HIVATALOS: Zakaria a Juventus játékosa

zak.jpgAzt követően, hogy a Juventus a tegnap késő délutáni órákban sikerrel lezárta Dejan Kulusevski, valamint Rodrigo Bentancur Tottenham Hotspurhoz való eladását, valamint mindenre kiterjedő megállapodást kötött a Borussia Mönchengladbach alakulatával, az olasz rekordbajnok végre hivatalosan is bejelenthette második januári igazolásának, a huszonöt esztendős, svájci válogatott védekező középpályásnak, Denis Zakariának megérkezését. 

A klub közleményének alapján a 28-as mezszámot kapó labdarúgó, akinek leigazolásáért ez elmúlt hónapokban a Bayern München, a Manchester United, valamint a Liverpool is versenyben volt, 2026. június 30-ig kötelezte el magát a Juventus mellett, ahol évenkénti 3 millió eurót tehet majd zsebre, míg korábbi alakulata 4,5 millió eurónyi tiszta összeget + 4,1 millió eurót kitevő bónuszokat kap majd játékjogának átruházásáért, mely transzferdíjat három idényen belül kell kifizetniük a Zebráknak. 

A Bianconeri bejelentése az alábbiakat tartalmazza: 

"Denis Zakaria a Juventus új játékosa. Az 1996-os születésű svájci középpályás mától fogva a Bianconeri szerelését viseli, miután 125 Bundesliga-fellépést követően elhagyja a Borussia Mönchengladbach együttesét. 

Denis 1996. november 20-án született Genfben, futballista-pályafutását pedig a Servette kötelékében kezdte meg. A klub szerelésében debütált a profi labdarúgásban is, ahol első gólját is megszerezte, majd ezt követően a Young Boys alakulatához szerződött, ahonnan két idényt követően állt tovább Németországba. 

Zakaria négy és fél szezonon keresztül számított a Borussia Mönchengladbach alapemberének, mely alakultot összesen 125 bajnoki találkozón keresztül képviselte, – ezzel pedig ő lett a második legfiatalabb játékos, aki elérte ezt a számot a német élvonalban – miközben 11 ízben vette be az ellenfelek kapuját. E statisztikák teljes mértékben rávilágítanak arra, hogy miért tekintették őt az együttes egyik legfontosabb középpályásának, s a csapatrész központi alakjának. 

Megbízhatóságát igazolja, hogy Zakaria egyike volt azon három Borussia Mönchengladbach-labdarúgónak, akik az elmúlt öt szezon mindegyikében képesek voltak gólt szerezni a Bundesligában, s hogy Denis egyike azon három középpályásnak a német élvonalból, akik a jelenlegi szezonban 90% fölötti pontossággal passzoltak társaiknak. 

A Bundesligában, valamint a németországi kupasorozatokban nyújtott teljesítményét nemzetközi, válogatott szinten is elismerték, melyet ékesen bizonyít, hogy Denis az eddigiekben 40 alkalommal ölthette magára a svájci nemzeti együttes címeres mezét, mely fellépések alkalmával 3 találattal segítette hazáját. 

A rendkívül robbanékony, dinamikus, s remek taktikai érzékkel megáldott Denis most élete legizgalmasabb és legkülönlegesebb kalandjára készül a Bianconeri szerelésében. 

Isten hozott, Zak!

A Transfermarkt által 27 millió euróra taksált Zakaria 2017 óta erősítette a Die Fohlen keretét, ahol az elmúlt négy és fél esztendő alatt minden sorozatot figyelembe véve összesen 146 alkalommal futhatott ki a gyepre, mely találkozókon 11 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját, s 8 gólpasszt osztott ki csapattársainak, kiknek oldalán egy ízben a Bajnokok Ligája csoportköréig, majd nyolcaddöntőjéig is eljuthatott. 

A Juve az alábbi videóval köszöntötte friss szerzeményét: