Mihajlović: "Már mindenben megállapodtam a Juventusszal"

mihajlovic_mosolyog.jpgSiniša Mihajlović, a Bologna edzője korábban sem rejtette véka alá, hogy annak ellenére, hogy a Juventus szinte összes riválisánál megfordult játékosként és trénerként is, majdnem a Bianconeri trénere lett. Erről a napokban ismételten beszélt, ahogy sok más témában is állást foglalt a rákot legyűrő szerb szakember.

Corriere dello Sportnak nyilatkozó edző elsődlegesen természetesen a Serie A-ban uralkodó katasztrofális állapotokról beszélt, amelyet a rengeteg koronavírus-fertőzött idézett elő, és mely szituációnak az egyik legnagyobb vesztese az általa irányított Bologna, mely együttes nem léphetett pályára a hétvégén a rengeteg COVID-pozitív eset miatt.

„Le akartam játszani az Inter elleni mérkőzést. Együttesemben mindannyian megkapták már a második oltást, valamint előjegyzésük van a harmadikra is, amit hétfő és kedd között kapnak meg. Erre azt mondják nekem, hogy keddre rendben leszünk? Hová rohanunk? Egy hétig nem edzettem a csapatom, kizárólag a Primaverás fiúkkal dolgoztam. Milyen liga ez? Hogy beszélhettek szabályosságról?”

"15 nappal ezelőtt lázas voltam, de van több, mint 7000 antitestem, valamint a molekuláris tesztem negatív volt. A megoldás a harmadik oltás.  Sansone nem akart oltatni, senki nem kényszerítette erre, azonban, ha szabály fogja előírni a 3 oltást ahhoz, hogy játszhass, vagy megcsinálod, vagy kimaradsz: Mindenkinek azt mondom, kell az oltás, de a harmadik adag után kihagynám a teszteléseket."

"Hogyan biztosíthatnánk a bajnokság szabályosságát? Azt gondolom, mindenkinek fel kellene vennie az oltást.”

Ezt követően edzői karrierjéről, és azon együttesekről beszélt, melyekhez kishíján szerződött. 

„Pályafutásom során előfordult, hogy menesztettek, máskor magamtól távoztam, de mindig jobban végeztem a dolgom, mint az előttem lévő, vagy az utánam következő, aki a kispadra érkezett. Nincs bennem sem csalódottság, sem megbánás. Mindenben megegyeztem a Juventussal, ahol ott volt a Conte körüli határozatlanság: A klub nem akarta elküldeni, ő mégis távozott, majd utólag átgondolva megbánta ezt. Mindenesetre átverte őket.” 

„Abban a pillanatban Allegri, Mancini és Spalletti is szabad volt, de a Juve engem választott. Megállapodtunk egy időpontban a Samppal, amikor is konkrét választ adok a továbbiakra vonatkozóan, és mivel a Juventussal való tárgyalás elhúzódott, aláírtam egy újabb évre hozzájuk. Úgy vélem, hogy ha sikerült volna a Juventushoz szerződnöm, nyerhettem volna valamit.”

Többek között a Napolival is hírbe hozták, de bármennyiszer gondolt is rá, nem gyúlt szikra Mihajlovićban, csupán egy különleges hely maradt számára Nápoly.

„Nem kattantam rá az ötletre. De Laurentiis azt mondta nekem, „Én viszem a játékosokat, te edzed őket.” Mondtam, hogy ezzel hibát követne el, és a tárgyalások bonyolultabbá váltak. Remélem a Napoli megnyeri a Scudettót, szeretem az ottani embereket. Az Inter a második családom, de különleges szenvedéllyel vagyok a nápolyiak iránt.”