Edzői nyilatkozatok a Supercoppa Italiana döntője után

allegri-twitter-juventus.jpgA milánói San Siróban szerda este megrendezett Inter - Juventus közötti, 2-1-es eredménnyel záruló, Supercoppa Italiana mérkőzés után résztvevő együttesek vezetőedzői, megtették ilyenkor szokásos nyilatkozatukat. Ez a mérkőzés volt a Juventushoz 2 év után visszatérő Massimiliano Allegri első kísérlete arra vonatkozóan, hogy a már korábban megszerzett trófeagyűjteményét egy újabb darabbal gazdagítsa, Simone Inzaghi pedig ismételten lehetőséget kapott arra, hogy borsot törhessen a Juventus-szurkolók orra alá, és ismét egy döntőben múlja felül a Bianconerit. Arról nem beszélve, hogy csapata 2010 után először kapott arra lehetőséget, hogy megkaparintsa ezt a trófeát.

A Juventus szerzett először vezetést a mérkőzésen Weston McKennie révén, ám ezt követően Mattia De Sciglio a tizenhatoson belül szabálytalankodott Edin Džekóval szemben. A megítélt büntetőt Lautaro Martínez végezte el, aki magabiztosan és védhetetlenül rúgta a labdát Mattia Perin kapujának jobb felső sarkába. A félidő 1-1-es eredménnyel zárult. A 2. félidő a küzdelemről szólt mindkét részről, azonban eredményre nem vezetett, következhetett a 2*15 perces hosszabbítás. A ráadás első félideje gól nélkül zárult, azonban mindössze 5 másodperccel a második félidő vége előtt, miközben a játékosok már a büntetőrúgásra készültek fejben, Alexis Sánchez - kihasználva Alex Sandro végzetessé váló hibáját- gólt lőtt, mely győzelmet ért az Inter számára. 

A vesztes mérkőzést követően Max Allegri a következőképpen értékelte a látottakat:

"Úgy érzem, a futball az ördög találmánya." – mondta Allegri, miután együttese öt másodperccel lefújás előtt elveszítette a Supercoppa Italiana döntőjét.

"Ez a valóság, egy jó próba arra, hogy lássuk, hol állunk jelen pillanatban." – folytatta a Mister.

"Naiv hibát követtünk el öt másodperccel a ráadás vége előtt, azonban számos helyzetet alakítottunk ki az olasz futball jelenlegi legerősebb együttesével szemben, miközben az Internek csak keveset engedtünk. Az első 10 percben küszködtünk, de aztán jól teljesítettünk."

A Sport Mediaset oldalvonali közvetítője azt állítja, hogy Allegri és stábja azt kérte a Juve-játékosoktól, hogy harcoljanak ki szabadrúgást annak érdekében, hogy Bonuccit becserélhessék a tizenegyes rúgások miatt. Ez azonban kulcspillanatban történt, elvonva ezzel a játékosok figyelmét.

"Öt másodperccel a mérkőzés vége előtt veszíteni lélekromboló, de ezt a haragot fel kell használjuk az előttünk álló Serie A, Coppa Italia és a Bajnokok Ligája mérkőzéseken."

"Észre kell vegyük a pozitívumokat, a csapat fejlődik, különösen fizikális tekintetben. Ez egyetlen meccs volt, ami nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, ezért most a bajnokságra koncentrálunk."

'"Jó teljesítmény volt ez, figyelembe véve, a Juventus számos hiányzóját, úgy mint Matthijs de Ligt, Juan Cuadrado, Wojciech Szczesny, Federico Chiesa, Danilo, Aaron Ramsey és Leonardo Bonucci."

"Ez a bizonyíték arra, hogy minden játékos  azonos szinten van. Láthattuk, hogy Alex Sandro a tőle megszokott színvonalon játszott, eltekintve az utolsó hibájától, míg Daniele Rugani jól védekezett, ahogy tette azt a Roma ellen is korábban."

Paulo Dybala a kispadról állt be, de láthatóan ismét erőnléti problémákkal küzd, rá is kitért a Juve edzője.

"Az előző mérkőzéseken kockáztattunk, és visszaesett, mivel többet játszott a Roma ellen, mint ahogyan azt elterveztük. Számítottunk a hosszabbításra, és úgy terveztünk vele, hogy ne kelljen 60 percnél többet játszania ezen a mérkőzésen."

"Az első 10 percben bizonytalanok voltunk, azonban a második félidőre felbátorodtunk, és gyakorlatilag semmit nem engedtünk az Internek. Gratulálok a srácok teljesítményéhez, nehéz meccs volt. Amikor így veszítesz el egy mérkőzést, különösen egy trófeát, öt másodperccel a mérkőzés vége előtt, és látod ellenfeled ünneplését, az fáj. Ezt a későbbiekben fel kell használjuk."

inzaghi_inter_juve.jpgInzaghi természetesen boldogan értékelt a mérkőzést követően:

"Az Inter megérdemelt győzelme egy erős Juve ellen" – vélekedett a folyamatos vezénylés miatt rekedtes hangon a Nerazzurri trénere.

„Nehéz volt egy így játszó Juventusszal szembenézni. Megakadályoztuk, hogy túl sok helyzetük legyen, és végül győztünk egy nagyszerű ellenféllel szemben”

„A Juve mindig veszélyes. Láthattuk, hogy átengedték nekünk a labdabirtoklást, mégsem könnyű nyerni ellenük. Volt már szerencsém tapasztalatot szerezni a Juventussal szemben a Supercoppában. A szurkolóink előtt megnyertük az első trófeánkat, ami mérhetetlenül boldoggá tesz."

Érdekesség, hogy Inzaghinak ezzel már megvan a harmadik kupagyőzelme a Juventus ellenfeleként. Korábban a Lazióval az Olasz Kupában, és a Supercoppában is sikerült legyőznie az Öreg Hölgyet.

Alexis Sanches a padról beállva nyerte meg a találkozót, megmutatva ezzel Inzaghi erősségét.

„Mindenki játszani akar. A hétvégén Roberto Gagliardini az egyik legjobbunk volt a Lazióval szemben, ma mégsem léphetett pályára, mert így döntöttem.”

"Lautaro Martínez és Džeko nagyot küzdött ma, Vidal is megtette hatását a pályán, Dimarcónak pedig kulcsszerepe volt a gólban. Mindent megtettünk a győzelemért, mivel az Inter 2010 óta nem nyerte meg ezt a kupát. Őszintén szólva 12 év az nagyon hosszú idő szurkolóinknak."

Az Inter elnöke, Steven, hétvégén érkezett meg Kínából Milánóba, hogy a San Siróban együtt ünnepelhessen a csapattal.

 „Gratulált nekünk, és nagyon boldoggá tettük őt. A srácok, mint mindig, most is kitettek magukért, és azt mondták, szeretnének jutalmat kapni. Szerintem az Elnök Úr megadja nekik.”