Beharangozó – a Sampdoria elleni meccs

1200px-u_c_sampdoria_logo_svg.pngA Coppa Italiában is megkezdi a szezont a címvédő, mely együttes szokás szerint a legjobb tizenhat között kezdi meg a szereplést ebben a kupasorozatban. Mindezt hazai környezetben teheti meg az Öreg Hölgy, azaz az Allianz Stadiumban fogadja a Blucerchiatit, összecsapni pedig 21 órai kezdettel fognak. A sípmester ezúttal Francesco Forneau lesz, a VAR-szobában pedig Luigi Nasca foglal helyet. A mérkőzés a magyar televízióadók közül a SPORT 1-en lesz figyelemmel kísérhető. 

A genovaiak már az első körtől kezdve küzdenek az Olasz Kupában, először az Alessandriával ütköztek meg, és 3-2-es győzelemmel jutottak tovább, míg a második körben már a Torino volt az ellenfél, kiktől szintén csak egyetlen találattal bizonyultak jobbnak, 2-1 volt az állás a hármas sípszónál.

Érdekesség, hogy pontosan ez a győzelem volt az utolsó, amit a Blucerchiati ünnepelhetett, ugyanis ezt két 1-1-es döntetlen követte a Venezia és a Roma ellen, azóta pedig egyetlen összecsapást sem sikerült megnyerniük, kikaptak a Cagliaritól, a Napolitól és a Torinótól, mindegyik gárda csak egy góllal tudott felülkerekedni rajtuk. Ez a rossz sorozat a nyáron kinevezett Roberto D'Aversa állásába került, akit tegnap menesztett az új, Marco Lanna-féle vezetőség. Pozícióját ma este a Sampdoria U19-es együttesének trénere, Felice Tufano fogja elfoglalni, aki 2014 és 2016 között a Juventus U17-es gárdáját irányította mindösszesen 54 alkalommal, 1.93-as pontátlaggal. Azt rebesgetik, hogy nem sokáig irányítja Tufano a felnőtt együttest, és hamarosan kineveznek egy ismerős arcot a kispadra Marco Giampaolo személyében.

D'Aversa menesztése egyébként nem bizonyult meggondolatlan döntésnek, ugyanis a Samp a tizenhatodik helyre csúszott vissza, kevesebb, mint fele annyi pontot szerezve, mint a Juve (20 egység), kapott gólok tekintetében majdnem dupla annyit könyvelhetett el a genovai egylet (40 darab), azonban a lőtt gólokat figyelembe véve csak öttel vannak lemaradva, ami 29 találatot jelent. 

A 'Doria fejesei nem csak a tréner nyakába kívánják varrni a rossz szereplést, ennek bizonyítéka pedig, hogy eléggé komoly erősítéseket hoznak tető alá, ugyanis két ex-Juvést is megszereztek Tomás Rincón és Giangiacomo Magnani személyében, de Andrea Conti is erősítésként érkezett a Milanból. Távozó oldalon eddig csak Fabio Depaoli és Adrien Silva olvasható.

Amennyiben a Bianconeri sikeresen venné ezt az akadályt, a Sassuolo-Cagliari páros győztesével találkozna, ezt követően pedig az Atalanta-Fiorentina párharc továbbjutójával kellene megküzdenie a döntőbe jutásért.

Ennyire azért ne fussunk előre, hanem nézzük meg, hogy kikre nem számíthatnak az aktuális trénerek. Massimiliano Allegri eltiltott, ezért helyét Marco Landucci foglalja majd el, ahogy az a Roma ellen is történt. Eltiltásban részesült Matthijs de Ligt, aki még a tavalyi döntőben szedte össze az ehhez szükséges sárga lapokat és Moise Kean is, aki még az Evertonnál a Carabao Cupban kapott azonnali pirosat. Leonardo Bonucci és Federico Chiesa sérült, míg Aaron Ramsey-re nem számít a Mister, és nem csupán a walesi koronavírus-fertőzése miatt. Federico Bernardeschi kisebb izomproblémákkal küzd, így óvatosságból a ma esti összecsapáson szintén kimarad a keretből.

Az ellenfélnél sem rövid a hiányzók listája: A kapuból Emil Audero, a védelemből Omar Colley, Maya Yoshida és Julian Chabot, a középpálya széléről és közepéről pedig Mikkel Damsgaard és Valerio Verre nem bevethető. Ez nem kis fejtörést okozhat az ideiglenes edzőnek. A rengeteg hiányzó megnyithatja az utat Radu Drăgușin számára, aki mindeddig négyszer volt csupán kezdő a bajnokságban, összességében pedig 13 alkalommal ölthette magára a Samp szerelését. Sok sikert egyébként nem ért el a pályán, a csalódást keltő 6.53-as osztályzatot kapta a Sofascore-tó

A Sky Sport Italia szerint a Juventus egy korántsem veretes kezdővel áll ki ma este: