FRISSÍTVE 15:30-kor – Mercato-hírek (január 22.)

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely a most január végéig tartó nyári átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2022. január 22-ének legfontosabb hírei. 

  • Romeo Agresti: Douglas Costa távozni fog a Grêmio alakulatától, azonban a futballista továbbra sem szerepel a Juventus terveiben, ekképp pedig nagy valószínűséggel az iránta érdeklődő brazil együttesek, vagy MLS-klubok valamelyikéhez csatlakozik majd. 
  • Romeo Agresti: Úgy vélem, hogy Dušan Vlahović a Fiorentina kötelékében fejezi majd be az idényt, hiszen a támadót igen nehéz lenne rávenni egy januári klubváltásra. 

  • A Fiorentina sportigazgatója, Joe Barone: "Mindeddig nem kaptunk ajánlatot a Juventustól Vlahovićért. Kijelenthetem, hogy az utóbbi időszakban valóban tárgyaltunk néhány angol alakulattal a helyzetet illetően, azonban az egyeztetések sikerességének érdekében ezen megbeszéléseken három félnek kellene részt vennie, nem pedig csak kettőnek. Dušan továbbra sem adott választ nekünk jövőjével kapcsolatban, ahogy ügynökei sem szolgáltak felelettel erre vonatkozó kérdéseinkre."
  • Giovanni Albanese: A Juve 100%-ig meg van győződve arról, hogy le akarja igazolni Vlahovićot a nyár folyamán. Az Öreg Hölgy 6 millió eurós fizetést ajánlott a szerbnek, mely összeg a klub számára is megfizethetőnek bizonyulna. 
  • Giovanni Albanese: Álvaro Morata csak puszta jóindulatból maradt a Juventusnál, ugyanis a jelenlegi helyzetben nem szeretne további gondokat okozni Max Allegrinek, valamint az együttesnek, azonban személyes tekintetben már decemberben elfogadta a Barcelona ajánlatát, s így továbbra is várja, hogy mit tartogat számára a jövő. 
  • A Crystal Palace mestere, Patrick Vieira Aaron Ramsey-ről: "Januári igazolásaink tekintetében nem szeretnék konkrét neveket mondani, azonban egészen biztos, hogy egy rendkívül erős futballistáról beszélünk, akinek számos lehetőség áll majd rendelkezésére a transzferpiacon."
  • Gianluigi Longari: A Crystal Palace előrehaladott tárgyalásokat folytat a Bianconerivel Ramsey-t illetően. A Juve örülne, ha a walesi távozna kötelékéből, s biztos benne, hogy a középpályás akkor is talál majd magának a télen egy Premier League-csapatot, ha végül mégsem sikerülne megegyeznie a londoniakkal. 
  • Gianluigi Longari: A Juve biztosan nem tesz ajánlatot januárban Ryan Gravenberchért, ugyanis a holland tehetség túl drága lenne a klub számára, mindazonáltal az együttes nyáron mindenképpen meg akarja majd szerezni a holland labdarúgót. 
  • La Stampa: Anthony Martial személyes tekintetben már igent mondott a Juventusnak, azonban a Zebrák továbbra sem állapodtak meg a Manchester Uniteddel a francia átigazolásáról, hiszen az angolok 5 millió eurót szeretnének kapni a támadó kölcsönvételéért, akinek teljes fizetését is át kívánják ruházni a fekete-fehérekre. 

08:55 

  • Gianluca Di Marzio: A Juventus igen nagy érdeklődést mutat a Genoa huszonegy esztendős balhátvédje, Andrea Cambiaso iránt, akit jelenlegi szerződése 2023. június 30-ig köt a Grifonihoz. A futballista nem szeretne hosszabbítani, emiatt pedig jó lehetőséget képez a torinóiak számára a nyárra vonatkozóan. 
  • Gianluca Di Marzio: A Juventus továbbra is gőzerővel dolgozik a támadósor megerősítésén. A fő célpontoknak változatlanul Scamacca és Vlahović számítanak, azonban nem valószínű, hogy a klub akár csak egyiküket is képes lenne szerződtetni a tél folyamán. A Bianconeri jelenleg alternatív megoldásokat keres a következő fél szezonra, nyáron pedig, mikor több pénz áll majd rendelkezésére, újult erővel vetheti bele magát a két futballista valamelyikének leigazolásába. 
  • Gianluca Di Marzio: A Juventus a Milan elleni mérkőzést követően kezdi majd meg valódi tevékenységét az átigazolási piacon. Denis Zakaria tekintetében az elmúlt órákban kisebb hátralépés történt, ugyanis a Mönchengladbach egyedül pénzt fogadna el a svájciért, aki ennek alapján ingyen csatlakozhat majd valamelyik Premier League-klubhoz a nyáron. 
  • Sky Sport Italia: Jelen pillanatban a Juventusnak van a legnagyobb esélye a Frosinone védőjének, Federico Gattinak leigazolására. 

15:30 

  • Fabrizio Romano: A Juventus továbbra sem fogadta el az Arsenal Arthurért tett, hat hónapos, sima kölcsönről szóló ajánlatát. 
  • Fabrizio Romano: Aaron Ramsey, részben Max Allegri szavainak alapján is távozni fog a Bianconeritől a mercato utolsó hetében. A walesi Premier League-be való visszatéréséről szóló egyeztetések jelen pillanatban is folyamatban vannak. 
  • Gianluca Di Marzio: Amennyiben Denis Zakaria nemet mond az Öreg Hölgynek most télen, Arthur az Arsenal erős érdeklődésének dacára is Torinóban fogja befejezni a szezont. A svájci labdarúgó jelen állás szerint kitöltené szerződését, s nyáron hozna majd döntést a folytatásról. 

 

 

 

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó táblázat az Adatbázisban található.

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2022. január 22-én, 15:30-kor.