Chiellini és Rugani a meccset követően

chiellini_es_rugani.jpgA San Siróban megrendezett Milan-Juventus mérkőzésen elért döntetlen után az Öreg Hölgy játékosait a két olasz középhátvéd, Giorgio Chiellini és Daniele Rugani képviselte a DAZN riporterei előtt. A sort a Capitano kezdte, fő témát pedig természetesen a meccs szolgáltatta, de választ kaptunk arra is, hogy ennyi idő után mi az, ami még mindig motiválja a futballban.

Hogyan értékeli a megszerzett pontot?

„Mindig pozitívan gondolkodom, így azt mondom, a pohár félig tele van. Az nyilvánvaló, hogy nyerni szerettem volna, de ez egy nagyon kiegyenlített mérkőzés volt. Két jó formában lévő csapat találkozott, és mindkettő végig a győzelemért küzdött. A lefújást követően a legigazságosabb eredmény született meg döntetlen formájában. Sokat javultunk a szezonkezdethez képest, végig megőrizve nagyszerű identitásunkat. A Milan egy kiváló csapat, otthonukban az ezt megelőző mérkőzésen bekövetkezett kisiklásukat nem számítva jól szerepelnek. Nagy kár, hogy nem nyertünk, mert óriási lökést adhatott volna számunkra egy győzelem. Ugyanakkor elmondható, hogy fejlődünk, a munkát folytatnunk kell, nem veszíthetjük el soha a megfelelő egyensúlyt, és további nagyszerű hónapok állnak előttünk. A cél egyértelmű, az, amit a szezon kezdetén meghatároztunk. Ott vagyunk, és ugyanígy kell folytatnunk.”

A pálya minősége mennyire befolyásolta a játékot?

„Mindkét csapatnak ugyanaz a pálya állt rendelkezésre. Simone Inzaghi a tegnapi napon beszélt erről, és reméljük megoldódik. A sok, téli hónapok alatt megrendezett mérkőzés kemény igénybevételt jelent a gyep tekintetében. A menetrendet illetően felmerülnek kétségek, - két meccs két nap alatt – de ez mindkét csapatnál így volt. A szándék megvolt a jó játékra. Persze időnként lelassítasz egy kicsit. Reméljük, hogy javul ez a helyzet, mert én hiszem, hogy San Siro mindig Olaszország legszebb stadionja marad, és ezért megérdemli, hogy hozzá illő, megfelelő pályával rendelkezzen.”

Nem sikerült kiharcolniuk a győzelmet egymással szemben. Mi hiányzik egyes mérkőzéseken?

„Képessé kell válj arra, hogy kihasználd az egyes periódusokat az előnyszerzésre. Véleményem szerint fejlődtünk a játékolvasás tekintetében, gondolok itt a Napoli, illetve Atalanta elleni első meccsekre, mostanra képesek vagyunk kilencvenöt percig is egy csapat maradni, együtt szenvedünk, és amikor nálunk a labda, képesek vagyunk lecsapni. Nem sziporkáztunk, de úgy gondolom, ma egy jó, fejlődő Juve volt a pályán, mely pontosan definiálható erősségekkel és gyengeségekkel rendelkezik, amelyeken megpróbálunk csiszolni. Az elmúlt két-két és fél hónapban jól haladunk ezzel.”

„Gyermeki lelkesedés van bennem, ki kell élveznem ezt, mindig úgy kell hozzáállnom, mintha éppen az adott meccs volna számomra az utolsó. Általánosságban véve is, az én koromban minden pályán töltött napra utolsóként kell tekinteni. Figyelni azokat a fiúkat, és arra gondolni, hogy aprócska dolgokkal hogyan lehet segíteni őket. Nem csupán a helyezkedésről vagy a pozíciókról szólnak ezek, sokkal inkább a játékhoz, edzéshez való hozzáállásról, és a mindennapi életben megjelenő problémák megoldásáról. Mivel sok a fiatal, nagyon sok energiát fektetek ebbe, mert nagyon fontosnak tartom. Ők energiát adnak, én pedig amíg csak tudom, élvezem.” -zárta ezzel gondolatait a Capitano.

A Juventus legjobbja díjra esélyes Ruganit, akit mestere nem győzött dicsérni,  arról faggatták az újságírók, hogy minek köszönhető, hogy hatalmas meglepetésre megbízható teljesítményt tud nyújtani a Juventus szerelésében már mérkőzések óta:

"Mi változott? Nem tudom. Talán érettebbé váltam, felnőttem, apa lettem. Rengeteg változás történt. Minden szezon más, egy védő életében pedig számít az életkor. Lassú volt a szezonkezdet, de megkapom a saját lehetőségeimet. Mindig nyugodt vagyok, segít, hogy kiváló a kapcsolatom az edzővel, és tudtam, hogy eljön az én időm is. Kihasználom a pillanatot, próbálom a legjobbat kihozni ezekből a lehetőségekből." - fogalmazott röviden az olasz védő.