HIVATALOS! FRISSÍTVE 21:48-kor – Mercato-hírek (január 30.)

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely a most január végéig tartó nyári átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2022. január 30-ának legfontosabb hírei. 

  • Gianluca Di Marzio: A Juve és a Tottenham előrehaladott tárgyalásokat folytatnak Rodrigo Bentancur és Dejan Kulusevski tekintetében, melynek alapján kijelenthető, hogy a két labdarúgó immár csak egyetlen lépésre áll a Sarkantyúsokhoz való csatlakozástól. 
  • Fabrizio Romano + Gianluca Di Marzio: Kulusevski rendkívül közel van a Tottenhamhez. Fabio Paratici egy kölcsön + vételi opciós konstrukció által igazolhatja majd le a svédet, mely opció bizonyos sportszakmai eredmények (például a BL-hely) elérése, valamint adott számú pályára lépések esetén kötelezővé is válhat. A záradék értékéről még folynak a tárgyalások, azonban annyi biztos, hogy a Zebrák 40 millió eurót szeretnének belefoglalni a szerződésbe. 

  • Gianluca Di Marzio: Bentancur Kulusevskitől függetlenül kerülhet a londoni alakulathoz. A transzfer végösszege valamivel magasabb lesz 20 millió eurónál, melyhez különböző bónuszok is hozzáadódnak majd. 
  • Gianluca Di Marzio: A helyzet nem változott: Denis Zakaria és a Juventus között már megszületett a megállapodás, azonban a Bianconeri és a Borussia Mönchengladbach egyezsége még hiányzik az ügylet lezárásához. Az Öreg Hölgy a tegnapi nap folyamán valamivel kevesebb mint 7 millió eurót ajánlott a németeknek, ugyanis megkeresésük csak bónuszokkal együtt érte el ezen összeget, míg a Gladbach pontosan ekkora transzferdíjat szeretne kapni, tiszta összegben. 
  • Gianluca Di Marzio: A Juventus továbbra is életben tartja a Nahitan Nández-szálat: elképzelhető, hogy az Öreg Hölgy Kaio Jorge üzletbe való bevonásával szerezné meg az uruguayi középpályást, aki Torinóba tenné át székhelyét, míg a brazil támadó kölcsönben csatlakozna a szardíniaiakhoz. 
  • Romeo Agresti: Zakaria személyes tekintetben nagyon lelkes a Juve ajánlata miatt, s igyekszik meggyőzni klubját arról, hogy mihamarabb állapodjanak meg a Zebrákkal. 
  • Romeo Agresti: Paul Pogba tekintetében semmi sem zárható ki a nyárra vonatkozóan, azonban a Paris Saint-Germain is élénken érdeklődik a francia iránt. 
  • Romeo Agresti: Való igaz, hogy a Juventusnak bizonyos feltételek (például adott számú találat) elérése esetén kötelező jelleggel le kellene igazolnia Moise Keant, azonban az elkövetkezendő hónapokban kialakulhatnak olyan dinamikák a transzferpiacon, melyek nagyban befolyásolhatják a jövőt. A PSG továbbra is figyeli az olaszt, emiatt pedig mindenképpen érdemes lesz figyelni a vele kapcsolatos nyári történéseket. 
  • Romeo Agresti: Matthijs de Ligt helyzete szintén számos kérdőjelet vet fel, a későbbiekben (valószínűleg tavasszal) pedig meglátjuk majd, hogy a holland a hosszabbítás mellett dönt-e, vagy távozik, ugyanakkor nem feledhetjük, hogy Mino Raiola ügyfeleinek többsége bármikor elhagyhat egy adott alakulatot. 
  • Luca Bianchin: Arthur a Juventusnál fogja zárni a szezont, nincs esély az Arsenalhoz való távozására. 
  • Giovanni Albanese: Álvaro Morata az Öreg Hölgy kötelékében marad az idény végéig. 

