Sissoko: "A Juve lassan visszatalál önmagához"

momo_sissoko.jpgA Juventus egykori mali középpályása, a csapat sorait 2008 és 2011 között erősítő Mohamed "Momo" Sissoko a minap rövidebb interjút adott az olasz sportsajtónak, melynek keretein belül megosztotta gondolatait a Bianconeri ma esti, AC Milan elleni összecsapásáról, mindemellett pedig szót ejtett Massimiliano Allegri eddigi teljesítményéről, a Paulo Dybala körüli dilemmáról, továbbá az együttesnél fennálló csatárkérdésről is. Az alábbiakban e beszélgetés fordítását tesszük közzé. 

Milyen mérkőzésre számít a Juve és a Milan között? 

"Jelen pillanatban azt mondanám, hogy a Juventus kezd ismét visszatalálni a rá mindig is jellemző formához, ami egyébként is csak idő kérdése volt, hiszen, ahogy már korábban is kijelentettem, a csapat egy nagyszerű és nem hiába ismert mestert, valamint egy rendkívül erős keretet tudhat magáénak. A San Siróban rendezendő rangadó természetesen ezzel együtt is meglehetősen komplikált összecsapásnak fog bizonyulni, azonban nem csak az Öreg Hölgy, hanem az AC Milan számára is, s természetesen remélem, hogy az ezzel járó nyomást a Juve bírja majd jobban, hazahozva a három bajnoki pontot" – fogalmazott a BiancoNero.com kérdésére. 

Ön szerint Max Allegri legjobb formáját mutatja a mostani szezonban, vagy személy szerint többet várt volna tőle? 

"Sosem könnyű visszatérni egy olyan klubhoz, ahol korábban szinte mindent megnyertél, azonban most, hogy a Bianconeri meccsről meccsre szeretne előre lépni, miközben fokozatosan erősödik, biztos vagyok benne, hogy hamarosan mindenki láthatja majd, hogy a csapat végre visszatért régi önmagához. A Juve egy nagyszerű klub, mely igen komoly múlttal rendelkezik, emiatt pedig minden lehetéségük megvan ahhoz, hogy újra beverekedjék magukat a legjobbak közé, fontos trófeákat és eredményeket elérve ezáltal."

Kit tart a Scudetto favoritjának? 

"Az eddigiek alapján teljesen egyértelmű, hogy az Inter tekinthető a legerősebb alakulatnak. A Nerazzurri egy sok dicsőséges pillanatot hozó idényt tudhat maga mögött, mely már önmagában is a bajnoki cím legfőbb várományosaivá teszi őket, hiszen a keret labdarúgói pontosan tudják, hogy miként kell nyerni, mely miatt idén már alapvetően is lépéselőnyben vannak a többi csapattal szemben."

Vajon a Juventusnak meg kellene hosszabbítania szerződését Paulo Dybalával? 

"Természetesen, ez nem lehet kérdés. Paulo egy olyan futballista, aki a lehető legjobban ismeri a környezetet, melyben szerepelnie kell, s egyébként is az olasz bajnokság egyik legerősebb, valamint legnagyobb tehetséggel bíró játékosaként tarthatjuk őt számon. Meggyőződésem, hogy a Juventusnak Dybalára kellene építenie a jövő együttesét, s őt kell megtennie a fekete-fehérek első számú arcának."

Mit gondol a klubnál fennálló csatárkérdésről? Ön személy szerint támogatná Mauro Icardi esetleges leigazolását? 

"Véleményem szerint a Zebrák Icardinál erősebb labdarúgókat is találhatnak az átigazolási piacon, a klubnak pedig elsősorban egy olyan csatárra kellene koncentrálnia, aki nem sok címet nyert eddigi karrierje során, ekképp pedig sikeréhesnek és motiváltnak bizonyul, továbbá a tőle telhető legjobbat szeretné nyújtani. Icardi természetesen nagyszerű center, azonban vannak nála magasabb szinten álló játékosok is, a Bianconerinek pedig ezen támadók megszerzésére kell koncentrálnia, elvégre egy ekkora klubnak mindig csak a legnagyobb minőség elérésére szabad törekednie. E tekintetben a legjobb opciót talán Dušan Vlahović jelentené a fekete-fehérek számára" – összegzett Momo Sissoko.