Pessotto: "Aké és Miretti hatalmas tehetségek"

marley-ake-1000x600.jpgA Juventus kötelékében 1995 és 2006 között mindösszesen 366 találkozón pályára lépő egykori balhátvéd, a jelen pillanatban a klub akadémiájának általános sportigazgatójaként és koordinátoraként tevékenykedő Gianluca Pessotto a Bianconeri U23-as alakulatának tegnapi, Pro Vercelli elleni összecsapását megelőzően rövidebb nyilatkozatot adott az olasz médiának, melynek keretein belül szót ejtett az Öreg Hölgy két ígéretes fiataljáról, a szerződését nemrég meghosszabbító Fabio Mirettiről, valamint a fekete-fehérek felnőttjei között kedden debütáló Marley Akéról is. 

A jelenlegi szerepkörét 2010 óta betöltő korábbi labdarúgó elsőként a francia szélsőről értekezett, leszögezve, hogy rendkívül örült annak, hogy a futballista lehetőséget kapott a Bianconeri első csapatában, ugyanis egyértelmű meggyőződése, hogy az ifjú reménység a későbbiekben képes lehet kulcsszereplővé válni a Juventusnál, elvégre minden ehhez szükséges tulajdonságot magáénak tudhat. 

"Boldog vagyok amiatt, hogy Marley a napokban bemutatkozhatott a Juventus első csapatában, ugyanis munkatársaimmal eddig is úgy véltük, hogy számos remek fiatal pallérozódik az Öreg Hölgy akadémiáján, akik képesek lehetnek arra, hogy idővel a profi futballban, azaz a világ élvonalában szerepeljenek, Aké pedig számos tekintetben bizonyította e feltevéseinket az elmúlt, valamint a mostani idény során" – fogalmazott az Eleven Sports számára. 

"Legfőbb feladatunk az, hogy kellőképpen felkészítsük fiataljainkat az olasz első osztály kihívásaira, s mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy ennek kivitelezéséhez rendkívül keményen kell dolgoznunk. Tudjuk, hogy számos nagyszerű játékos áll rendelkezésünkre, akiknek némelyikében egyértelműen megtalálható az a potenciál, mely egy labdarúgó klasszissá válásához szükséges. 

Büszkeséggel tölt el, hogy Marley ilyen fontos és jó teljesítményt nyújtott azokban a játékpercekben, melyek a Coppa Italiában jutottak neki, ugyanakkor nem mondanám, hogy mindez meglepetést jelent számomra, elvégre Aké a korábbiakban a Ligue 1-ben, valamint a Bajnokok Ligájában is jelentősebb tapasztalatokra tehetett szert, ekképp pedig nem volt kérdés, hogy amint lehetősége lesz belekóstolni az olasz profi futballba, egyből élni fog a felkínált eséllyel."

Mint ismert, a Juventus mindössze tizennyolc esztendős olasz középpályása, a torinóiak saját nevelésének számító Fabio Miretti a napokban új, 2026-ig szóló kontraktust írt alá a Zebrákkal, ennek kapcsán pedig Pessotto is megszólalt, aki kijelentette, hogy az első csapat keretébe való behívás az itáliai reménység tekintetében is nagyszerű fejlődési lehetőséget biztosíthat.

"Reméljük, hogy Fabio Miretti sok örömteli perccel ajándékoz majd meg bennünket az elkövetkezendő években, ugyanis egészen kicsi kora óta kötelékünkben nevelkedik, s büszkék vagyunk arra, hogy a Juventus felső vezetése ekkora bizalommal fordul felé. Meggyőződésem, hogy Fabio képes lehet kiindulóponttá válni az előttünk álló szezonokban, mivel egy rendkívül érdekes és tehetséges srácról beszélünk, aki a megfelelő menedzselés esetén – melyet bármikor megkaphat a Juve első keretében jelenlévő minőségi labdarúgóktól – egyértelműen ki fogja bontakoztatni a benne rejlő potenciált. Biztos vagyok benne, hogy a lehetőség, melynek alapján már most az első csapattal edzhet, nagyot lendít majd rajta fejlődésének ütemét nézve. 

Az U23-as együttes mercatójával kapcsolatban nincs sok közlendőm, ugyanakkor leszögezhetem, hogy legfontosabb célunkat, melynek alapján az idősebb labdarúgók benevezésére szolgáló lehetőség kihasználására törekedtünk, sikerült elérnünk a január eddigi részében. Azzal, hogy több tapasztalat érkezik együttesünkhöz, fitalajaink fejlődése reményeink szerint jelentősebb mértékű gyorsuláson megy majd keresztül, s bízunk benne, hogy most igazolt argentin veteránunk, Simone Iocolano nagy segítséget nyújt majd számukra ezt illetően, elvégre gazdag és fontos pályafutás áll mögötte" – összegzett Pessotto.