09:39

  • Fabrizio Romano: A Juventus és a Tottenham az éjjeli órákban minden szükséges dokumentumot előkészítettek a Kulusevski-ügylet mai lezárásához. A svéd futballista a következő órákban Londonba utazik, hogy átessen az ilyenkor szükséges orvosi vizsgálatokon. A támadó öt és fél éves szerződést köt majd új alakulatával, akik 5 millió eurós kölcsönben + adott feltételek érvényesülése esetén kötelezővé váló vételi opcióval szerződtetik őt. A záradék értéke várhatóan 40 millió euró körül mozog majd, bónuszokkal együtt. 
  • Fabrizio Romano: A Tottenham benyújtotta hivatalos ajánlatát Rodrigo Bentancurért, melynek alapján 19 millió eurót + 6 millió eurót kitevő bónuszokat adnának a középpályásért. A Juventusszal való tárgyalások a következő órákban mindvégig folytatódni fognak. 
  • Fabrizio Romano: A Juventus kész lenne azonnal szerződtetni Zakariát, amint Bentancur elhagyná az együttest. 
  • Romeo Agresti: A Kulusevski-ügylet gyakorlatilag lezárult, s Bentancur tekintetében is sebesen haladnak az egyeztetések az utolsó részletekről. A két játékos egyaránt megállapodott új munkaadójával. 

10:00

  • Romeo Agresti: A Tottenham biztos benne, hogy még a mai nap folyamán sikerült lezárniuk a Bentancur-ügyletet, melynek végösszege (minden bónusszal együtt) 24 millió euró körül lehet. 
  • Romeo Agresti: Kulusevski gyakorlatilag a Sarkantyúsok játékosának tekinthető. A londoniak 5 millió eurót fizetnek a svéd kölcsönvételéért, mely összeg a vételi opció érvényesülésekor további 35 millió euróval emelkedhet. A játékos készen áll arra, hogy az angol fővárosba repüljön a mai nap folyamán. 

10:21 

  • Romeo Agresti: Denis Zakaria személyes szempontból már megkötötte mindenre kiterjedő megállapodását a Juventusszal. A svájci labdarúgó 2026-ig kötelezte el magát a fekete-fehérek mellett, ahol szezononként 3 millió eurót fog majd keresni. A Bianconeri bónuszokkal együtt 7 millió eurót fog fizetni a középpályásért a Borussia Mönchengladbachnak, mely üzlet végleges lezárásához immár csak Bentancur távozása hiányzik. 
  • Fabrizio Romano: A Juventus készen áll Zakaria szerződtetésére, aki maga is kész aláírni a torinóiakhoz. A fekete-fehérek bónuszokkal együtt 7 millió eurót fizetnek majd a Gladbachnak, amennyiben a következő órákban sikerült megegyezniük Rodrigo Bentancur Tottenhamre való átruházásáról a londoniakkal. 

 10:54

  • Loïc Tanzi: Az Olympique Lyonnais az elmúlt napokban élénken érdeklődött Rodrigo Bentancur iránt, akiért 25 millió eurót fizettek volna a Juventusnak. A francia klub közel állt a megállapodás véglegesítéséhez, azonban az uruguayi fizetése túlságosan nagy kiadást jelentett volna számukra. 
  • Giovanni Albanese: Fabio Paraticinek igen nagy szerepe volt abban, hogy Kulusevski és Bentancur a Tottenhamhez igazolt, mely megállapodások gyakorlatilag lezártnak tekinthetők. A svéd támadó opciója a Spurs BL-indulásához, valamint pályára lépések számához van kötve, melynek alapján a futballistának legalább a meccsek 50%-án kezdőként kell pályára lépnie. 
  • Giovanni Albanese: A Mönchengladbach némi huzavonát követően teljes mértékben elfogadta a Juventus feltételeit, melynek alapján a Bianconeri 5 millió euróért + 2 millió eurót kitevő bónuszokért igazolja le Zakariát, fél szezonnal a labdarúgó szerződésének kifutása előtt. 
  • Nicola Balice: A Juventus téli mercatója Denis Zakaria megszerzését követően sem fog lezárulni. 

 11:03

  • Gianluca Di Marzio: A Tottenham véglegesen lezárta a Kulusevski-ügyletet. A megállapodás kész, a Spurs pedig most Rodrigo Bentancur megszerzésének bebiztosítására fekteti a hangsúlyt. A tárgyalások előrehaladott állapotban vannak, a klub pedig előreláthatólag 19 millió eurót + 6 millió eurót kitevő bónuszokat fog fizetni a játékosért. 
  • Romeo Agresti: Kisvártatva megszületik a mindenre kiterjedő megállapodás Bentancur ügyében. 
  • Alfredo Pedullà: Kulusevski és Bentancur ügye lezárult, Zakaria pedig hamarosan hivatalosan is Juve-játékos lesz. A svéd és az uruguayi bónuszokkal együtt összesen körülbelül 70 millió euróért távoznak. 

