Helyzetjelentés – A női csapat

csajok_szuperkupaval.jpgHajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy imádott klubunk nem csak egy felnőtt férfiegyüttesből áll, hanem van egy tartalék, egy ifjúsági és egy hölgyek által alkotott gárda is, akikről általában igencsak keveset hallhatunk. Ezt a hiányt szeretnénk pótolni  sorozatunkkal, ami mindig az aktuális hét eseményeit fogja bemutatni.

A gyengébb nem az év elején a Supercoppa Italiana négyes döntőjén volt jelenése, ahol az elődöntőben a Sassuolo csapatával kellett megmérkőzni. Joseph Montemurro nem változtatott a jól megszokott 4-3-3-as felálláson, és természetesen a fekete-fehérek számítottak a meccs és az egész sorozat esélyesének. Ehhez mérten is kezdték a csapatok a találkozót, a Bianconeri rögtön a kapuja elé szegezte a Neroverdit, és a 10. percben Amanda Nildén góljával meg is szerezték a vezetést. Aztán teljesen váratlanul 60 másodperccel később már újra döntetlen állt az eredményjelzőn, mert a saját térfelén könnyelműen labdát veszítettek a Zebrák, és egy szép csel után két ember közül kilépett Lana Clelland, betört a tizenhatoson belülre, és könnyedén helyezett a kapuba. Aztán a 44. percben majdnem öngólt ajándékozott ellenfelének a Sassuolo, de a kapus a saját csapattárs gurítását és az ismétlést is kifogta. A második félidő nagyon csendesen telt el, és a rendes játékidő letelte után következhettek a tizenegyesek. Rögtön az első Juve-lövő, Lisa Boattin lövését megfogta a kapus, a második párban pedig az ellenfélnél Sofia Cantore a felső lécre bombázott. Az ötödik sorozatban aztán Sofie Junge Pedersen belőtte, Davina Philtjens pedig kihagyta, így a bajnoki címvédő jutott a döntőbe, ahol a másik ágról a Roma-Milan összecsapásról az északiak jutottak ugyanoda.

A döntőben aztán az első fél óra futószalagon kialakított fekete-fehér helyzeteket hozott, - a szokásos felállásban pályára lépő lányoknak - hogy aztán teljesen váratlanul, egy jobb oldali szöglet után, a hosszú oldalon teljesen egyedül hagyott Christy Louise Grimshaw a kapuba fejelhessen, az első játékrész hosszabbításában. Aztán nem egészen 5 perc telt el a következő félidőből, amikor Bonansea jobb oldali lapos beadása után Valentina Bergamaschi a saját kapujába lőtt. Aztán a Rossonero csapat majdnem a második kapura lövéséből újra megszerezte a vezetést, de a felső kapufa ezúttal is a torinóiakat segítette. Szinte azonnal ezt követően egy teljesen felesleges szabálytalanság után Laia Codina megkapta a második sárgáját, ezáltal a pirosat, így 35 percen keresztül emberelőnyben támadhattak a piemonti lányok. Az emberelőny aztán a 88. percben góllá változott, hiszen Cristiana Girelli egy szögletet követően bebólintotta a győztes gólt. A bajnoki címet követően a Supercoppát is megnyerték a lányok, tovább gyarapítva eddig is terjedelmes trófea gyűjteményüket. Hatalmas gratuláció lányok! A Frosinonéban megrendezett finálén elért győzelem a harmadik Supercoppa győzelme volt egyébként a csapatnak.

A mercato a női futballban is tart, a csapat kölcsön vette a Fiorentina 20 éves kapusát, Camilla Forcinellát, aki a 38-as mezszámot kapta. Firenzei kalandja előtt a Hellas Verona játékosa volt, Trentóban született, és az U19-es válogatottnak is tagja. Sok sikert kívánunk Camilla!

Az U23-as csapat csak a hónap második felében kezdi az idei menetelését, míg a legfiatalabbak január 8-án városi rangadót játszottak volna, de ez a sorozat bizonytalan ideig szünetel a vírusra való tekintettel.