Allegri: "Csapatunk nem fog változni a mercato során"

allegri_pre_milan_juve.jpgAz Udinese ellen aratott bajnoki, valamint a Sampdoriával szemben elért kupasikert követően a Juventus holnap este az AC Milan együtteséhez látogat, akikkel a San Siro gyepén mérheti majd össze erejét a jelen pillanatban a Serie A tabellájának ötödik pozícióján tanyázó zebramezes alakulat, mely összecsapást megelőzően természetesen a csapat mestere, Massimiliano Allegri is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát az olasz sportsajtó kamerái előtt, szót ejtve egyebek mellett Paulo Dybala és Moise Kean elérhetőségéről, Aaron Ramsey hamarosan bekövetkező távozásáról, a januári mercato során várható változásokról, valamint a Bianconeri kilátásairól is. 

"Csapatunk jó időszakot él át, azonban az előttünk álló út továbbra is rendkívül hosszúnak számít, hiszen sok meccset kell még megvívnunk a szezon során, ráadásul korántsem kedvező helyzetből, elvégre továbbra is jelentősebb lemaradásban vagyunk a tabella éllovasaitól. Biztos vagyok benne, hogy holnap este egy fantasztikus összecsapáson léphetünk majd pályára, melyet azonban sajnálatos módon maximum ötezer szurkoló tekinthet meg élőben a járványhelyzet miatt, holott az efféle találkozókat egyértelműen teltházas eseményeknek szánták. A Juventus és a Milan mérkőzése mindazonáltal mindig is fontosnak bizonyult a bajnoki helyezések szempontjából, ekképp pedig ennek tudatában kell felkészülnünk az előttünk álló feladatra" – jelentette ki szavainak nyitányaként. 

"A mai nap folyamán még egy edzésünk lesz, melyen ki kell majd értékelnünk az egyes játékosok helyzetét, ám futballistáink alapvetően jó állapotban vannak, kivéve Leonardo Bonuccit, aki sérülés miatt továbbra sem állhat rendelkezésünkre, valamint Aaron Ramsey-t, aki ugyan negatív koronavírus-tesztet adott a napokban, de az elkövetkezendő időszakban biztosan el fogja hagyni az Öreg Hölgyet. Ma este értékelni fogom a lehetséges felállásokat, holnap ilyenkor pedig remélhetőleg már kész tervekkel bírunk majd a kezdőcsapatot illetően. 

Céljaink tekintetében mindenkit óva intenék attól, hogy túlságosan előre tekintsen, mivel elsődleges feladatunk az, hogy holnap jó eredményt érjünk el a Rossonerivel szemben, mely egyáltalán nem lesz könnyű kihívás a Milan elmúlt másfél évben mutatott teljesítményét figyelembe véve. Az, hogy a vörös-feketék ma a Scudettóért küzdenek, egyértelműen Stefano Pioli érdemének tudható be, akinek emiatt ez úton is szeretnék gratulálni az általa elért eredményekért. 

A holnap esti meccs hallatlanul fontos megmérettetést jelent számunkra, ugyanis egy esetleges győzelemmel biztosítanánk a tabella első felében való megmaradásunkat, hogy aztán a lehető legkedvezőbb formában vághassunk neki a februárnak, mely hónapot követően már a szezon legfontosabb, tavaszi szakasza fog következni. Egyelőre semmi értelme nem lenne annak, hogy a Scudettón, vagy más, távolabbi célokon gondolkozzunk, mivel e pillanatban az AC Milan legyőzése képezi számunkra a legnagyobb kihívást, ugyanis továbbra is kitartunk eredeti elképzeléseink mellett, melyeknek alapján ezután is meccsről meccsre haladunk majd. 

A legfőbb kérdést nem azt jelenti, hogy holnap végre képesek leszünk-e nyerni egy top négybe tartozó csapattal szemben. Teljesen mindegy, hogy aktuális ellenfeleink hol helyezkednek el a tabella vonatkozásában, ugyanis nekünk minden egyes összecsapáson a győzelmet kell célunkká tennünk. Tisztában vagyunk vele, hogy igen nehéz dolgunk lesz a Milannal szemben, hiszen egy olyan együttesről beszélünk, mely számos gólt szerez, kiváló módon használja ki a beadásokban, s a kontrákban rejlő lehetőségeket, s egyébként is számos nagyszerű labdarúgóval rendelkezik, akik folyamatosan biztosítják számukra a kedvező eredményeket. Stábunk és játékosaink természetesen azon dolgoznak, hogy holnap végre sikert könyvelhessünk el egy nálunk előnyösebb helyzetben lévő gárda ellen, mivel csak és kizárólag ennek megtétele által maradhatunk a top négy közelében. 