 11:08

  • Fabrizio Romano: Kulusevski a Tottenham játékosa lesz, HERE-WE-GO! A svéd ma Londonba repül, hogy átessen az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon. A Spurs teljes körű megállapodást kötött a Juventusszal, melynek értelmében a támadó 40 millió euróért fog klubot váltani a vételi opcióban megállapított bónuszokkal egyetemben. Az opció a Sarkantyúsok BL-szereplésének bebiztosításától, valamint a pályára lépések számától függően válhat majd kötelezővé a jelenlegi idény végén. 

 12:55 

  • Romeo Agresti + Luca Bianchin: A Juventus vezetősége komolyan gondolja Nahitan Nández szerződtetését, akinek megszerzéséért még a mai nap folyamán fel fogja venni a kapcsolatot a Cagliari vezetőségével. A Bianconeri Kaio Jorge kölcsönben való átruházása révén igazolná le az uruguayit, aki Denis Zakaria mellett érkezne a középpályára. 
  • Luca Bianchin: A vezetőség a mai napon végleges döntést hoz arról, hogy Kaio Jorge marad-e nyárig az alakulat kötelékében, vagy kölcsönadják valamelyik iránta érdeklődő gárdának. 
  • Gianluca Di Marzio: Az Öreg Hölgy 3,5 millió euró azonnali transzferdíjat fizet majd Zakariáért, melyet később további 3,5 millió euróval fog megtoldani, bónuszok formájában. 
  • Gianluca Di Marzio: A Juve továbbra is leigazolná Nándezt, akiért hamarosan tárgyalást fognak kezdeményezni a Cagliarival. Allegri mind a biztosan érkező Zakariát, mind pedig a dél-amerikai mindenest szívesen látná együttesében. 
  • Giovanni Albanese: A Juve és a Cagliari a késő délutáni órákban ülnek majd tárgyalóasztalhoz. Nández egy kölcsön + vételi opciós formátummal érkezhet Torinóba, mely opció adott esetben kötelezővé is válhat majd, míg Kaio Jorge sima kölcsönben csatlakozhat a szardíniai gárdához. 
  • Giovanni Albanese: A Granada szintén élnénk érdeklődést mutat Kaio Jorge iránt, ám a Nández-ügylet miatt jelen pillanatban a Cagliari tűnik a befutónak, akiknél az ifjú futballista nagy valószínűséggel kezdőként szerepelhetne. 

 14:05

  • Romeo Agresti: Rodrigo Bentancur csatlakozik a Tottenhamhez. 
  • Gianluca Di Marzio: A Tottenham és a Juventus mindenre kiterjedő megállapodást kötöttek, Bentancur a londoniak labdarúgója lesz. 
  • Fabrizio Romano: Rodrigo Bentancur a Tottenham Hotspur játékosa lesz, az üzlet kész, HERE-WE-GO! A középpályás 19 millió euróért + 6 millió eurót kitevő bónuszokért cserébe csatlakozik az angol együtteshez csapattársával, Dejan Kulusevskivel egyetemben. 
  • Fabrizio Romano: A Juventus Denis Zakariát szerződteti Bentancur helyére, az üzlet hamarosan véglegesen megköttetik. 

14:43

  • Fabrizio Romano: A Juventus hamarosan lezárja Denis Zakaria ügyét. A torinóiaknak már csak a bónuszokat illető utolsó részleteket kell megbeszélniük a Gladbachhal, melyet követően a svájci Olaszországba repülhet. Az egyezség alapvetően megköttetett a felek, valamint a játékos és a fekete-fehérek között. 
  • Gianluca Di Marzio: A Zakaria-ügylet végösszege 3,5 + 3,5 millió euró lesz. A felek most az utolsó részleteket véglegesítik, a futballista pedig ennek alapján akár már ma este is Torinóba érkezhet a holnap reggel esedékes orvosi vizsgálatok előtt. 
  • Romeo Agresti: Zakaria mindvégig Allegri első számú kiszemeltjének számított ezen a télen a középpályát illetően, ugyanis a mester igen nagyra tartja a svájci tulajdonságait. 
  • Romeo Agresti: Kulusevski egy 18 hónapos kölcsön keretein belül kerülhet a Tottenhamhez. A futballista Londonba tartó különgépe ma 15 és 17 óra között száll majd fel Torinóból.  
  • Romeo Agresti: Aaron Ramsey távozására jelen pillanatban nem sok esély mutatkozik, ugyanis a walesi minden hozzá beérkező ajánlatot visszautasított. Meglátjuk, hogy a Juve vezetősége mit kezd majd vele, amennyiben marad az együttes kötelékében. 
  • Romeo Agresti: Nández ügyében a Juventus térfelén pattog a labda. Max Allegri ma délután kimondja majd az utolsó szót a transzfert illetően, s ha válasza igenleges lesz, a Bianconeri minden bizonnyal meg fogja szerezni az uruguayi középpályást, aki egy kölcsön + vételi opciós konstrukció révén csatlakozhat majd az olasz rekordbajnokhoz. 

