FRISSÍTVE 19:05-kor – Mercato-hírek (január 24.)

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely a most január végéig tartó nyári átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2022. január 24-ének legfontosabb hírei. 

  • John Percy (Telegraph): Luis Suárez a napokban igencsak magasztaló szavakat mondott az Aston Villa mesterének, Steven Gerrardnak honfitársáról, Rodrigo Bentancurról, melynek alapján az angol tréner végleg eldöntötte, hogy az uruguayi középpályást teszi meg első számú januári kiszemeltjévé. 
  • John Percy (Telegraph): Az Aston Villa a napokban 25 millió fontos ajánlatott tett a Brighton alakulatának Yves Bissoumáért, azonban a Sirályok elutasították a megkeresést, melynek alapján a Gerrard által vezényelt alakulat most minden erejével Bentancur megszerzésén dolgozik. A Juventusszal való egyeztetések előreláthatólag tovább folytatódnak majd az előttünk álló napokban. 

  • Romeo Agresti: Az Arsenal jelen pillanatban nem mutat hajlandóságot arra, hogy elfogadja a Bianconeri feltételeit Arthur megvételével kapcsolatban. Az Öreg Hölgy kitart amellett, hogy ha az Ágyúsok le akarják igazolni a brazilt, akkor egy legalább 18 hónapot kitevő kölcsönszerződésben kell gondolkodniuk, azonban a londoniak továbbra sem nyitottak erre a konstrukcióra. 
  • Romeo Agresti: Anthony Martial helyzetén érdemes rajta tartanunk a szemünket, ugyanis hamarosan döntés születhet a francia csatár jövőjéről. Elképzelhető, hogy a Juve hétfőn, vagy kedden ismételten felveszi a kapcsolatot a támadó képviselőivel, ám ez nem jelenti azt, hogy az Öreg Hölgy biztosan őt választja majd. Amennyiben a fekete-fehérek mellette döntenek, annak egyértelmű jelei lesznek. 
  • Luca Bianchin: Aaron Ramsey az elmúlt időszakban több angol klub számára felkínált ajánlatát is visszautasította, ekképp pedig kijelenthető, hogy a mai naptól fogva egyre csökkennek a walesi januári távozására mutatkozó esélyek. 
  • Sky Sport Italia: A Fiorentina vezetősége konkrét kérdést tett fel Dušan Vlahovićnak azzal kapcsolatban, hogy mik a szándékai a januári mercato során, azonban a szerb futballista nem válaszolt a klub vezetőségének. 
  • A Fiorentina sportigazgatója, Joe Barone: "Jelen állás szerint nem kaptunk hivatalos ajánlatot Vlahovićért. Klubunk továbbra is nyitott az esetleges tárgyalásokra, azonban szeretnénk, ha Dušan és környezete tisztáznák szándékaikat. A szerb képviselői mindeddig nem válaszoltak erre irányuló kérdéseinkre, pedig egyértelműen beszélünk kellene a helyzetről."

13:40

  • David Ornstein: Anthony Martial távozhat a Manchester Unitedtől. A Juventus várhatóan felveszi a kapcsolatot az angolokkal, és a Sevilla is folytatja az üldözését.
  • The Athletic: Az Öreg Hölgy a héten tervezi leigazolni Martialt, a MU továbbra is öt millió eurót szeretne kapni a kölcsönért.
  • Romeo Agresti: Az Aston Villa megfigyelője ott volt a tegnapi mérkőzésen, de a Bianconeri mindeddig nem kapott ajánlatot Bentancurért. Nehezen tudom elképzelni, hogy egy játékos, aki a Juventusnál kezdő, az Oroszlánokhoz igazoljon. 
  • Romeo Agresti: Továbbra is él a záradék Rodrigo Bentancur szerződésében, a Juve azonban évente egy megadott összeget fizet a Boca Juniorsnak, hogy csökkenjen az eladás esetén kötelezően kifizetésre kerülő százalék. Jelenleg az átigazolási összeg 35 százalékát kell fizetnie az olasz rekordbajnoknak az argentinoknak. 
  • La Gazzetta dello Sport: Vlahović a Juventust akarja és már meg is van a megállapodás. A Fiorentina megértette, hogy Dušan nem gondolja meg magát, és most télen, vagy nyáron a torinóiakhoz igazol, mely együttes álmai klubjának számít. A firenzei La Nazione is megerősíti a hírt, értesüléseik szerint a Viola már várja a Juve ajánlatát. 

19:05

  • Teljes olasz sajtó: A Sevilla nagyon komolyan teper Martialért, jelenleg is folynak a tárgyalások. A francia továbbra is távozni szeretne az andalúzokhoz, de még nincs megállapodás az együttesek között. Meglátjuk mit lép erre a Juventus.
  • Romeo Agresti: Az Everton komolyabban vizsgálja Kulusevski helyzetét, de mindeddig nem tettek ajánlatot a Juventusnak.
  • Romeo Agresti: Nincs olyan együttes, mely közel lenne Ramsey-hez, a Burnley ajánlatát már elutasította. Akkora fizetéssel rendelkezik, hogy a szerződése felbontása sem opció. Lehetséges, hogy talál magának egy csapatot, de ez korántsem biztos.
  • Fabrizio Romano: A Juve és az Ajax között teljes a megállapodás Ihattaren ügyében, vételi opciót is tartalmaz majd a kölcsönszerződés. A személyes feltételekben is hamarosan meglesz a megegyezés, már csak ez az egyetlen akadály áll a biznisz megkötése előtt.
  • Fabrizio Romano: A Dortmund és a Bayern küzd jelenleg Zakaria kegyeiért. A Manchester United már folytatott tárgyalásokat az ügynökeivel, de még nem küldtek érte ajánlatot, a Liverpool nem szeretné télen szerződtetni. A Juventus szeretné őt, de a Borussia Mönchengladbach 7 millió eurót szeretne érte kapni.

 

 

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó táblázat az Adatbázisban található.

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2022. január 24-én, 19:05-kor.