Paulo Dybala jól érzi magát, megfelelő ütemben fejlődik, valamint rendkívül nyugodt, ami nyilvánvaló módon a játékban is hatalmas segítséget jelent számára, elvégre e tulajdonságok által felszabadultabban, kisebb teherrel és felelősségérzettel futballozhat. Kijelenthetem, hogy messzemenően elégedett vagyok az általa nyújtottakkal, s biztos vagyok benne, hogy a szezon további meccsein is nagy hasznunkra válik majd. Moise Kean teljesítménye szintén örömömre szolgál, mivel támadónk általában jól játszik és fontos gólokat szerez meccseinken. A Roma ellen fantasztikus találatot lőtt, míg a Speziával szemben szintén egy nagy jelentőséggel bíró pillanatan vette be az ellenfél kapuját. Az ő korában természetes, hogy a jó, illetve a kevésbé jó produkciók akár meccsről-meccsre is váltogathatják egymást, azonban alapvetően egy igencsak megbízható labdarúgóról beszélünk, akire bátran építhetünk majd a későbbiekben is. 

A mercato tekintetében ismételten elmondhatom, hogy keretünk adottnak számít, s nem is fog változni az elkövetkezendő napokban. Ne feledjük, hogy a sokak által kritizált Arthur hat hónapnyi kihagyást követően tért vissza a pályára a szezon elején, emiatt pedig folytonosságra, valamint állandó jellegű játékra volt szüksége, melyeknek biztosítása összességében véve elvezetett most látható jó teljesítményéhez. Az, hogy a szóban forgó középpályás egy minőségi futballista, senki előtt nem képezheti vita tárgyát, hiszen nemzeti válogatottjának is fontos szereplője, ugyanakkor vannak olyan tulajdonságok, melyek jobban kiütköznek más játékosainkban, emiatt pedig olykor nem Arthurt, hanem őket preferálom bizonyos találkozókon. 

Az AC Milan sikerességi modellje igen érdekes, ugyanis a Rossoneri az elmúlt esztendőkben jól és eltökélten építette csapatát, ezen felül pedig arra nevelte futballistáit, hogy eredményesen dolgozzanak, s mindig tegyék azt, amit az adott helyzet leginkább megkövetel, e tényezők pedig egyenes utat jelentettek számukra a sikerek, továbbá a győztes összecsapások felé. A klub játékosainak sikerült megszabadulniuk attól a már-már terhet jelentő felelősségtől, mely alakulatuk neve és presztízse miatt nehezedett rájuk, most pedig egyértelműen a Scudettóért küzdenek, maguk mögé utasítva más, történelmi együtteseket. 

A Juventus kilenc, rendkívüli, s minden bizonnyal megismételhetetlenül eredményes szezont követően jutott el arra a pontra, ahol jelen pillanatban található. A fekete-fehérek erejét mutatja, hogy az első gondok tavalyi jelentkezésének ellenére a csapat az elmúlt idényben megnyerte a Supercoppa Italianát, valamint a Coppa Italiát is, valamint sikeresen kvalifikálta magát a Bajnokok Ligájába. A mostani szezonban, Cristiano Ronaldo nyár végi távozásának köszönhetően több tér nyílt más labdarúgók számára, mely elvezetett ahhoz, hogy egyes mérkőzéseken, például a Roma elleni idegenbeli rangadón hat huszonhárom év alatti futballistát is benevezhettünk kezdőcsapatunkba, ami az aktuális együttes 60%-át jelentette. 

Az, hogy a fiatalabb játékosok miért tűnnek olykor rosszabbnak idősebb társaiknál, nem minőség, hanem egyedül tapasztalat kérdése, mivel az ifjak futhatnak bármennyit, vagy lehetnek bármennyire robbanékonyak, csekély tapasztalatuk következtében óhatatlanul is meg fognak inogni bizonyos helyzetekben. Tapasztalatot csak a megfelelő mértékű játéklehetőség kiérdemlésével szerezhetünk, ugyanis egy labdarúgó csak ezáltal sajátíthatja el a meccsek irányításának képességét, s ennek révén foghatja fel az egyes találkozók kulcspillanatainak jelentőségét. Úgy vélem, hogy keretünk rengeteget fejlődött e tekintetben, az Udinesével szemben pedig már jelentős érettséget tanúsítva játszottunk, türelmesen várva a megfelelő gólszerzési lehetőségre, ami már egy nagy lépésnek tekinthető az általunk bejárni kívánt úton" – zárta mondanivalóját Max Allegri.