HIVATALOS: Az Öreg Hölgy szerződtette Federico Gattit

gatti_ufficiale_1.jpgKét, egyaránt jelentősebbnek mondható igazolást, azaz Dušan Vlahović és Denis Zakaria megszerzését követően az elmúlt percekben végérvényesen kiderült, hogy a Juventus egy nagy meglepetésnek mondható transzfert is megköt az idei mercato során, ugyanis a megbízható olasz források témában publikált tegnap esti értesüléseit követően immár hivatalosan is kijelenthető, hogy az Öreg Hölgy leigazolta a Serie B-ben szereplő Frosinone védőjét, Federico Gattit, aki az elkövetkezendő fél évet azonban jelenlegi kenyéradójánál tölti majd, s csak júniustól fogva csatlakozik a torinóiakhoz. 

Gianluca Di Marzio híreinek értelmében a huszonhárom esztendős olasz futballistáért – akinek piaci értéke egyébként 1,50 millió eurót tesz ki a Transfermarkt szerint – bónuszokkal együtt 10 millió eurót fizet a Bianconeri, mely összegből 7,5 millió euró jelent tiszta transzferdíjat, s 2,5 millió euró fedi le az egyéb juttatásokat. 

A fekete-fehérek bejelentése az alábbiakat tartalmazza: 

"Nagy fizikai erő, kiváló látás a pályán, s remek intelligencia a védekezést illetően. Ezek az 1998-as születésű, a mai naptól fogva pedig torinóinak tekinthető védő, Federico Gatti legfőbb jellemvonásai, aki ennek alapján egyértelműen rendkívül érdekes kvalitásokkal és tulajdonságokkal rendelkezik. 

A Juventus bejelenti, hogy az elmúlt órákban egy végleges ügylet keretein belül szerződtette Gattit a Frosinone alakulatától. Federico 2026. június 30-ig érvényes szerződést írt alá a Bianconerivel, azonban a jelenlegi, 2021/2022-es szezont kölcsönben a Frosinone kötelékében fogja befejezni, ahol az idény eddigi részében is tanúbizonyságot tett nagy tehetségéről és markáns személyiségéről. 

A jobblábas, kiváló fejelőkészséggel bíró Gatti szívesen veszi be az ellenfelek kapuját, melyet az is alátámaszt, hogy a jelenlegi évad során már három alkalommal talált be a Serie B-ben, ám ami a legmeglepőbb tény vele kapcsolatban, hogy alapvetően is hasznosnak bizonyul csapata támadásainak előkészítése során. Federico, Serie B-ben szerzett első tapasztalatainak folyamán tulajdonképpen minden esetben átlagon felüli teljesítménnyel rukkolt elő, s az, hogy a Frosinone védelme a harmadik legkevesebb gólt kapta a bajnokság idei kiírásában, nagyrészt az ő érdemének tekinthető. 

Fede összesen 21 pályára lépést számlálhat a jelenlegi szezonban, mely meccseken 19 alkalommal futhatott ki a gyepre kezdőként, emiatt pedig kijelenthető, hogy az eddigiekben is fontos alappillére volt a Frosinone csapatának, s az idény végéig minden bizonnyal az is fog maradni. 

 Addig is pedig üdvözöljük őt a Juventusnál. 

 Várunk rád, Fede!"

Az Alessandria nevelésének számító, korábban pedig a Pavarolo, a Verbania, valamint a Pro Patria keretében is megforduló Gatti 2021. július 1-jén igazolt a Frosinone alakulatához, mely klub szerelésében egyúttal első idényét tölti az olasz másodosztályban is. A jelenlegi szezonban az eddigiek folyamán 21 fellépésen 3 gólt, s 1 gólpasszt írhattak fel neve mellé, miközben piaci értéke csaknem tízszeresére nőtt az elmúlt hónapokban.