15:43

  • Fabrizio Romano: A Spurs és a Juve aláírták a Kulusevski-ügylet dokumentumait. A svéd futballista 18 hónapos kölcsönben kerül a Sarkantyúsokhoz, adott esetben kötelezővé váló vételi opcióval. A Rodrigo Bentancur átigazolásáról szóló szerződések hamarosan szintén aláírásra kerülnek. 
  • Luca Bianchin: Nández kölcsönben, vételi opcióval csatlakozhat a Juventushoz, míg Kaio Jorge egyszerű kölcsönben, vételi opció nélkül szerződne a Cagliarihoz, mely utóbbi ügyletet azonban megzavarhatja, hogy a Granada továbbra sem tett le a brazil reménység leigazolásáról. 

 16:40

  • Fabrizio Romano: Rodrigo Bentancur a következő órákban Londonba utazik, hogy átessen az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, s aláírja szerződését a Tottenham Hotspur alakulatával. 
  • Alfredo Pedullà: Nahitan Nández személyes tekintetben egyértelműen a Juventushoz való csatlakozást preferálná, ugyanis több elszalasztott lehetőséget követően végre jó esélye nyílt egy nagy klubhoz szerződni. A Cagliari nyitott lenne a kölcsön + vételi opciós konstrukcióra, azzal a feltétellel, hogy a kötelező opciót megvalósítható feltételekhez kössék a felek. A Rossoblu emellett vonzónak találja a Kaio Jorge kölcsönben való leigazolására vonatkozó lehetőséget is, emiatt pedig a felek optimisták a helyzetet illetően. 

17:18 

  • Gianluca Di Marzio: A Juventus teljes körű megállapodást kötött a Borussia Mönchengladbachhal Zakaria átigazolásáról, aki ma este Torinóba érkezik, hogy átessen az orvosi vizsgálatokon, majd aláírja 2026. június 30-ig szóló szerződését a klubbal. 
  • Romeo Agresti: Denis Zakaria a Juventus labdarúgója, a Juve és a Gladbach minden tekintetben megegyeztek az elmúlt percekben. 
  • Fabrizio Romano: Denis Zakaria a Juventus futballistája lesz, az üzlet kész, HERE-WE-GO! A svájci középpályás 5 millió eurót kitevő tiszta összeg + 3 millió eurót kitevő bónuszok fejében csatlakozik az Öreg Hölgyhöz, mely klubhoz 2026 nyaráig fogja elkötelezni magát. A játékos a következő órákban megérkezik Torinóba ügynökeivel, holnap reggel pedig orvosi vizsgálatokra jelentkezik majd. 

 17:46

  • Fabrizio Romano: Mohamed Ihattaren átesett a szükséges orvosi vizsgálatokon az Ajaxnál. A holland támadó középpályás kölcsönben, 2 millió eurós vételi opcióval csatlakozik a klubhoz, az üzlet kész, HERE-WE-GO!

17:57

  • Nicola Balice: A Wolverhampton Wanderers felvette a kapcsolatot Aaron Ramsey-vel, akit egy utolsó pillanatban végrehajtandó üzlet keretein belül igazolnának le. Az angol klub jelen állás szerint a walesi meggyőzésére törekszik. 

18:45

  • ihattaren.pngHIVATALOS: A Sampdoriával szerződést bontó Mohamed Ihattaren kölcsönben, vételi opcióval az Ajaxhoz igazolt. A holland együttes a labdarúgó teljes fizetését állni fogja. 
  • Luca Bianchin + Giovanni Albanese + Alfredo Pedullà: Radu Drăgușin ma este megérkezik Salernóba. A Salernitana holnap jelenti majd be a román védő kölcsönvételét. 
  • Alfredo Pedullà: Dejan Kulusevski gépe csak 20 óra körül indul el Londonba, azonban a Tottenhamhez való csatlakozásához kellő orvosi vizsgálatok egy részét már Torinóban elvégezték rajta, ezzel közelebb hozva a transzfer befejezését. 
  • Giovanni Albanese: Zakaria este Torinóban lesz. 

 

 

 21:48

  • Kulusevski elrepült Londonba, Denis Zakaria pedig landolt Torinóban az elmúlt két órában. 

 

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó táblázat az Adatbázisban található.

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2022. január 30-án, 21:48-kor.