Vajon merre tovább? – Összegzés Dybala helyzetéről

guardiola-dybala-.jpgA La Gazzetta dello Sport írt egy összefoglaló cikket a jelenleg bizonytalan jövőjű, a Juventus tízes mezét birtokló, valamint a helyettes csapatkapitányi posztot betöltő Paulo Dybala helyzetéről, és a jelen pillanatban fennálló eshetőségekről. Az ebben foglaltakat alább tesszük közzé.

Nem csupán az Inter számára csábító Dybala megszerzése, és az, hogy a Juventusszal nincs megegyezés, több lehetőséget is felkínál. Pep Guardiola is szívesen látná őt csapatában, aki már hat éve beleszeretett Dybala játékába, és aki még mindig kitart azon elképzelése mellett, hogy elvigye őt Manchesterbe. Tisztában van azzal, hogy Paulo szerződése hamarosan lejár, és előfordulhat, hogy a Juventus és a játékos külön úton folytatják, így kész egy próbát tenni a leigazolására vonatkozóan. Ahogy a Gazzetta írja, ez is okozhatja a játékos őrültnek tűnő elképzelését a 10 milliós fizetésre nézve, amit a manchesteri alakulat megadna neki. Az ajánlat két számjegyű lenne, amivel nem csak a Juvét, hanem a másik érdeklődőt, név szerint az Intert is kiütné a konkurensek közül a City.

Egy Pep-féle, a pályán szép játékot is szerető edző számára nem jelent problémát, mi több, kedveli, ha egy tehetséges játékos a pálya közepén kellően mozgékony, és nem szorul egyes pozíciók által megkívánt korlátok közé. Dybala, aki ismeri a szabad területek támadásának mikéntjét, és szeret visszalépni is, bejárva a pálya középső részét, éppen ilyen labdarúgó, a tizenhatoson kívüli területen kiválóan funkciónál, ráadásul ingyen megszerezhető. Egy olyan klubnak, mint a Manchester City, egyszerűen kihagyhatatlan ez a kombináció.

Dybala jelenleg az Öreg Hölgynél bónuszokkal együtt keres 7,3 millió eurót, és korábban szóban megállapodott egy 2026-ig tartó, 8 millió euró plusz bónuszt kitevő fizetésben, azonban még mindig nincs meghosszabbítva a szerződése, további tárgyalások előtt állnak a felek. Erre az egyeztetésre várhatóan februárban kerül majd sor. Karácsony előtt közel álltak egymáshoz a felek, mostanság azonban kölcsönös elégedetlenség alakult ki.

Ebben a patthelyzetben az Inter ugrásra készen figyeli a helyzetet, kész szerződtetni a játékost, de nem tud kétszámjegyű fizetést biztosítani részére. Simone Inzaghi szívesen látná soraiban Beppe Marotta védencét. Készen állnak öt éves szerződést kínálni Dybalának, évi fix 7,5 millió eurós alapfizetéssel. Dybala továbbra is kitart a Juventus mellett, és kész szezon végén aláírni, ugyanakkor van lehetősége a továbblépésre, amennyiben az Öreg Hölggyel való kapcsolat zátonyra fut. A City mellett a Tottenham és a Barcelona is szívesen halásznának a zavarosban.

Egy biztos, jelenleg nincs végleges döntés a továbbiakat illetően.