HIVATALOS: Ramsey a Rangershez igazolt

ramsey_rangers.jpgAz igen mozgalmasra sikeredő mercato utolsó napjának utolsó óráiban végül mégis csak valóra vált, melyben a Juventinók többsége csak reménykedni mert a januári átigazolási piaccal kapcsolatban, ugyanis a Bianconeri hivatalosan is bejelentette, hogy walesi középpályása, Aaron Ramsey a Glasgow Rangers együtteséhez távozott, ekképp pedig elhagyja Torinót és az Öreg Hölgyet. 

A harmincegy esztendős, fekete-fehérben töltött karrierje alatt is számtalan sérüléssel bajlódó, teljesítményéhez mérten pedig hallatlanul magas, idényenként nettó 7 millió eurós összeget kereső labdarúgó Fabrizio Romano előzetes hírei szerint kölcsönben, vételi opcióval csatlakozik a regnáló skót bajnokhoz, akik fizetésének egy részét is magukra vállalják majd a kölcsön időtartama alatt. 

A Juventus bejelentése az alábbiakat tartalmazza: 

"Aaron Ramsey a Glasgow Rangers szerelésében fejezi be a szezont. 

Aaron, aki 2019-ben érkezett az Arsenal együttesétől, 70 pályára lépést követően int búcsút a Juventus szerelésének, melyben hat találatot – ezen belül egy Bajnokok Ligája-gólt a Lokomitiv Moszkva együttese ellen, valamint öt bajnoki gólt a Hellas Veronával, a SPAL-lal, az Interrel, a Sassuolóval, és a Sampdoriával szemben – szerzett. Legfontosabb gólja talán az Inter elleni Derby d'Italián született, mely egyben a Juventus utolsó mérkőzése is volt a koronavírus miatt elrendelt kényszerszünetet megelőzően, mikor a Bianconeri már az üres Allianz Stadiumban kényszerült pályára lépni 2020. március 8-án. A szóban forgó összecsapáson Ramsey nem csak bevette a Nerazzurri kapuját, hanem egy gólpasszt is kiosztott, elősegítve ezzel Paulo Dybala elképesztő találatát, mely egyben beállította a 2-0-ás végeredményt is. 

A fent említett bajnoki idényben a Juventus megszerezte e Scudettót, mely trófea a tavaly elhódított Coppa Italiával, illetve Supercoppa Italiával együtt gazdagítja Ramsey Bianconeriben bezsebelt trófeáinak számát. 

Köszönünk mindent, és sok sikert kívánunk a továbbiakra nézve, Aaron!

Mint ismert, a Juventus 2019 januárjában szerződtette Ramsey-t, aki fél évvel később csatlakozott az olasz rekordbajnokhoz, ekkor azonban még nem tudhatta, hogy torinói kalandja mindkét fél szempontjából meglehetősen balul fog elsülni, ugyanis az állandó egészségügyi gondokkal bajlódó játékos két és fél idény alatt mindössze 70 mérkőzésen szerepelhetett a Zebrák szerelésében, mely fellépések alkalmával 6 gólt szerzett, s 6 asszisztot osztott ki, miközben piaci értéke 5 millióra euróra csökkent a kezdőárnak számító 40 millió euróról.