Cassano: "Vlahović számomra egy másodrangú játékos"

cassano.JPGTegnap este hivatalossá vált a hír, miszerint Dušan Vlahović elhagyja 2018 után Firenzét, és Európa egyik legfelkapottabb csatáraként csatlakozik a Juventus együtteséhez. A hivatalos bejelentés tegnap kora este történt meg, azonban az ezt megelőző napokban szinte az összes hitelesnek tűnő hírforrás tényként közölte a szerb csatár érkezését, melyről hetekkel ezelőtt csak álmodhattak a Juventinók. Természetesen az olasz futballközeg színe-java megszólalt a transzfer kapcsán, javarészt méltatva a klub és a játékos döntését. Nem így Antonio Cassano, aki a Christian Vieri által vezetett Bobo TV-ben kissé kritikus hangnemet ütött meg az átigazolással, a játékossal és a klubbal egyaránt.

"Agnelli egy nagyszerű ütést mért, kétség sem fér hozzá" – kezdte mondandóját a kivételes képességű ex-játékos. "Megvásárolhatod Messit, Ronaldót, de Juventus ugyanúgy fog játszani. Allegrivel a Juve nem fog változni. Hogy Vlahović jól választott-e? Határozottan rossz döntés a játékos részéről. Szerintem a megfelelő klub az Arsenal, vagy a Tottenham lett volna számára, hiszen a szerb egyébként, az én megítélésemben mindig is egy másodrangú játékos volt."

Az egykori futballista szerint a Juventusba való igazolás mindenképp egy rizikós döntés Vlahović részéről. "Ez egy következő lépés számára: a Fiorentinában játszani, egy dolog. Egy fontos lépés, de egyúttal magas kockázattal is jár: a Juve számára nem elég, amit a Fiorentinában csinálsz. Nem elég 15-20 gólt szerezned. A Juvénál neked kell jelentened a különbséget, ami nagy terhet rakhat a válladra. Nem látom őt, mint Juve-játékost. Meg kellett tennie egy lépést, de nem két lépést egyszerre, átugorva egyet: a Juvénál legalább 30 gólt kell szerezned szezononként, és szállítanod kell a jó teljesítményt, valamint a kupákat" – zárta véleményét Cassano.