HIVATALOS: Bentancur elhagyja a Juventust

grazie_benta.jpgUgyan az elmúlt napok és órák felgyorsuló híreinek alapján már számítani lehetett rá, a Juventus és a Tottenham Hotspur csak az elmúlt percekben jelentették be hivatalosan, hogy megállapodásra jutottak a Bianconeri huszonnégy esztendős futballistájának, Rodrigo Bentancurnak átigazolását illetően, melynek alapján az uruguayi középpályás e pillanattól fogva a Sarkantyúsok labdarúgójának tekinthető. 

A klub közleményének értelmében a játékos 19 millió euróért + 6 millió eurót kitevő bónuszokért csatlakozik a londoniakhoz (kikkel 2026-ig szóló kontraktust köt) egy végleges üzlet keretein belül, követve egykori csapattársát, Dejan Kulusevskit, mely összeg 30%-a azonban nem az Öreg Hölgyet, hanem egykori nevelőegyesületét, a Boca Juniorst illeti majd meg. 

A fekete-fehérek bejelentése az alábbiakat tartalmazza: 

"Rodrigo Bentancur Londonra cseréli Torinót, hogy új fejezetet nyisson pályafutásában. Az uruguayi középpályás, aki 2017-ben csatlakozott a Juventushoz, a Tottenham Hotspur kedvéért most elhagyja a Bianconerit. 

A Juventus kötelékében eltöltött négy és fél szezonja alatt Rodri 181 alkalommal ölthette magára a Juventus szerelését, mely találkozókon három gólt szerzett: kettőt a Serie A-ban, egyet pedig a Coppa Italiában, mely mutató mellett kiosztott 17 gólpasszt is, miközben átlagosan 89%-os pontossággal továbbította a játékszert csapattársainak. Az Öreg Hölgy futballistái közül az elmúlt négy esztendőben Bentancur hajtotta végre a legtöbb sikeres szerelést a bajnokságban (205-öt), s a legtöbb passzsáv-zárást is neki sikerült bemutatnia (147-et). 

Érdekesség, hogy a 2017/2018-as szezon óta egyetlen zebramezes labdarúgó sem szerepelt annyi összecsapáson a Serie A-ban, mint Rodri, aki 133 fellépésen szolgálta a fekete-fehéreket, csakúgy, mint Paulo Dybala. 

Bentancur természetesen nem csak pályára lépései, hanem győzelmei, s trófeái által is beírta magát a Juventus történelmébe. A Serie A középpályásai közül ő vonulhatott le a pályáról a harmadik legtöbb megnyert találkozóval, ugyanis 87 mérkőzésen lehetett győztes együttes tagja, csakúgy, mint Franck Kessié. E mutatót illetően csak Piotr Zieliński és Marcelo Brozović előzik meg őt. 

Ami a trófeákat illeti, Rodri három ízben emelhette magasba a Scudettót, míg kétszer a Coppa Italia, valamint a Supercoppa Italia fináléiban is sikerült felérnie a csúcsra. 

Köszönünk mindent, Rodri... ¡y Suerte!"