Allegri eldöntötte a csatárkérdést?

scamacca_golorome.jpgSzinte mindennapi témát képez olasz sportsajtóban, hogy a Juventus vezetősége miként próbálja megoldani a csapat góltalanságát, ugyanis a Bianconeri féltávnál mindösszesen 27 találatot szerzett, ami a tizenegyedik legkevesebb találat, még a Bologna és a Sampdoria tudott ennyiszer betalálni az ellenfelek kapujába. Abban egyetértés van az újságírók között, hogy torinóiak vezetősége mindenképp szeretne egy csatárt igazolni, akár már télen is. Rengeteg név után azonban a La Gazzetta dello Sport tudni véli, hogy ki lesz a Juve első számú kiszemeltje e télen.

A patinás milánói lap kezdetnek megerősíti a korábbi híreszteléseket, miszerint Cherubini a nyári mercato hajráját követően ismételten felvette a kapcsolatot a PSG-vel Mauro Icardi kapcsán, azonban a francia együttes kizárta annak lehetőségét, hogy kölcsönben elengedje az argentin gólvágót. Ha párizsiak közben meglepő módon nem változtatnak álláspontjukon, akkor minden bizonnyal nem is fog Torinóba költözni a dél-amerikai, ugyanis a Juve nem hajlandó egy 29 éves csatárt leigazolni, aki 9 millió eurót keres évente.

Az olasz rekordbajnok Pierre-Emerick Aubameyanghoz és Anthony Martialhoz való viszonyulását is nyomatékosította a Gazzetta, miszerint már elvetették azon ötleteteket, miszerint a két Angliában futballozó labdarúgó egyikét érdemes lenne megszerezni bármilyen formában.

Meglehetősen új információként hat, hogy Dušan Vlahović is egyre távolabb kerül Torinótól, ugyanis a Juve és a szerb csillag képviselői közt kihűlt a kapcsolat, mert hiába tekint rá a zebramezes gárda első számú opcióként, a firenzei gólvágó komolyabb igényekkel rendelkezik, és inkább a Premier League felé kacsingat.

Így esett a döntés Gianluca Scamaccára, akinek megszerzése prioritásnak számít, hasonlóan a tavalyi téli mercatóhoz. A Juve vezetése és Allegri közösen jutott arra megállapításra, hogy az olasz óriásra van szüksége a csapatnak, akit a Sassuolo 40 millió euróra áraz be. Természetesen azt az összeget ezúttal sem hajlandó az Öreg Hölgy kifizetni a Neroverdinek, és nem meglepő módon ugyanazon módszerrel próbálják megszerezni, mint egy éve, azaz kölcsön keretein belül, nem kötelező opcióval.

Egy újabb nevet is bedobott a Gazzetta, ugyanis értesüléseik szerint Estadio Anoetában látták a Juve megfigyelőit, akik a Real Sociedad svéd csatára, Alexander Isak miatt utazhattak San Sebastiánba. Ugyan a cikk nem tér ki arra, hogy melyik hazai összecsapást tekintették meg az olasz rekordbajnok szakemberei, ám minden valószínűség szerint a december 18-án megrendezett Real Sociedad-Villarreal találkozóról lehetett szó, ahol a skandináv center gólt szerezve volt csapata legjobbja. További elégedettséget okozhatott a megfigyelőknek az a tény is, hogy nem csak egy lehetséges kiszemelt kiváló játékát vehették szemügyre, hanem a Juventus következő BL-ellenfelét, a Villarreal együttesét is megvizsgálhatták. A lap hozzáteszi, hogy Isak nevét érdemes megjegyezni, ugyanis a nyári a célpontok közé sorolandó.