Schick: "Az járt a fejemben, hogy végleg be kell fejeznem a futballt"

schick_cseh_valogatott_mezben.jpgPatrik Schick nagyon közel állt ahhoz, hogy Juventus-játékos legyen, azonban egészségügyi okokból kifolyólag ez az igazolás sohasem történt meg. Többek között erről is beszélt a The Independentnek a Bayer Leverkusen mezében jelenleg nagyszerű formának örvendő csatár.

Az interjúban felidézi karrierje legboldogtalanabb időszakait, kiemelve azt a 2017-es történetet, amikor nem csatlakozhatott az Öreg Hölgyhöz. Ekkor ugyanis az ilyenkor szokásos, átigazolást megelőző orvosi vizsgálaton szívproblémát diagnosztizáltak nála.

Az 1996-ban született csatár így emlékszik vissza a történtekre:

„Sokkolt a dolog, mivel soha nem éreztem semmiféle problémát, azt gondoltam, hogy egészséges vagyok, mint a makk. Mikor közölték velem, hogy rendellenességet találtak a szívműködésemben, természetesen nagyon megijedtem, és aggódtam az egészségemért. Az járt a fejemben, hogy végleg be kell fejeznem a futballt.”

A Samporiában abban a szezonban Schick remekül játszott, és harminckét mérkőzés alatt ért el tizenegy találatot, ezzel is felhívva magára a Juventus figyelmét. Miután a Bianconeri a csatár egészségügyi problémája miatt visszalépett, és nem igazolta le, a Roma csábította őt magához.

A saját nézőpontjából így látja ezt a szerencsétlen időszakot a cseh csatár:

„Nagy hibát követtem el a Románál, de az az időszak erősebbé tett. Ott éltem meg életem legnehezebb periódusát. Bármely csapatnál voltam korábban, mindig gólokat lőttem. Utólag sok dolgot másképp csinálnék. A Roma rengeteg pénzt áldozott rám, emiatt kényszert éreztem arra, hogy mihamarabb újra a csapat rendelkezésére álljak. Túl korán tértem vissza, és ez okozta a problémákat.”

Elkerülhetetlenné vált a csapatváltás, ami aztán be is következett. Először 2019-ben kölcsön formájában az RB Leipzig együtteséhez szerződött, majd egy évvel később, immár véglegesen a Bayer Leverkusen csapatának tagja lett, és itt újjászületett.

„Még mindig hittem magamban, ámbár a körülmények nem voltak a legideálisabbak. Tudtam, hogy muszáj változtatnom. Hálával tartozom ezért az időszakért, mert elérte nálam, hogy a jövőtől ne féljek, és ezáltal sokkal jobb játékos vált belőlem.” - mondta.

Patrik Schick ma már képes újra mosolyogni, és másképp tekinteni a múltra. A cseh csatár ebben a Bundesliga-szezonban tizenhat meccs alatt szerzett tizennyolc gólt, és adott emellé egy gólpasszt is.

„Élvezem a németországi életet, és boldog vagyok a Leverkusen együttesénél.” - zárta szavait Schick.