Allegri: "Igazságos döntetlen született"

allegri_milan.JPGA Serie A 23. fordulójának slágermeccsén a Juventus Milánóba utazott, hogy megmérkőzzön egyik ősi riválisával, az AC Milannal. Az Atalanta Lazio elleni döntetlenjének köszönhetően megnyílt a lehetőség a Zebrák előtt - még ha csak ideiglenesen is -, hogy előrelépjenek a korábban oly messzinek tűnő negyedik helyre, míg a piros-feketék a második helyet szerették volna visszavenni a Salernitanát 4-1-re legyőző Napolitól. A rengeteg szabálytalansággal tarkított első félidő gólnélküli döntetlennel zárult, az eredmény azonban a második játékrészt követően sem változott, így a felek kénytelenek voltak megosztozni a pontokon. A mérkőzést követően a Bianconeri edzője, Massimilano Allegri kiemelte, hogy igazságos döntetlennel zárult a rangadó, valamint elismerte, hogy a csapatnak javulni kell a támadóharmadban.

"Egyszerre csak egy lépés" - kezdte nyilatkozatát Allegri. "Nem tűnik soknak? Ma este jó mérkőzést játszottunk, mérkőzések egész sorozatából érkeztünk, melyeket sokszor direkt riválisok ellen kellett megvívnunk, és fontos volt számunkra, hogy a januárt a lehető legjobb módon zárjuk. Vereség esetén 10 pont hátrányunk lett volna. Az utolsó métereken nyugodtnak kell maradnod. Mi rosszul mértük fel a távolságokat, a pálya pedig nem engedte már ezt. Kiegyensúlyozott mérkőzést vívtunk, igazságos a döntetlen. A második félidőben jobban teljesítettünk egy erős Milan ellen. A srácok egyre jobban kezdenek csapatként játszani, értik, hogyan kezeljék megfelelően a labdát az adott pillanatban. Normális, hogy próbáltunk nyerni, de nem sikerült végül." 

Meg tudja-e tenni a csapat az extra lépést, hogy fejlődjön? "Úgy gondolom, hogy a csapatunk bővült egy Locatellivel, majd csökkent egy Ronaldóval. A játékosoknak nőtt az önbizalmuk. Ahogy Ambrosini mondta: 8 mérkőzésen nem kaptunk gólt, majd 4 gól Rómában, 4 gól a Kupában. Talán jobb lenne Landuccit leültetni ismét a padra, mivel a srácok ezt sosem csinálják, ha én ülök a padon. Dybala erőnléti állapota javulni fog, mint ahogy Morata is több gólt fog szerezni, Kean pedig segíteni fog nekünk. Nem szabad a elveszítenünk a csapatszellemet, mert akkor bárkitől képesek leszünk kikapni. Sok pontot sikerült visszahoznunk, de lépésről lépésre kell gondolkodnunk. Boldog vagyok jelenleg."

Ezt követően arról kérdezték a mestert, hogy van-e terve a top4 elérésére. "A ma esti egy olyan típusú mérkőzés volt, ahol bármi megtörténhet. Három közvetlen rivális elleni mérkőzésünk van még hátra. Februárban jön a Verona elleni találkozó, három csapat pedig ugyan abban a sorrendben játszik: Verona, Atalanta, Torino. Február végén meglátjuk mi lesz." - folytatta Allegri.

Rugani közvetlenül a mérkőzés előtt lett a kezdőbe jelölve de Ligt gyomorproblémája miatt, az olasz védő pedig meghálálta a bizalmat. "Nagyon jó játékos, a minősége nem változik. Egy olyan játékost találtam két év után, akitől még nem láttam higgadtabban játszani mást. Egy olyan játékos, aki mindig elérhetővé teszi magát, és hiszek a játékosoknak, ha van önbizalmuk. Ekkor az edző is a legjobbat tudja kihozni saját magából. Rugani Chiellinitől függetlenül játszott nagyszerű meccset, aki szintén jó teljesítményt nyújtott. Igazi védőhöz méltó közbeavatkozásai voltak, nagyon boldog vagyok miatta, mert megérdemli a dícséretet."

Allegri kitért Dybala teljesítményére is. "Jó mérkőzést játszott. De Ligthez hasonlóan ő is gyomorproblémával küzdött, azonban enyhébb tünetekkel. Segített nekünk a jelenlétével, mégha a pálya nehezítette is a dolgát, mint minden más technikásabb játékos esetében."

Végezetül pedig arra válaszolt az edző, hogyan bírkózik meg a csapat Chiesa hiányával. "Lassan sikerül, azonban túl sokat hibázunk még. A legjobbakat kívánom Federicónak, egy olyan játékosnak, aki megszakad a pályán, és rendkívül fontos a csapatnak. Egy olyan játékos, aki hiányzik számunkra. Velünk van azonban Aké, aki rendelkezik mérkőzéseket megváltoztató karakterisztikával, emellett velünk van Kulusevski és Bernardeschi is. Fontos keretünk van, mennünk kell előre és megpróbálni a legjobbunkat nyújtani." - zárta az interjút a toszkán mester.