Arrivabene: "Meglátjuk, hogy Dybala kiérdemli-e a hosszabbítást"

maurizio-arrivabene-pa.jpgA Juventus AS Roma elleni megmérettetését megelőzően a Bianconeri általános vezérigazgatója, Maurizio Arrivabene rendkívül érdekes nyilatkozatot adott az olasz médiának, melyben meglehetősen nyíltan értekezett a januári mercatóról, valamint Paulo Dybala helyzetéről, leszögezve, hogy a szerződéshosszabbítást mindenkinek ki kell érdemelnie, ugyanis az nem adható meg pusztán a múlt érdemei miatt. 

"Klubunk tervei és elképzelései továbbra is rendkívül tisztának és világosnak mondhatóak, melynek alapján kijelenthetem, hogy a legjobb négy közé való bejutást, s az ezzel járó Bajnokok Ligája-kvalifikációt változatlanul elengedhetetlenül fontosnak tartjuk, ahogy azt is, hogy lehetőségeink szerint minél messzebb jussunk a legrangosabb európai kupasorozatban. Véleményem szerint e célok mindenki számára világosak a Juventus kötelékében, s mindannyian azért fogunk tevékenykedni, hogy elérhessük ezeket" – fogalmazott a szakember a DAZN kamerái előtt. 

"Tartom magam korábbi mondanivalómhoz, melynek alapján keretünk építés alatt áll, ugyanakkor nem kell űrmérnöknek, vagy atomfizikusnak lenni ahhoz, hogy megállapíthassuk, hogy csapatunk 80%-át jelen pillanatban is válogatott labdarúgók alkotják, ez pedig egyértelműen együttesünk magas minőségét mutatja.

Természetes, hogy alakulatunk épülőfélben van, e folyamat során pedig elsősorban arra törekszünk, hogy olyan fiatal reménységeket igazoljunk, akik kiegészíthetik egymást gárdánk tapasztaltabb labdarúgóival, mindez azonban nem változtatja meg legalapvetőbb célunkat, azaz a győzelmekkel tarkított, folytonos és szakadatlan előrehaladást.

Vezetőségünk megállapodott abban, hogy február folyamán kiértékeljük a Juventus bizonyos futballistáinak helyzetét, melynek során leülünk majd a kétes szituációban lévő labdarúgókkal és képviselőikkel, időt szánva alapos felmérésükre is. Mindenkinek ki kell érdemelnie a helyét csapatunkban, s be kell bizonyítania, hogy megérdemli azt, amit a klub meg kívánna neki adni alapvető esetben. 

Mindenkinek be kell bizonyítania valós értékét, labdarúgónak, menedzsernek, valamint mesternek egyaránt, ugyanis ez legelemibb kötelességeink egyike, melyet mindenképpen teljesítenünk kell. Természetesen nincs ez másképp Paulo Dybalával, valamint más játékosainkkal kapcsolatban sem, akiket illetően meglátjuk, hogy az elkövetkezendő mérkőzéseken képesek lesznek-e bizonyítani. 

Mint említettem, mindez a következő néhány összecsapáson fog érdemben eldőlni. Paulo egyáltalán nem rossz játékos, ezzel mindenki tisztában van, azonban nekünk egyelőre csapatként, teljes egységben kell tevékenykednünk, s előre kell néznünk, hogy elérhessük céljainkat. Ez jelen pillanatban a legfontosabb, ugyanis a szezon kimenetele végső soron ezen áll, vagy bukik, nem pedig azon, hogy egyes labdarúgók milyen kilátásokkal tekinthetnek a jövőbe" – zárta szavait Arrivabene.