelékében a 8-ast viseltem, azonban a Juventusnál ismét karrierem első mezszáma mellett tettem le a voksom, elvégre ez egy olyan szerelés, mely a kezdetektől fogva szerencsét hozott nekem. 

Hogy mit üzennék a Juventus szurkolóinak? Mindenekelőtt azt, hogy személyemmel egy új, igazi harcosnak tekinthető futballista érkezett szeretett klubjukhoz, aki mindent bele fog adni annak érdekében, hogy a csapat a lehető legnagyobb magasságokba törjön. Nem titkolom, hogy trófeákat szeretnék nyerni a Bianconerivel, miközben nagy fejlődésen tervezek keresztülmenni, hogy boldoggá tegyem a drukkereket, s természetesen valóra váltsam álmaimat" – összegzett Zakaria. 

benta_farewell.jpgRodrigo Bentancur az Instagramon vett búcsút egykori klubjától, mely üzenetében visszatekintetett az Olaszországban eltöltött négy és fél esztendőre, emellett pedig köszönetet mondott mindenkinek, aki valamilyen formában hozzájárult ahhoz, hogy ma az lehessen, akinek mondhatja magát. 

"Ez a klub lehetőséget nyújtott számomra arra, hogy ilyen fiatalon Európába igazolhassak, valamint arra, hogy egy olyan fontos bajnokságban szerepelhessek, mint az olasz pontvadászat, ám mindenekelőtt arra, hogy egy ilyen, történelmi jelentőséggel bíró és rangos mezt viselhessek éveken keresztül. Megtiszteltetés volt számomra, hogy a Juventus kötelékében futballozhattam, s örökké hálás leszek a bianconero-családnak és a klubnak az együtt töltött csodálatos négy és fél esztendőért. 

Mielőtt elkezdem új kalandomat a Premier League-ben, mindenképpen szeretnék köszönetet mondani és sok sikert kívánni minden egyes rendkívüli csapattársamnak, mesteremnek, valamint a szakmai stábnak a szezon további szakaszára vonatkozóan. A Juventus egy fantasztikus együttes, s biztos vagyok benne, hogy ezen alakulat minden egyes meccsen a tőle telhető legjobbat fogja majd nyújtani, annak érdekében, hogy elérhesse az általa kitűzött magas célokat. 

Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki valamilyen formában a Continassán tevékenykedik, az általuk képviselt hallatlan profizmus miatt, valamint azért, mert közös utunk ideje alatt egyetlen perc erejéig sem engedték, hogy bármiben is hiányt szenvedjek. Köszönetemet fejezem ki, és nagy ölelést küldök a Juventus minden egyes szurkolójának, akik nagy szeretettel fogadtak Torinóban, s mindig, mindenben támogattak engem. Mindannyiótoknak hálás vagyok. Fino Alla Fine, Forza Juventus!" – összegzett az uruguayi középpályás.