FRISSÍTVE 12:39-kor – Mercato-hírek (január 15.)

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely a most január végéig tartó nyári átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2022. január 15-ének legfontosabb hírei. 

  • Romeo Agresti: Véleményem szerint a Juventus még ebben a hónapban igazolni fog egy csatárt. 
  • Romeo Agresti: Nem valószínű, hogy a Juventus Arthur távozása esetén Ruben Loftus-Cheek megszerzésére törekedne, mivel sokkal inkább elképzelhető, hogy amennyiben a brazil elhagyja a csapatot, a klub egy olyan labdarúgót szerződtetne helyette, aki képes a védelem előtt futballozni. 

  • Romeo Agresti: Bruno Guimarãest továbbra is nagyra értékeli a Bianconeri, de a klub biztosan nem tud 45 millió eurót kifizetni a brazilért, emiatt pedig az üzlet kivitelezése rendkívül bonyolult lenne januárban. 
  • Giovanni Albanese: Paulo Dybala még nem döntött arról, hogy valóban elhagyja-e a Juventust. A felek már októberben megegyeztek az argentin szerződéshosszabbításának részleteiről, azonban a futballista ügynökének, Jorge Antunnak tisztáznia kell néhány részletet olaszországi ténykedésével kapcsolatban egyes szervezetek számára, mielőtt sor kerülhetne az aláírásra. 
  • Giovanni Albanese: A Juventus és Antun februárban ülnek újra tárgyalóasztalhoz. Az Öreg Hölgy továbbra is hisz Dybalában, s biztos benne, hogy nagyobb horderejű befektetést akar végrehajtani az argentin kontraktusának kiterjesztésével. 
  • Fabrizio Romano: Paulo Dybala már októberben megkötötte szerződésének meghosszabbításáról szóló szóbeli megállapodását a fekete-fehérekkel, azonban az egyezség konkretizálásának utolsó fázisában problémák ütötték fel a fejüket, mivel január elején a vezetőség közölte La Joyával, hogy további időt szánnának a papírok aláírására, hogy februárban még egy alkalommal megvitathassák az ügylet részleteit és lehetséges konstrukcióit. 
  • Fabrizio Romano: Az Arsenal immár öt napja tárgyal Arthur megszerzésének érdekében. A brazil szívesen válna az Ágyúsok labdarúgójává, azonban a Juventus nem szeretne rábólintani a sima kölcsönre, ugyanis jobban preferálná a középpályás végleges értékesítését. Az egyszerű kölcsön csak abban az esetben valósulhatna meg, ha a Bianconerinek rövid időn belül sikerülne pótlást találnia Arthur helyére. 

10:47

  • Gianluca Di Marzio: A Juventus több időt szeretne szánni arra, hogy megállapítsa, hogy Paulo Dybala valóban megérdemli-e az általa követelt összeget, s hogy ezt a Bianconeri megadhatja-e számára. Egyelőre sem a klub, sem a játékos nem döntött arról, hogy nem akar hosszabbítani, következő találkozójuk alkalmából pedig minden bizonnyal végleges mérlegelésre kerül majd sor a kontraktust illetően. 
  • Gianluca Di Marzio: A klub egyértelműen arra kérte Dybalát, hogy várjon február végéig, ugyanis a Zebrák eddigre hoznak majd döntést tekintetében. Ennek okai elsősorban az Öreg Hölgy gazdasági nehézségeiben, valamint a Bajnokok Ligája-helyek elérésével kapcsolatos bizonytalanságban keresendők, ugyanis a fekete-fehérek nem biztosak benne, hogy indulhatnak-e majd a legrangosabb európai kupasorozat jövő évi kiírásában, ami anyagi szempontból is megviselné az olasz rekordbajnokot. 
  • La Gazzetta dello Sport: Az Inter nagyon szeretné szabadügynökként leigazolni Paulo Dybalát az idény végén, melynek érdekében a Nerazzurri vezérigazgatója, Beppe Marotta már fel is vette a kapcsolatot az argentin ügynökével, Jorge Antunnal. A milánóiak 7,5 millió eurós alapfizetést, különféle bónuszokat, illetve ezen felül busás összeget kitevő aláírási bónuszt kínálnának La Joyának. A Tottenham és a Barcelona szintén mérlegeli a dél-amerikai leigazolását. 

12:39

  • Romeo Agresti: A Juve október elején teljes, mindenre kiterjedő megállapodást kötött Dybalával, aki ennek alapján 8+2 millió eurós fizetést kapott volna a klubtól, mely nem megkezdett, vagy előrehaladott tárgyalás, hanem ténylegesen megkötött egyezség volt, Antun és Maurizio Arrivabene kézfogásával. Ennek ellenére a felek legutóbbi, decemberi találkozóján a vezetőség arra kérte az argentin képviselőit, hogy különféle bürokratikus és adminisztratív okok (ez konkrétan azt jelenti, hogy mivel Antun újoncnak számít az ügynökök világában, a menedzsernek különféle jogi szervek előtt mindenképpen tisztáznia kellett helyzetét, többek között olaszországi ténykedésének létjogosultságát) miatt halasszák el az aláírást, s azt csak februárban, a januári mercatót követően szentesítsék. 
  • Romeo Agresti: A vezetőség a mai napig nem javasolt eltérő ajánlatot Dybalának az októberben leszögezett feltételekhez képest, ekképp a klub nem akarta módosítani az ősszel megállapított feltételeket, s nem kívánta csökkenteni a játékos fizetését sem. A jelenlegi tervek szerint Antun februárban ismét Torinóba utazik majd, ezúttal valóban az aláírás megtételének céljából. 
  • Romeo Agresti: A Juve nem csak Dybalát kérte meg az aláírás elhalasztására, s ezzel lényegében várakozásra, hanem Juan Cuadradót is, aki szintén hetekkel ezelőtt tisztázta új szerződésének részleteit a Bianconerivel. La Joya, valamint környezete számára továbbra is az Öreg Hölgynél való maradás jelenti a prioritást, többek között éppen az októberben megkötött egyezségből kifolyólag. 

 

 

 

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó táblázat az Adatbázisban található.

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2022. január 15-én, 12:39-kor.