Allegri: "Holnap csak egy bevethető középhátvédünk lesz"

maxi_pre_napoli.jpgA Juventus az Udinese ellen elért, 2-0-ás bajnoki sikert követően holnap este megkezdi idei menetelését a Coppa Italia ez évre vonatkozó kiírásában is, melynek első rá vonatkozó fordulójában a Roberto D'Aversát éppen a mai nap folyamán menesztő Sampdoria együttesével méri majd össze erejét. A találkozót megelőzően természetesen a csapat mestere, a holnap eltiltott, s ekképp a stafétát ismételten Marco Landuccinak átadó Massimiliano Allegri is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát, melynek keretein belül szót ejtett a kezdőcsapatban várható változásokról, valamint a kupasorozat alapvető fontosságáról is. 

"Legfőbb feladatunkat egyértelműen az összecsapás sikerrel vétele, s ezáltal a Coppa Italia negyeddöntőjébe való bejutás jelenti, ugyanis a sorozat megnyerése kétségkívül szezonunk egyik legfőbb célkitűzésének minősül. Nehéz találkozóra számítok, melyet képesek lehetünk mind könnyebbé, mind pedig nehezebbé is tenni, attól függően, hogy pontosan milyen módon állunk majd hozzá a megmérettetéshez, valamint hogy milyen megoldásokkal fogunk operálni a meccs egyes kulcspillanataiban" – fogalmazott a Juventus TV kamerái előtt. 

"A Coppa Italia mérkőzései rendkívül fontosak számunkra, ugyanis a trófea megszerzése egyértelmű célunkat jelenti. Bár a serleg eleinte hagyományosan csekély érdeklődést vált ki a szurkolókból, valamint a találkozók közvetlen érintettjeiből, a tét minden egyes fordulóban egyre magasabbá válik, ez pedig természetesen módon a kupa iránt tanúsított figyelmet is állandóan növeli. Holnap mindenképpen nagy érdeklődéssel, s ezzel együtt megfelelő szellemiséggel kell majd futballoznunk, máskülönben igencsak megnehezíthetjük saját dolgunkat. 

A Sampdoria éppen most esett túl egy edzőváltáson, nekünk pedig éppen ezért nagy óvatossággal kell kezelnünk őket, s alapvetően is figyelnünk kell majd a meccs részleteire, hiszen az elmúlt hét során igen intenzív összecsapásokat kellett lejátszanunk, amik magától értetődő módon energiaszintünket is csökkentették. Tudatosítanunk kell magunkban, hogy a Samp elleni meccs az utolsó előttünk álló feladat az AC Milannak szemben megvívandó, idegenbeli rangadót megelőzően, mely mérkőzésre kereken öt napunk lesz felkészülni, mindazonáltal mentálisan csak és kizárólag akkor leszünk jó állapotban, ha holnap győzelmet aratunk a Coppában. 

A mérkőzésen egészen biztosan ki fogunk eszközölni néhány, a kezdőcsapatot érintő változtatást, ugyanis az Udinesével szemben hat helyen változtattunk alakulatunkon az Inter elleni összecsapáshoz képest. Az alakulat pontos összeállításáról csak a holnapi napon fogok végleges döntést hozni, azonban Matthijs de Ligt biztosan nem léphet majd pályára eltiltás miatt, Giorgio Chiellini nincs 100%-os állapotban, Leonardo Bonucci pedig egyáltalán nem állhat rendelkezésünkre, emiatt pedig jól meg kell fontolnom, hogy kit küldök pályára a védelem közepén. 

A Sampdoria biztosan jól kíván majd teljesíteni, ugyanis edzőváltás esetén egy alakulat mindig saját büszkeségéért lép pályára, ez pedig ez esetben sem lesz másképp, még akkor sem, ha e pillanatban nem tudjuk, hogy ki fogja váltani Roberto D'Aversát. Bár személy szerint a Juventus sikerét kell előkészítenem, sok szerencsét és sikert kívánok Robertónak, ugyanis egy hasonló eset mindig csalódást kelt az éppen menesztett szakemberekben. 

Nekünk egyedül azzal szabad foglalkozunk, hogy magunkhoz méltó, lehetőség szerint pedig agresszív és jó játékot mutassunk be, hiszen a Samp számos erősséggel rendelkezik. Fabio Quagliarella, Francesco Caputo, valamint Manolo Gabbiadini egyaránt erős, illetve nagyszerűen támadó labdarúgók, emiatt pedig nem képezheti vita tárgyát, hogy csapatként is hatékony védekezést kell majd megvalósítanunk a pályán, részben azért, mert csupán egy klasszikus középhátvéd áll rendelkezésünkre, emiatt pedig mindenképpen ki kell majd segítenünk egymást. 

Az Udinese ellen kiváló első félidőt produkáltunk, melynek során érett csapatként, türelmesen és gólra éhesen futballoztunk, miközben egyetlen lehetőséget sem engedtünk meg ellenfelünk számára, majd a második játékrészben tíz percen keresztül hagytuk, hogy a Zebrette kezdeményezzen, amivel természetesen kockázatot vállaltunk, ugyanakkor megítélésem szerint egyes gárdákkal szemben megengedhető némi lazítás, összességében viszont nem szabad hagynunk, hogy hozzáállásunk ilyen gyorsan, egyik pillanatról a másikra változzon meg egy-egy találkozón. 

A korábbi idényekben négy ízben hódítottam el a Coppa Italiát a Juventusszal, s kijelenthetem, hogy ezek közül mind a négy győzelmet szívemben hordozom, azonban megítélésem szerint a Lazióval szemben elnyert trófeát csak nagy szerencsével lehettünk képesek megszerezni, elvégre a Sasok két kapufát is lőttek az adott találkozón, mi pedig Alessandro Matri révén szinte első helyzetünkből előnyhöz jutottunk. Emlékem szerint ez volt az első Coppa, melyet megünnepelhettem az Öreg Hölggyel, ám végső soron mindegyik sikerre gyönyörű visszaemlékezni" – zárta szavait Allegri.