Mauro: "Szégyen lenne, ha a Juve leigazolná Icardit"

mauro-icardi-psg-v-strasbourg-ligue-1-2021.jpgA Juventus korábbi labdarúgója, Massimo Mauro a tegnapi nap folyamán hosszabb nyilatkozatot adott az olasz médiának, melynek keretein belül arról értekezett, hogy szégyennek bizonyulna, ha a Bianconeri Mauro Icardival akarná megoldani fennálló csatárgondjait, mely mellett szót ejtett Álvaro Morata torinói helyzetéről, s a spanyol center karakterisztikájáról is. 

"Sosem igazolnám le Icardit, s ha sportigazgató lennék, teljességgel kizárnám annak lehetőségét, hogy lépéseket tegyek Mauro szerződtetése érdekében. Meg se fordulna a fejemben, hogy benne gondolkodjak, ugyanis felesleges lenne azzal hitegetni magunkat, hogy nem vesszük észre a labdarúgó körül állandóan kialakuló zavaros helyzeteket. Szégyen lenne, ha a Juve egy olyan támadóval oldaná meg problémáit, aki a közösségi médiában éli ki csillogás iránti vágyát, s aki egy olyan, több szempontból is kellemetlennek számító menedzser-feleséget tudhat magáénak, mint Wanda Nara. nem hiszem, hogy a hozzáállás, mely Icardit jellemezte eddigi karrierje során, elfogadhatónak számít egy magát profinak tartó labdarúgótól" – szögezte le a La Gazzetta dello Sport számára. 

"Azon túl, hogy az argentin nem passzolna a Juventus alapvető stílusához, egy olyan futballistáról beszélünk, aki bármelyik klubnál képes lenne jelentősebb gondokat okozni. Az egyes alakulatok öltözőiben általában fennállnak olyan szabályok, kritériumok, vagy hagyományok, melyeket illik, s melyeket mindenkinek kötelessége tiszteletben tartani. Az ezáltal megteremtett egyensúly általában mindig rendkívül instabil, mely különösen igaz az Öreg Hölgy jelenlegi helyzetére, s nem hinném, hogy ha rászabadítanánk Icardit erre a keretre, a helyzet könnyen rosszabbra fordulhatna, ugyanis a dél-amerikai a legkevésbé sem jelent garanciát a kiegyensúlyozottságra. 

Nem tudom, hogy Mauro jelen pillanatban milyen fizikai állapotot tudhat magáénak, ám alapvetően nem gondolnám, hogy ő lenne az a támadó, akire a Juventusnak szüksége lenne, ugyanis Icardi pusztán a büntetőterületen belül számít igazán kiemelkedőnek, s ragaszkodik ahhoz a típusú futballhoz, melyben kibontakoztathatja kvalitásait és erényeit, emiatt pedig leginkább egy olyan együttesbe illeszkedik, mely igen sok támadást vezet, s igyekszik sok futballistával játszani a tizenhatos környékén. Abban az esetben, ha gárdája efféle futballt játszik, Icardi képes döntő fontosságú játékossá előlépni, ezt véleményem szerint nem vitathatjuk el tőle. 

A Bianconeri azonban jelenleg egyáltalán nem tekinthető ilyen alakulatnak, emiatt pedig nem tartom valószínűnek, hogy az argentin itt tudná legmegfelelőbben kamatoztatni egyébként nagyszerű képességeit, ráadásul Mauro csak egy átmeneti vészmegoldást jelentene az Öreg Hölgy számára, mely mindössze hat hónapra szólna, ugyanis a fekete-fehéreknek júniusban elengedhetetlenül vissza kell majd térniük a piacra, hogy rendezzék támadósoruk helyzetét. 

Azon labdarúgóknak, akik nem szeretnének mindenáron az együttes kötelékébe maradni, természetesen a lehető leghamarabb ajtót kell mutatni, ez alól pedig Álvaro Morata sem lehet kivétel. A Bianconerinek olyan játékosok kellenek, akik hajlandóságot mutatnak arra, hogy tűzbe menjenek a klub szereléséért, valamint olyanokat, akik felfogják, hogy Torino a lehető legjobb hely az életre, illetve a futballra. 

Amennyiben a spanyol távozna a Zebráktól, az általa hagyott űrt könnyedén be lehetne tölteni a keret fiataljaival, ugyanis egy igazán nagy csapatban Morata maximum negyedik számú csatár lehetne, hiszen semmiképpen sem nevezhető olyan futballistának, aki képes lehet meghatározni a szezon végkimenetelét. Ne feledjük, az előző idényben Pep Guardiola klasszikus center nélkül jutott be a Bajnokok Ligája fináléjába, ha pedig ő képes volt erre, Massimiliano Allegri is ki tudna találni egy igazán frappáns megoldást a helyzet kezelésére. Maurizio Arrivabene alapján teljesen egyértelmű, hogy a Juventusnak nincs pénze igazolni januárban, emiatt pedig a trénernek meg kell próbálnia a szükségből erényt kovácsolnia" – összegzett Mauro.